Nederlands   English   Français   Deutsch
twitter  youtube  facebook  facebook
Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen

Nieuws


 

COLLEGA CARLA VERTELT.. - Head of HR Administration

Onze collega Carla vertelt over werken bij ons!

DOWNLOAD FILE >


Afdichtingsprofielen van TPE: fundamenteel binnen de circulaire economie

Thermo Plastisch Elastomeer (TPE) biedt als grondstof de nodige voordelen. Je kunt er niet alleen de meest verfijnde en complexe ontwerpen mee maken, het is tevens goed bestand tegen grote temperatuurverschillen en weersinvloeden. Het grootste pluspunt zit 'm echter in het feit dat TPE geen chemische bestanddelen bevat die schade toebrengen aan mens en milieu.

Juist dát gegeven maakt het materiaal als alternatief voor minder milieuvriendelijke oplossingen uitermate geschikt voor circulaire toepassingen.
Bij DEVENTER Profielen, ontwikkelaar/producent van een brede range afdichtingsprofielen voor raam- en deursystemen, weten ze er alles van...

Lees het artikel online.

DOWNLOAD FILE >


IGS realiseert unieke maatwerkprojecten met DEVENTER Profielen

Het innovatieve bedrijf INTERIOR GLASSOLUTIONS bv (IGS) is ontstaan in een tijd waarin de marktvraag naar isolatieglas en winkelpuien explosief steeg. Onder het Franse bedrijf SAINTGOBAINGLASS werd IGS opgericht om nieuwe business met glassystemen te genereren. Inmiddels is het bedrijf zelfstandig opererend uitgegroeid tot een ware specialist in glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. Via SAINT-GOBAIN GLASS put IGS uit ruim 350 jaar ervaring in de ontwikkeling en realisatie van de meest uiteenlopende glassystemen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie, brandwering, veiligheid en inbraakpreventie. Eigenaar/Directeur Geurt Roelofsen vertelt enthousiast over IGS en de samenwerking met DEVENTER Profielen met betrekking tot de transparante glasverbindingsprofielen en de speciale glasvaldorpels.

IGS realiseert unieke maatwerkprojecten waarbij niet eerder begaande terreinen worden ontdekt. In het artikel vertelt Directeur/Eigenaar Geurt Roelofsen enthousiast over IGS en de samenwerking met DEVENTER Profielen met betrekking tot de transparante glasverbindingsprofielen en de speciale glasvaldorpels.

DOWNLOAD FILE >


Wij zoeken een accountmanager Nederland / België

DEVENTER Profielen is op zoek naar een Accountmanager voor Nederland en België. Heb jij MBO / HBO werk- en denkniveau en ervaring in een technisch / commerciële functie in een bouwgerelateerde branche? Dan is dit misschien iets voor jou!

Jouw uitdaging


In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor onze distributiepartners en verwerkers in het zuiden van Nederland en België. Je representeert DEVENTER Profielen, bent de commerciële schakel tussen onze dealers en DEVENTER, geeft bij de verwerker technisch advies met betrekking tot onze producten en diensten en zoekt samen met je gesprekspartners naar de juiste oplossingen. Je werkt samen met onze Key Accountmanager en vormt samen een slagvaardige tandem voor alle DEVENTER relaties. Je bent een ondernemer, met een proactieve instelling die kansen zoekt, ziet en pakt. Je bouwt vaste langdurige relaties en neemt deel aan beurzen.

Je werkt samen met een hecht en gedreven DEVENTER team waarbij de klant altijd centraal staat. Je geeft input aan de afdeling R&D, en denkt mee over de strategie voor Nederland. Je rapporteert aan de General manager en geeft input voor de jaarlijkse accountplannen. In deze zelfstandige functie krijg je volop kansen jezelf verder te ontwikkelen.

Wij bieden


• Uitdagende, commerciële baan
• Stabiele, open organisatie met korte communicatielijnen
• Salaris passend bij de functie, je opleiding en werkervaring.
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder auto, laptop en telefoon van de zaak, bonusregeling, deelname in pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekering, 23 vakantiedagen en 5-6 brug-/ATV dagen
• Gelegenheid tot scholing op kosten van DEVENTER

Jouw profiel


Voor deze functie zoeken wij iemand die ervaring heeft in een commerciële / technische functie in een bouwgerelateerde branche, bij voorkeur in de ijzerwarenhandel en/of de kozijnindustrie.
• Afgeronde MBO / HBO opleiding in een bouwkundige richting, of een door ervaring verkregen gelijk niveau
• Goede communicatieve vaardigheden
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, kennis van de Franse taal is een pré
• Woonachtig in zuid Nederland
• Fulltime beschikbaar

Ons bedrijf


DEVENTER Profielen in Breda (www.deventer-profielen.nl) ontwikkelt en produceert dichtingen voor ramen en deuren. Wij bieden door persoonlijk en deskundig advies oplossingen voor de kozijnenindustrie om wind, geluid- en waterdichtheid te realiseren. Onze klanten worden geholpen door een hecht team van specialisten die snel een gepaste oplossing verzorgen van hoge kwaliteit. Naast de hoogwaardige kwaliteit en een snelle service bieden wij ook stabiliteit door middel van marktconforme prijzen. Onze relaties kunnen dus altijd op ons rekenen!

DEVENTER Profielen vormt samen met 3 buitenlandse collega bedrijven de internationale DEVENTER groep, welke onderdeel is van de Roto Group.

Solliciteren


Interesse? Mail dan je CV en motivatie naar kees.verweel@deventer-profielen.nl Voor vragen neem je contact op met Kees Verweel (General Manager) op 06-12955683.


Het juiste profiel voor een optimaal gebruikscomfort

Wie bekend is met de invloed op de luchtdichtheid van een goed afdichtingsprofiel,
realiseert zich ook hoe belangrijk de keuze voor het juiste profiel is.
De dichting is een klein detail in het kozijnsysteem, maar is cruciaal voor wind- en
waterdichtheid, brandvertraging, rookwerendheid, akoestische prestaties
en een optimaal gebruikscomfort van ramen en deuren. DEVENTER Profielen
ontwikkelt en produceert dichtingsprofielen die voldoen aan de steeds hogere
eisen die in het kader van energiezuinig en luchtdicht bouwen aan kozijnsystemen
worden gesteld. Hoe een profiel presteert is afhankelijk van vele
factoren en de kwaliteit is bepalend voor de mate van de luchtdichtheid van
een gebouw. Het verschil zit vaak in de kleinste details.

Lees meer in onderstaand artikel over hoe belangrijk de keuze is voor het juiste profiel en waar een goed profiel aan moet voldoen.

DOWNLOAD FILE >


Onze KOMO-certificaten nu nog meer waard!

De nieuwe Nederlandse bouwwetgeving is in aantocht. Daardoor zullen onze huidige en toekomstige KOMO-certificaten nog meer waard worden. In deze wetgeving wordt opgenomen dat de bouwer verantwoordelijk is voor alles wat hij bouwt en hij krijgt bewijslast. Dit houdt in dat wanneer er in die periode een afwijking of fout wordt geconstateerd, de bouwer aansprakelijk is, tenzij hij kan aantonen dat hij goed werk heeft geleverd (door middel van een correcte invulling van zijn bewijslast). Goed nieuws voor ons want onder het nieuwe bouwstelsel dat Nederland krijgt worden onze KOMO-certificaten dus nog meer waard dan ze al waren.

Door middel van KOMO-gecertificeerde producten en processen toe te passen is het eenvoudig om de aansprakelijkheid te managen omdat KOMO een keurmerk is dat de kwaliteit van een product, proces, dienst of systeem garandeert. Zo stellen deskundigen de kwaliteit volgens objectieve regels aan de hand van vooraf opgestelde vaststaande criteria telkens opnieuw vast. Daarbij zorgen KOMO-gecertificeerde producten ook nog eens voor lagere kosten omdat de kwaliteit vooraf is geborgd en er voor de externe kwaliteitsborger minder werk overblijft. Minder werk betekent minder kosten in het bouwproces.

Als producent van dichtingsprofielen hebben wij onze dichtingen in de series S, SV, SP en SPV KOMO-gecertificeerd dus de bouwer is altijd verzekerd van een kwalitatief goed product.

Lees meer over KOMO

Download hieronder ons KOMO certificaat

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen scherpt veiligheidsregels aan

Sinds kort heeft DEVENTER Profielen de veiligheidsregels op de werkvloer aangescherpt. Vanwege het toegenomen aantal productiewerkzaamheden en de bijgekomen werkzaamheden in het magazijn en de expeditie was het noodzakelijk het voorgaande regelement te herzien. Bovendien is er een tweede heftruck in gebruik genomen, waardoor een nieuwe belijning in de productie vanuit het veiligheidsoogpunt onoverkomelijk was.

Veiligheid en een efficiënt productieproces

De gehele productievloer is heringedeeld en gemarkeerd in blauwe, groene en gele zones zodat collega’s en bezoekers weten welke zone ze wel of juist niet mogen betreden. Om het productieproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, zijn er bevoegde en onbevoegde collega’s aangewezen. Alleen bevoegde collega’s mogen in de blauwe zone lopen en eventueel bezoekers rondleiden, maar dienen hierbij altijd veiligheidsschoenen en een groen hesje te dragen. De groene zone is toegankelijk voor alle collega’s met of zonder werkschoenen en de gele belijning is aangebracht zodat voorradige grondstoffen niet op de rijbaan van de heftruck geplaatst worden.

De vloeren zijn geschuurd, geverfd en daarna gecoat. De coating zorgt voor een slijtvaste, veilige en anti-slip vloer.


DEVENTER werkt aan klimaatneutraal ondernemerschap

In het kader van het project ‘Klimaatplein testcase CO2-beprijzing’ won DEVENTER Profielen ongeveer een jaar geleden als 1 van de 12 organisaties een Climate Makeover; een adviestraject richting een klimaatneutrale organisatie. Na een uitgebreide inventarisatie heeft DEVENTER Profielen verdere energiebesparende maatregelen getroffen om de CO2 uitstoot drastisch te verminderen, en werkt op deze manier aan een toekomstig klimaatneutraal ondernemerschap.

Gefaseerd naar klimaatneutraal ondernemen

DEVENTER Profielen wordt in deze verdere transformatie ondersteunt door Stichting Stimular, een stichting die is opgericht door bedrijven en overheden om de vraag van duurzaamheid van organisaties te vertalen naar praktische instrumenten en werkwijzen. Het afgelopen jaar heeft de stichting DEVENTER concreet handvatten gegeven om volgend jaar de CO2-uitstoot te halveren.

Genomen maatregelen voor CO2 reductie

Vanuit het C2C Products Innovation Institute programma heeft DEVENTER Profielen de afgelopen jaren al vele maatregelen uitgevoerd, o.a. verlichting vervangen door LED verlichting, in diverse ruimtes bewegingsschakelaars aangebracht, en het dak extra geïsoleerd. De komende jaren staan in het teken van verdere reductie van CO2 uitstoot. Naast de actuele haalbaarheidsstudie voor het plaatsen van PV panelen worden toekomstige verwarmings- en klimaatsystemen bekeken.

Cradle to Cradle certificering als leidraad

De deelname van DEVENTER Profielen aan het Cradle to Cradle Programma, wat begon in 2015, dient als leidraad voor het verder verduurzamen van de organisatie. Alle inspanningen die in het kader van dit programma zijn verricht hebben inmiddels geresulteerd in een Cradle to Cradle certificaat op niveau Silver.


DEVENTER Profielen in Vihrea concept

Samen met een aantal andere toeleveranciers aan de timmerindustrie heeft DEVENTER Profielen zich als producent van dichtingsprofielen geallieerd aan het Vihrea kozijnconcept.

Het volledig 1e circulaire Cradle 2 Cradle kozijnconcept, voorzien van een ingebouwde chip, een onderhoudsinterval van 12 jaar en een prestatiegarantie van 50 jaar. Het kozijnconcept is een initiatief dat toekomstbestendig produceren en de samenwerking in de keten bevordert. Het is een unieke innovatie in de bouw dankzij de moderne techniek (chip, app en software) die bij het kozijn opgenomen is. De techniek verschaft woningbouwverenigingen en beheerders van meerdere woningen projectmatig data van alle kozijnen en geeft tijdig aan wanneer onderhoud moet plaatsvinden.
DEVENTER Profielen is aangesloten bij het concept omdat het als C2C gecertificeerde producent waarde hecht aan een verantwoord geproduceerd, kwalitatief hoogwaardig duurzaam product dat door samenwerking is ontstaan om de timmerindustrie te stimuleren duurzaam en onderhoudsvriendelijk te bouwen.
De volgende fabrikanten zijn ook aangesloten bij het Vihrea kozijnconcept:
AGC, Breuer en Schmitz, Duco, Frencken, Holonite, Hoppe, Sikkens, Soudal en Finti.

Meer info over Vihrea


COLLEGA ELLIS VERTELT.. - MANAGEMENTSUPPORT

Onze collega Ellis vertelt wat haar werkdag zo boeiend maakt!

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen C2C Silver her-gecertificeerd!

In 2015 heeft DEVENTER Profielen als 1e en enige producent in de wereld van afdichtingsprofielen het Cradle to Cradle productcertificaat in ontvangst genomen. Dit certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV range. Inmiddels is DEVENTER Profielen Cradle to Cradle her-gecertificeerd op niveau Silver.

Continue innovatie met C2C Product Innovation Programm

Het Cradle 2 Cradle Product Programm is een instrument dat in het kader van Cradle to Cradle bedrijven inzichtelijk maakt, waar investeringen benodigd zijn om product- en procesoptimalisering gefaseerd door te voeren met als einddoel hergebruik te realiseren. DEVENTER is in 2015 met dit programma gestart en behaalde met behulp van SGS Search Consultancy bureau na het eerste C2C certificaat kort daarop het certificaat op Silver niveau. Inmiddels is DEVENTER her-gecertificeerd op niveau Silver. Dit maakt DEVENTER ’s werelds 1e en tot nu toe, enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een C2C certificaat.

Gezonde producten milieuverantwoord geproduceerd

DEVENTER Profielen zijn gemaakt van TPE (Thermo Plastisch Elastomeer). Dit is een gezond materiaal zonder chemische bestanddelen wat geschikt is om zeer verfijnde en complexe ontwerpen mee te realiseren. Bovendien heeft TPE als materiaal het grote voordeel dat het bestendig is tegen grote temperatuurverschillen en weersinvloeden. Een gezond product is alleen maar gezond als het ook milieuverantwoord wordt geproduceerd. Daarom koopt DEVENTER elektriciteit in die 100% echt groen is en wordt het koelwater intern hergebruikt. Het overgrote deel van de interne reststromen bij productie wordt geregranuleerd en weer ingezet voor nieuwe producten.


KLANT VERTELT: Reynaers Aluminium - MasterLine 8 gehele serie uitgevoerd met DEVENTER Profielen!

Het internationale bedrijf Reynaers Aluminium uit Duffel (België) bracht recentelijk onder de naam MasterLine 8 een nieuwe generatie raamsystemen op de markt die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van comfort, veiligheid en stabiliteit. Eddy De Meyer (verantwoordelijk voor de strategische inkoop bij Reynaers Aluminium) vertelt waarom de serie MasterLine raamsystemen uitgevoerd is met TPE middendichtingen van DEVENTER Profielen.

DOWNLOAD FILE >


The Joinery Network kiest voor DEVENTER!

DEVENTER Profielen is als fabrikant aangesloten bij The Joinery Network in het Verenigd Koninkrijk. Dit netwerk bestaat uit fabrikanten en leveranciers van onder andere freesgereedschappen, hang- en sluitwerk en software. Afgelopen maanden is een grote serie raam- en deursystemen - inclusief DEVENTER dichtingen – succesvol getest op inbraakwerendheid en wind- en waterdichtheid. De systemen voldoen aan de hoogste eisen! Via The Joinery Network kunnen middelgrote en kleine timmerfabrieken tegen een kleine vergoeding via een cascadesysteem gecertificeerde ramen en deuren kunnen produceren zonder deze zelf te testen. Een mooi initiatief en we zijn trots dat men voor DEVENTER dichtingen koos.

Lees meer op de website.


COLLEGA FRANK VERTELT.. - PRODUCTIELEIDER

Onze collega en productieleider Frank werkt al sinds 2003 bij ons. Lees meer over waar hij zich allemaal mee bezighoudt.

DOWNLOAD FILE >


PROJECT IN BEELD: Greenhuus voorzien van DEVENTER dichtingen

Op de Kabbelaarsbank, aan de voet van het Grevelingenmeer is Greenhuus opgezet;
een verplaatsbaar eco-lodge concept wat volledig Cradle to Cradle inspired gebouwd
is en verantwoord maatschappelijk gefaciliteerd wordt. Een voor Nederlandse begrippen
uniek concept dat 100% Autarkisch, Biobased, Circulair, niet locatie-gebonden
én demontabel is. Volledig passend binnen het concept heeft DEVENTER Profielen
voor Greenhuus de kaderdichtingen geleverd die gemonteerd zijn in de houten
raam- en deurkozijnen. Kees van Wuyckhuyse, één van de bedenkers van Greenhuus
vertelt waarom hij bewust voor DEVENTER gekozen heeft.

DOWNLOAD FILE >


BINNENKORT VERWACHT: EEN NIEUWE WEBSITE!

Op dit moment werken wij achter de schermen aan een nieuwe website. Onze huidige website is zeer gedateerd en biedt de bezoeker niet de functionaliteiten die wij wensen. Wij verwachten halverwege dit jaar onze nieuwe website aan u te kunnen presenteren. Wij houden u hiervan uiteraard op de hoogte via deze nieuwsbrief en onze social media kanalen. Hou ons de komende tijd dus goed in de gaten!


COLLEGA MARC VERTELT.. - RESEARCH & DEVELOPMENT

Marc Ras, onze collega van afdeling Research en Development vertelt waarom het voor hem geen dag hetzelfde is bij ons!

DOWNLOAD FILE >


Gezamenlijk qv;10 <0.15 gerealiseerd voor Hof van Egmond te Haarlem

Het Hof van Egmond te Haarlem is volledig energieneutraal gebouwd door Bouwbedrijf
van Lith in samenwerking met Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman en daarmee officieel
als nieuwbouwproject geclassificeerd. Voor deze uitvoerende partijen was het een
uitdagende opgave om 162 bestaande sociale huurwoningen uit de jaren 20 met energielabel
E, te transformeren naar energieneutrale ‘‘ 0 op de meter woningen’’. Bouwbedrijf van Lith en Timmerbedrijf Ron Duiveman kijken met gepaste trots terug op een mooi eindresultaat en een intensieve maar bovenal prettige samenwerking. Energieneutraal bouwen doen we samen! Linda de Groot, werkvoorbereider bij Timmerfabriek Ron Duiveman in dit artikel aan het woord over hoe je gezamenlijk energieneutraal bouwen op deze schaal realiseert.

Wind- en waterdicht maken van kozijnen met DEVENTER Profielen

Voor het wind- en waterdicht maken van kozijnen werkt Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman al vele jaren samen met DEVENTER Profielen. Zij vertrouwen op de DEVENTER know-how wat zich vertaalt in verantwoorde producten, ervaring en deskundigheid. In dit project zijn dan ook de nieuwste dichtingen toegepast. Lees meer hierover in het artikel!

DOWNLOAD FILE >


Uitbreiding verkoopteam

Het DEVENTER Profielen verkoopteam is uitgebreid met 2 nieuwe medewerkers. Sharon van der Linden neemt na haar inwerkperiode alle marketingactiviteiten onder haar hoede. Fred Vrolijk vormt straks samen met onze accountmanager Henny Weldam een slagvaardig koppel in de buitendienst in ons verkoopgebied Nederland, België en Luxemburg. We zijn blij met deze versterking, en wensen onze nieuwe collega's veel succes toe met de nieuwe uitdagingen!


Clean2Antarctica gaat beginnen!!

Vandaag start de bijzondere Zuidpool expeditie van Edwin en Liesbeth ter Velde. Na jaren van voorbereiding komen ze vandaag met de Solar Voyager aan op Union Glacier, om de 2.400 km lange expeditie naar de geografische Zuidpool te starten. De Solar Voyager is gemaakt van recycled plastic en rijdt op zonne-energie. De expeditie maakt een statement met betrekking tot de afval problematiek in de wereld. DEVENTER Profielen ontwikkelde en fabriceerde de dichtingen voor de 2 deuren en een toegangsluik in de Solar Voyager. We wensen Edwin en Liesbeth een geslaagde expeditie toe!

Volg de expeditie op Clean2Antarctica


DEVENTER Profielen in C2C gecertificeerde MK-Mark buitendeur

DEVENTER Profielen feliciteerd MK Doors met het behalen van het C2C BASIC certificaat voor de MK-Mark buitendeur. Waar 650 pascal de buitendeurenstandaard is voor wind- en waterdichtheid, zet de MK-Mark de nieuwe standaard: 1200 pascal! Deze revolutionaire deur is voorzien van DEVENTER dichtingen.

MK Doors past C2C gecetificeerde componenten toe in de MK-Mark. Zo is naast de C2C SILVER gecertificeerde DEVENTER dichting onder andere BRONZE gecertificeerd isloatieplaat van Everuse gekozen. Door het toepassen van gecertificeerde componenten verkortte MK Doors het certificatieproces aanzienlijk. En zo zijn meerdere fabrikanten samen op weg naar totaaloplossingen geschikt voor de circulaire bouw!

Tijdens Building Holland 2018 is het C2C certificaat uitgereikt aan Mark Kooijman, directeur MK Doors.

Voor meer informatie over de MK-Mark, lees verder >>


Laskaderafdeling levert dankzij QRM sneller dan ooit

In de Houtwereld nummer 6 van 30 maart staat een artikel over de vernieuwde lasafdeling van DEVENTER Profielen. DEVENTER Profielen heeft onlangs haar unieke laskaderafdeling verbouwd, uitgebreid en operationeel verzelfstandigd. Sinds de invoering van het organisatiebrede Quick Response Manufacturing-systeem (QRM) zijn de doorloop- en levertijden met 65 procent gereduceerd. Dat levert een enorme tijdwinst op, waardoor DEVENTER Profielen goed blijft aansluiten op de vraag van handelaren die op hun beurt de timmerfabrieken bedienen. Ook die leveren steeds sneller de complete kozijnen waarvoor de laskaders bestemd zijn.

Download het volledige artikel

DOWNLOAD FILE >


Privacy Verklaring (AVG)

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening zorgt ervoor dat in de hele EU dezelfde privacywetgeving geldt. Voor onze aangepaste Privacy Verklaring, klik hier >>


DEVENTER profielen levert dichtingen Solar Voyager

Van afvalbak tot Antarctica!


Keer je afvalbak eens om en zie wat je weggooit: pure troep of… bouwmateriaal? Wat als je met je eigen afval een terreinwagen kunt bouwen die, dwars door barre weersomstandigheden heen, de geografische Zuidpool kan bereiken?

Dat is de uitdaging die Clean2Antarctica aangaat. Waarom? Omdat de initiatiefnemers voor deze unieke expeditie graag het avontuur opzoeken, om zo te laten zien hoeveel er mogelijk is met duurzame, schone technieken. Daarnaast wil men mensen vooral ook inspireren om anders met afval om te gaan. Want hoe vaak horen we niet dat er een afvalprobleem is? Keer het, net als je afvalbak, eens om: een afvalberg is juist een prachtige plek, waar waardevolle bouwstenen liggen voor toekomstige projecten. Ontginnen die hap!

Waarom uitgerekend naar Antarctica? Keer het om: we moeten juist naar Antarctica, het schoonste continent ter wereld. Met deze schone expeditie vraagt men aandacht voor het Antarctica verdrag, dat in 2048 verlengd moet worden zodat ‘de thermostaat van de wereld’ ook voor toekomstige generaties behouden blijft.

DEVENTER Profielen ontwikkeld de (Cradle to Cradle gecertificeerde) dichtingen voor de toegangsdeuren van de Solar Voyager, de expeditie terreinwagen gemaakt van afvalplastic en rijdend op zonne-energie. De dichtingen moeten de extreme omstandigheden van de Zuidpool weerstaan! DEVENTER Profielen doet zo veel nieuwe technische know-how op, en draagt tegelijk een steentje bij aan dit bijzondere avontuur. Tevens kocht DEVENTER enkele HexCore certificaten, waarmee we deze duurzame expeditie ook financieel steunen. Ook meedoen aan dit avontuur? Klik hier >>


DEVENTER Profielen op Fensterbau Frontale

Bezoek DEVENTER Profielen op de toonaangevende internationale vakbeurs Fensterbau Frontale (wo 21- za 24 maart) in Neurenberg, hal 1, stand 1-304

Het assortiment van FENSTERBAU FRONTALE weerspiegelt de wereldwijde innovaties in ramen, deuren en gevels. Om de twee jaar worden architecten, raam- en gevelfabrikanten en de specialistenhandel geïnformeerd over de nieuwste profielsystemen, glas in architectuur, bevestigingsapparatuur, veiligheidsapparatuur, machines, installaties en nog veel meer.

Ongeveer 110.000 bezoekers en 1.296 exposanten uit 39 landen maakten van de FENSTERBAU FRONTALE in 2016, in combinatie met de vakbeurs HOLZ-HANDWERK, een indrukwekkend evenement en een hoogtepunt van de sector!

U kunt een entreeticket aanvragen via uw DEVENTER Profielen accountmanager!


DEVENTER Profielen in circulaire toepassingen

Maak kennis met DEVENTER Profielen en ons materialenpaspoort bij uw bezoek aan de BAMB REM tijdens Ecobuild Londen (6-8 maart), BRE Innovation Park Watford (12 maart - 6 april), Building Holland Amsterdam (17-19 april) en Kamp C Westerlo (oktober-december).
Voor meer info, lees verder >>


Vernieuwde serie valdorpels

Binnenkort lanceert DEVENTER Profielen een vernieuwde serie valdorpels! Op basis van onze bestaande reeks is er binnenkort een compacte serie valdorpels die voldoen aan alle wensen en praktijkeisen. Alle valdorpels in de vernieuwde serie zijn standaard brand- en geluidwerend. Verder introduceert DEVENTER Profielen een valdorpel met sluitvertraging, met de volgende voordelen;
- Geen slijtage dichting door slepen tijdens de eindslag. Zeker bij een ruw vloeroppervlak niet te onderschatten!
- Geen negatieve beïnvloeding bij deuren met elektromagnetische / elektromechanische sluiting.
- Geen negatieve invloed op deurdranger (geen weerstand door ‘slepen’ tijdens de eindslag).

Hou onze site in de gaten, of schrijf in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!


Speciale profielen aardbevingbestendig Energy Academy Europe

Voor de onlangs opgeleverde prestigieuze Energy Academy Europe te Groningen ontwikkelde DEVENTER Profielen in opdracht van Bouwcombinatie Friso-Koopmans twee speciale profielen welke bewegingen tussen de betonnen bouwdelen en kozijnen opvangt tijdens aardschokken. Hiermee voldoet men aan de aardbevingbestendigheids-eisen voor dit gebouw. DEVENTER Profielen ontwierp de dichtingen en bijbehorende matrijzen, en leverde na goedkeuring van de proefextrusies in totaal 4.000 meter van dit speciale profiel.

Voor meer informatie over het project, klik hier >>


DEVENTER Profielen deelnemer Houtwereld Praktijkdag 2017

Evenals voorgaande jaren is DEVENTER Profielen ook dit jaar weer present op de Houtwereld Praktijkdag op vrijdag 10 november 2017. Dit keer bij Accsys Technologies te Arnhem. Na de lunch (aanvang 12:00 uur) opent dagvoorzitter Reinier van den Berg om 13:30 uur het congres. Naast vele interessante sprekers die onder andere ingaan op innovaties, circulair gebruik en nieuwe concepten is er een bedrijvenmarkt met 30 deelnemers, en een rondleiding door de gloednieuwe houtacetyleringsfabriek met kantoorgebouw van Accoya-fabrikant Accsys Technologies. DEVENTER Profielen toont haar laatste innovaties op stand B14 van de bedrijvenmarkt.

Voor het volledige programma, klik hier >>
Voor inschrijven, klik hier >>

Graag tot ziens bij de Houtwereld Praktijkdag!


Teamleider verkoop binnendienst

Op 1 november aanstaande start Jean-Paul Batenburg, teamleider verkoop binnendienst, bij DEVENTER Profielen te Breda. Hij vormt de nieuwe coach en spil voor de afdeling verkoop binnendienst, en neemt de mooie uitdaging aan om deze afdeling verder te ontwikkelen. Jean-Paul zal zijn ruim 20 jarige werkervaring opgebouwd in onze branche optimaal kunnen inzetten in deze functie!


BLIJ met TOET!

Geen rollen met dichtingen, maar 2 dozen vol knuffels dit keer!

DEVENTER profielen heeft vandaag 40 CliniClowns Knuffels overhandigd aan de kinderafdeling van het Amphia ziekenhuis in Breda. In het bijzijn van haar ouders ontving Tessa als eerste een TOET uit handen van Ellis Littooij van DEVENTER. Een stralende Tessa is blij met haar knuffel!

Namens het Amphia Ziekenhuis nam Chantal van den Akker de overige TOETEN in ontvangst, die ongetwijfeld een mooie bestemming krijgen!


DEVENTER Profielen C2C SILVER gecertificeerd!

DEVENTER Profielen, ’s werelds enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat, heeft in één keer de stap van een Basic naar een Silver certificaat gezet. Hiermee behoort DEVENTER Profielen tot de selecte groep fabrikanten die op het gebied van materialen, herbruikbaarheid, energie- en watermanagement en sociaal maatschappelijk ondernemen heeft aangetoond aan de zware eisen van niveau Silver te voldoen. Voor watermanagement behaalden wij zelfs het hoogste niveau: Platinum.

SGS Search Consultancy begeleidde DEVENTER Profielen bij het behalen van het certificaat, klik hier >>

Afdichtingsprofielen


Het SILVER certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen. De producten van DEVENTER Profielen passen uitstekend in circulaire ontwerpen en gebouwen; in de dichtingen zitten geen chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Gezonde materialen zijn de basis voor ieder circulair ontwerp!

Officiële uitreiking


SGS Search Consultancy is geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het consultancybureau ondersteunde DEVENTER Profielen bij het behalen van het eerste certificaat in 2015, en ging daarna aan de slag om deze volgende stap naar Silver te zetten. Op dinsdag 22 augustus ontvingen namens DEVENTER Profielen Jeroen Mols (General Manager Production) en Kees Verweel (General Manager Sales) uit handen van Eduard van Ravensberg (consultant SGS Search) en Thijs Maartens (Cradle to Cradle Products Innovation Institute Europe) het certificaat.


DEVENTER Profielen is initiatiefnemer en voorzitter van de in 2015 opgerichte C2C Bouwgroep, een groep van 19 partners, waaronder 15 fabrikanten van C2C gecertificeerde bouwproducten. Samen leggen de partners van de C2C Bouwgroep de focus op gezondheid van materialen, noodzakelijk voor circulaire ontwerpen! Voor meer info, zie www.c2cbouwgroep.nl


DEVENTER Profielen maakt het verschil!

DEVENTER Profielen maakt het verschil!


Een raam en deursysteem bestaat uit vele componenten. De kozijnen, vaste beglazing, draaiende delen, bij houten kozijnen lijmen, kit en laksystemen, glas, hang – en sluitwerk en eventueel ventilatievoorzieningen. Dezelfde ramen en deuren hebben een belangrijke functie in een gebouw. Ze geven ons toegang, daglicht, maar ook bescherming tegen ongewenst bezoek en weers- en geluidsinvloeden. Ze zijn onderdeel van de thermische schil van een gebouw, dus moeten goed isoleren. En niet onbelangrijk; de ramen en deuren moeten deze prestaties tientallen jaren lang probleemloos leveren!
De dichting heeft veel invloed op deze prestaties. Voor een leek vaak niet meer dan een ‘rubbertje’ wat zorgt voor wind- en waterdichtheid, zonder te realiseren aan welke hoge eisen de dichting tegenwoordig moet voldoen. Uiteraard moet een dichting de deur of het raam afdichten, en in feite lijkt het geen lastige opgave om iets te maken wat een raam of deur dicht krijgt, echter de belangrijkste eigenschap van een dichting is de kracht die men nodig heeft om een raam of deur te sluiten. De eindgebruiker heeft het liefst een deur die bijna vanzelf dichtvalt, maar tegelijk een deur die met storm en regen geen lekkages heeft. In een standaard buitendeur van een woning zit al 6-7 mtr dichting. Als er een dubbele dichting is toegepast al 12-14 meter! En deze meters dichting dienen allemaal ingedrukt te worden bij het sluiten van de deur. Bij voorkeur met minimale kracht. Niet onbelangrijk bij mechanische deursystemen! Bij dichtingen draait het dan ook altijd om een lage sluitkracht in combinatie met hoge wind- en waterdichtheidprestaties. Bij DEVENTER Profielen begint Ieder ontwerp van een nieuwe dichting met dit uitgangpunt. De huidige hoogwaardige kunststof dichtingen zijn vaak complexe ontwerpen opgebouwd uit meerdere materialen, specifiek ontwikkeld voor hun toepassing in houten, aluminium of kunststof raam- en deursystemen. Een kwalitatief goede dichting is van constante kwaliteit, en geproduceerd binnen enkele tienden van millimeters toleranties. Afgestemd op typen deuren en ramen en specifieke eisen zoals geluidwering, rook- en brandwering, en natuurlijk wind- en waterdichting. Bestand tegen UV belasting en jarenlang mechanische belasting. Afhankelijk van het materiaal van de kozijnen en draaiende delen dienen de dichtingen de werking van bijvoorbeeld hout en aluminium op te kunnen vangen, of hebben dichtingen specifieke oplossingen voor eenvoudige montage. Met de komst van circulair bouwen en circulaire ontwerpen zijn eenvoudige demontage na gebruik en hergebruik van de materialen nieuwe eisen die aan dichtingen worden gesteld. Er mogen geen chemische bestanddelen in zitten die slecht kunnen zijn voor mens of milieu, want we gaan de materialen in de toekomst opnieuw gebruiken! Er gaat voor enkele tientjes dichting in een hele woning, maar verkeerde keuzes kunnen veel ellende veroorzaken. Neem dus geen risico bij het maken van uw keuze, vraag eventueel advies en bezuinig niet op deze belangrijke component. Een verkeerde keuze kan het verschil zijn tussen comfort of veel problemen.

DEVENTER Profielen levert een volledige range oplossingen voor iedere situatie. Neem contact op met onze verkoop indien advies gewenst is!

DEVENTER Profielen maakt het verschil!


Reynaers kiest voor DEVENTER in Masterline

Aanvankelijk zocht het internationale bedrijf Reynaers N.V. uit Duffel (België) voor zijn nieuwe productprogramma MasterLine 8-HI+ naar lasbare dichtingen van TPE die een zo groot mogelijke bijdrage zouden leveren aan de duurzame dichtheid en de warmte-isolerende werking van aluminium kozijnen. "Wij willen onze klanten profielsystemen bieden waarmee zij zich binnen de markt door hoogwaardige prestaties kunnen onderscheiden", benadrukt Eddy De Meyer die bij Reynaers verantwoordelijk is voor de strategische inkoop. "Ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de dichtingen ligt bij ons. Voor het nieuwe systeem, zochten we een materiaal dat daarenboven ook gemakkelijk verwerkbaar was. Gezien de TPE-dichtingen eenvoudig in verstek lasbaar zijn, werd dit materiaal gekozen.."

Tijdens de gesprekken met de experts van Deventer, die zowel bij Reynaers alsook in de fabriek in Breda plaatsvonden, was het bedrijf er al snel van overtuigd met Deventer de juiste keuze te hebben gemaakt. "Bij dichtingen gaat het om tolerantiegevoelige en complexe geometrieën met een maximale betrouwbaarheid bij de materiaalmix in de extrudeermachines", beschrijft Eddy De Meyer de verwachtingen van zijn bedrijf. "Bij DEVENTER in Breda werken mensen die met een enorme passie en vanuit zichzelf de behoeften van klanten zoals Reynaers willen vervullen. In Breda zijn ze zeer flexibel en altijd goed bereikbaar. Dat bevalt ons en wij willen deze goede samenwerking graag uitbreiden." De verwerkers van het nieuwe profielsysteem van Reynaers kunnen desgewenst investeren in Deventer kaderlasmachines en zullen in het gebruik hiervan door Reynaers worden getraind. "Aluminium kozijnen van een goede kwaliteit tegen een voordelige prijs uit een volledig geautomatiseerde productie: mededoor de samenwerking tussen Reynaers en Deventer ontstond hiervoor het perfecte systeem."

Voor meer informatie over Reynaers Masterline 8, klik hier >>


DEVENTER Profielen operators allen geslaagd voor opleiding Extrusie 1

We feliciteren onze operators met het behalen van hun diploma Extrusie 1. Na een succesvolle in-house training in januari en februari hebben vrijdag 17 maart de DEVENTER Profielen operators hun diploma in ontvangst genomen van het Mikrocentrum. Het gemiddelde cijfer was een acht! Het Mikrocentrum is een kennis- en netwerkorganisatie die industriële bedrijven ondersteunt, o.a. met opleidingen. Extrusie 1 behandelt de basiskennis van kunststoffen, de opbouw en werking van extruders en de invloed van diverse parameters op het proces. Door te investeren in dergelijke opleidingen brengt DEVENTER de kwaliteit van haar producten op een nog hoger niveau.

Op de foto van links naar rechts: Fred Tassi (leraar Mikrocentrum), Ineke de Jong (operator), Jeroen Verkooijen (operator), Chris Elst (operator), Kees de Wit (operator), Frank de Jongh (operator), Peter Kwaijtaal (operator), Danielle de Ruyter (operator) en Ted Brink (leraar mikrocentrum)


Wijziging management DEVENTER Profielen

Per 1 mei 2017 verlaat Patty van Broekhoven, general manager DEVENTER Profielen, de organisatie. Via deze weg danken wij haar voor de negen jaren inzet voor het bedrijf!

Het management van DEVENTER Profielen is per 1 maart 2017 in handen van Jeroen Mols (general manager production - jeroen.mols@deventer-profielen.nl) en Kees Verweel (general manager sales - kees.verweel@deventer-profielen.nl)


Gecombineerde Nieman-Kettlitz kwaliteitsverklaring luchtdichtheid en veroudering

DEVENTER Profielen heeft de volgende dichtingen bij SHR laten beproeven op luchtdoorlatendheid:
SPV 15, SP 5857, SP 1515, SP 7015, SV 715, SPV 12, SP 7012, SV 712, SV 6624, SP 5924 - gelast en geknipt

Alle profielen voldoen aan de hoogste klasse 4 (NEN-EN 12207) en de hoogste klasse 3 'luchtdicht bouwen' (SBRCURnet)

Tevens is de SPV 12 beproefd op veroudering. In een periode van 31 maanden waarvan 4 weken in een klimaatkamer is een kozijn voorzien van een draai-/kiepraam met SPV 12 in gesloten stand meerdere malen beproefd op luchtdoorlatenheid. Voor de laatste beproeving is de dichting eerst 20.000 x mechanisch belast conform NEN-EN 1191:2012

Na deze periode van veroudering en belasting is de luchtdoorlatendheid onveranderd, en voldoet de dichting aan de hoogste klassen volgens NEN-EN 12207 en SBRCURnet.

U kunt hier de bijbehorende Nieman-Kettlitz kwaliteitsverklaring 2016 downloaden. Deze vervangt de voorgaande verklaringen inclusief supplementen uit 2014 en 2015.

DOWNLOAD FILE >


Op weg naar een C2C gecertificeerd raamkozijn

DEVENTER Profielen en Accoya® hout zijn beide Cradle to Cradle gecertificeerd en dragen bij aan een duurzame wereld. Binnen Cradle to Cradle vormt afval nieuwe grondstof voor hoogwaardige materialen en producten. En daarmee sluiten we de kringlopen en is de circulaire economie een feit. Alleen zo waarborgen we een leefbare planeet voor onszelf en onze kinderen en kleinkinderen. We gebruiken grondstoffen en materialen zonder bestanddelen welke de gezondheid of het milieu kunnen schaden, en we hebben aangetoond aan strenge eisen met betrekking tot energie- en watermanagement te voldoen. Tot slot toonden we aan ons bewust te zijn van de arbeidsomstandigheden, in de hele keten van toeleveranciers tot en met ons eigen bedrijf.

Samen zijn we op weg naar een C2C gecertificeerd raamkozijn, klaar voor de circulaire (bouw)economie waar materialen keer op keer worden hergebruikt. Heeft u ook interesse om bij ons aan te sluiten? Laat het ons weten! Klik hier >>


Ieder kind heeft recht op een verjaardag!

Directeur Patty van Broekhoven overhandigde bij Happy Hippo op 24 januari namens DEVENTER Profielen en de Betrokken Ondernemers Breda een eerste bijdrage aan de verjaardagsboxen voor kinderen bij de voedselbank Breda. Susanne Hofstra nam samen met haar kinderen een krat vol knutselmateriaal in ontvangst!

Happy Hippo


Stichting Happy Hippo maakt verjaardagsboxen voor kinderen waarvan de ouders afhankelijk zijn van de voedselbank Breda. De boxen zijn gevuld met alle benodigdheden om een kind een fijne en feestelijke verjaardag te kunnen geven. Men moet denken aan: Een cadeaubon voor de ouders om een cadeau te kunnen kopen, cakemix / lollies om traktaties te kunnen maken voor school, vouwblaadjes, stickers, viltstiften en lijm om uitnodigen te maken voor het feest en voor het feest zelf; slingers, ballonnen, limonade, lollies, chips en pannenkoekmix.
De boxen komen in samenwerking met de voedselbank Breda uiteindelijk terecht bij de armste jarige kinderen van Breda. Stichting Happy Hippo richt zich vooral op de groep kinderen in Breda onder de 12 jaar, omdat deze groep kinderen nog erg kwetsbaar is voor omstandigheden en gebeurtenissen, die veel invloed kunnen hebben op hun emotionele ontwikkeling. Voor meer informatie, zie www.stichtinghappyhippo.nl

Betrokken Ondernemers Breda


Sinds 2009 is Betrokken Ondernemers Breda actief om Maatschappelijke Betrokken Ondernemen te stimuleren. Het doel is de samenwerking en sociale binding tussen bedrijven en samenleving te stimuleren om de sociale cohesie in Breda te vergroten. De nadruk ligt op werknemers die een actieve bijdrage leveren aan maatschappelijke organisaties met inzet van kennis en kunde, menskracht en middelen, oftewel met hoofd, handen en hart. Voor meer informatie, zie www.betrokkenondernemersbreda.nl


25 jarig jubileum Lucia Tumiwa

Vrijdag 20 januari 2017 vierde Lucia Tumiwa - hoofd van de kaderlasafdeling - haar 25 jarig dienstverband bij DEVENTER Profielen!


DEVENTER Profielen is met QRM klaar voor de toekomst

Op vrijdag 21 oktober ontving Jeroen Mols (productie manager DEVENTER Profielen), uit handen van Professor Rajan Suri het certificaat QRM Bèta® specialist. Rajan Suri is de ‘uitvinder’ en grondlegger van Quick Response Manufacturing strategie. Voorafgaand aan het uitreiken van de certificaten gaf Rajan een interactieve masterclass over QRM en Finance. DEVENTER Profielen is 2,5 jaar geleden gestart met QRM. Het hele proces vanaf orderingave tot en met expeditie werd onder de loep genomen. Er werd gekeken waar de knelpunten zaten die invloed hadden op de doorlooptijd van een order, waarna de kaderlasafdeling werd gekozen als pilot voor implementatie van QRM.

De resultaten zijn fenomenaal! De doorlooptijden zijn met 20-40% gereduceerd. Bovendien heerst er rust op de afdeling, ‘spoedorders’ zijn verleden tijd. Terwijl de orderstroom op deze afdeling groeit. De medewerkers hebben nu tijd voor crosstraining, waarmee de kwaliteit van deze afdeling naar een nog hoger niveau wordt getild. Momenteel implementeert DEVENTER Profielen QRM op de meterproductie afdeling, en de eerste schitterende resultaten zijn ook hier al zichtbaar. DEVENTER Profielen is helemaal klaar voor de vraag uit de markt naar kortere levertijden, en kan probleemloos de aankomende groei opvangen.

Op de dag voorafgaand aan de uitreiking van de certificaten mocht DEVENTER Profielen vol trots Professor Rajan Suri ontvangen in Breda. We waren vereerd met zijn bezoek, waarbij we hem tijdens een rondleiding ons hele bedrijf inclusief de productie lieten zien.

Wilt u meer weten over QRM bij DEVENTER Profielen? Neem dan contact op met ons, we delen graag onze ervaringen met u.


€ 1.102,50 voor 3FM SeriousRequest!

Voor elke order die in de week van 12-16 december bij ons binnenkwam, doneren wij € 2,50 aan Serious Request! We hebben de orders geteld, en doneren maar liefst € 1.102,50! Patty van Broekhoven en Benno de Jong gaan de cheque namens DEVENTER Profielen overhandigen bij het glazen huis!

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

De vijf prijswinnaars van een nachtelijk twee-gangen diner voor twee personen op donderdag 22 december bij Restaurant Chocolat in Breda hebben inmiddels een persoonlijk bericht ontvangen.


Goede voornemens? Laat ze niet stikken!

Wilt u 2017 ook goed starten? Daar helpen wij bij! Voor elke order die in de week van 12-16 december bij ons binnenkwam, doneren wij € 2,50 aan Serious Request! We hebben de orders geteld, en doneren maar liefst € 1.102,50 aan SeriousRequest!

3FM Serious Request 2016 vraagt aandacht voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist: longontsteking. Elk jaar sterven meer dan 900.000 jonge kinderen aan een longontsteking. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie.

De vijf prijswinnaars van een nachtelijk 2- gangen diner voor 2 personen op donderdag 22 december bij Restaurant Chocolat in Breda worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Ze krijgen ook persoonlijk bericht.


Iets met zwart rubber? Ondernemen met ballen!

Patty van Broekhoven, general manager DEVENTER Profielen, legt in de 'Regio Business West-Brabant' van november / december 2016 uit hoe ze in 2013 het roer omgooide en besloot om een open sollicitatiebrief te schrijven!

Download het artikel;

DOWNLOAD FILE >


Laptops voor Dierenopvangcentrum Breda

Vandaag overhandigde Patty van Broekhoven, general manager van DEVENTER Profielen, een aantal overtollige laptops, toebehoren en schermen aan Dierenopvangcentrum Breda, die deze materialen goed kan gebruiken!


Over duurzaamhied, QRM, 3D printing en stuiterballen....

Met 45 medewerkers in een bottom up organisatie produceert en levert DEVENTER Profielen in Breda al jaren lang dichtingsprofielen van hoge kwaliteit – en met een groene, duurzame signatuur. Lees het artikel over duurzaamheid, Quick Response Manufaturing, 3D printing en stuiterballen in vakblad Raam en Deur nummer 5. Klik hier >>


Interview Cobouw Special Circulair Bouwen

Kees Verweel, Sales & Marketing manager bij DEVENTER Profielen en initiatiefnemer en voorzitter van de C2C Bouwgroep, is naar aanleiding van zijn bijdrage aan Ecobouw 2016 geïnterviewd door de Cobouw voor de Special Circulair Bouwen. Lees verder >>


DEVENTER profielen in database BOA software voor geluidberekeningen gevels

Voor geluidsbelaste projecten dient in Nederland een geluidberekening te worden gemaakt conform de NEN 5077 en NPR 5272. In opdracht van DEVENTER beproefde Peutz eind 2015 een serie kaderdichtingen (voor meer info, klik hier >>) waarmee u zekerheid heeft over de toegepaste dichtingen in de gevel. De DEVENTER kaderdichtingen zijn vanaf heden ook opgenomen in de database van het door veel akoestisch adviseurs gebruikte rekenprogramma BOA.

U kunt het importbestand voor BOA software ook aanvragen, stuur dan een mailtje naar kees.verweel@deventer-profielen.nl


DEVENTER Profielen in luxe Polo Resort & Club Dubai

Momenteel wordt in Dubai de ‘Al Habtoor Polo Resort & Club’ gerealiseerd, oplevering in 2017. Dit vijf sterren hotel met 136 kamers, 162 luxe bungalows, een polo club, een state-of-the-art polo academy, vier polovelden van wereldklasse, en een manege met 500 stallen is geheel voorzien van dichtingen van DEVENTER Profielen Breda.
In de buitengevels zijn ramen en deuren voorzien van SPV 12 en SPV 18 dichtingen, de binnendeuren zijn voorzien van S 6615 en S 7210.

Voor meer info, klik hier >>


Bonk!?

We krijgen wel eens de vraag over het geluid van hout op hout bij het sluiten van een draai- /kiepraam voorzien van DEVENTER kaderdichtingen.

De afstand tussen de opdek en het kozijn is minimaal, en met de moderne serie SPV dichtingen bestaande uit een functioneel deel gemaakt van zeer soepel gesloten cel microschuim materiaal kan dan bij het hard sluiten van het raam de opdek het kozijn raken. Na het sluiten van het raam veert de dichting overigens terug, en is het raam gegarandeerd wind- en waterdicht. De SPV dichtingen voldoen aan de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN EN 12207) en hoogste SBRCURnet klasse 3 'luchtdicht bouwen'.

De vraag naar deze soepel sluitende dichtingen groeit sterk de laatste jaren. Ramen en deuren worden steeds groter, en worden bovendien steeds vaker voorzien van dubbele dichtingen.

Uiteraard is dan van groot belang dat de eindgebruiker niet teveel kracht hoeft uit te oefenen bij het sluiten van het raam of de deur. In een moderne voordeur met dubbele dichtingen zit maar liefst ruim 11 meter dichting. De SPV serie van DEVENTER biedt voor iedere sponninghoogte een comfortabele oplossing. Bovendien heeft deze serie een voetconstructie voor een variabele groefbreedte zodat ook de montage altijd perfect en soepel gaat.
Terugkomend op het draai- /kiepraam; een eenvoudige oplossing om dit hout op hout geluid te voorkomen is het toepassen van een secundaire dichting, bijvoorbeeld de SP 333. Deze vangt bij sluiten netjes de opdek op, en geeft het kozijn bovendien een betere akoestische prestatie.


Jarenlang dicht, gegarandeerd!

Regelmatig krijgt DEVENTER de vraag over de levensduur van dichtingen. Blijft het materiaal soepel en elastisch? Slijt een dichting door het vele openen en sluiten van een raam of deur? Blijven de prestaties voor wind- en waterdichtheid behouden? Hoe gedraagt een dichting zich als een raam of deur bijvoorbeeld 6 maanden gesloten is geweest?

Aangezien voor dit soort vragen geen formele testmethoden bestaan, besloot DEVENTER om dit zelf te laten beproeven bij Stichting Hout Research (SHR).

We hebben in december 2013 een testraam voorzien van SPV 12 beproefd op luchtdoorlatendheid, de dichting voldeed royaal aan de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN EN 12207) en hoogste SBRCURnet klasse 3 'luchtdicht bouwen'. Op 18 december 2013 is het testraam in gesloten stand opgeslagen bij SHR, en op 6 mei 2015 wederom beproefd met gelijke testresultaten. Op 12 augustus is het testraam weer beproefd, nadat deze 4 weken in een klimaatkamer had gestaan, opnieuw gelijke resultaten. 7 Maanden later is op 15 maart 2016 wederom getest, met gelijke testresultaten. Vervolgens is in een proefopstelling de mechanische vermoeiing beproefd; het testraam is 20.000 x geopend en gesloten, waarna eind juli 2016 opnieuw de luchtdoorlatendheid is bepaald. Na ruim 2,5 jaar, waarvan 1 maand in een klimaatkamer en 20.000 x openen en sluiten blijken de prestaties onveranderd zeer goed te zijn. De dichting voldoet nog steeds royaal aan de hoogste klassen!

DEVENTER Profielen leveren dus jarenlang hoge prestaties, zonder verlies van kwaliteit!

Nieman raadgevende adviseurs schrijft momenteel de bijbehorende Kwaliteitsverklaringen, deze zijn binnenkort te downloaden op onze site.


Nieuwe DEVENTER Vario-Tang

Met de vernieuwde Vario-Tang van DEVENTER knipt u zelf snel en foutloos de hoeken van de kaderdichtingen. DEVENTER heeft de luchtdoorlatendheid van geknipte hoeken ten opzichte van gelaste hoeken laten testen bij Stichting Hout Research (SHR), en in beide gevallen voldoen de kaderdichtingen aan de zwaarste klasse 3 SBRCURnet (Passief Huis), en vallen ze in de zwaarste klasse 4 (NEN-EN 12207).

Voor de knip instructie op YouTube, klik hier >>


NL next level

Donderdag 16 juni vond de lancering van NL Next Level plaats in de Nieuwspoort te Den Haag. Patty van Broekhoven, general manager van DEVENTER Profielen, was aanwezig namens DEVENTER en vanuit haar bestuursfunctie namens de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging regio Breda.

Om een beter Nederland te kunnen bouwen – welvarend, duurzaam en met kansen voor iedereen – moeten we onze bedrijven, onze instituties en onze economie naar een nieuw niveau brengen. Doorgaan op de bestaande, vaak aan het einde van hun levenscyclus zijnde paden voldoet niet meer: er zijn grotere stappen nodig op tal van terreinen.

Dat besef heeft VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO-Nederland ertoe gebracht om een gezamenlijke campagne te ontwikkelen: NL Next Level. De campagne is onderdeel van een brede investeringsagenda die ervoor moet zorgen dat Nederland tot de economische wereldtop blijft horen. Het is een visie waarmee het nieuwe kabinet vanaf 2017 aan de slag kan.

Grote transities
De kern van dit nieuwe perspectief voor Nederland is dat we voor een groot aantal transities staan. Fossiele energie gaat over naar duurzame energie, het tijdperk van de analoge informatie gaat over naar digitalisering, regionale oriëntatie maakt plaats voor mondialisering, de ‘wegwerp’-grondstoffeneconomie gaat naar circulaire economie, steden krijgen andere functies, maar mogen niet verloederen, etc etera.

DEVENTER Profielen zet vol in op de transitie naar de circulaire economie! Als fabrikant van C2C gecertificeerde dichtingen, en als voorzitter van de C2C Bouwgroep

Paneldiscussie
Tijdens de paneldiscussie met Sybrand van Haersma Buma (CDA), Diederik Samson (PvdA), Jan Anthonie Bruijn (VVD Programmacommissie), Kees Verhoeven (D66), Elbert Dijkgraaf (SGP), Eppo Bruins (ChristenUnie, o.a. economische zaken), Frits Lintmeijer (GroenLinks), Helga Meijer (Director Iris Ohyama Europe B.V.) en Henk Krol (50+) mocht Patty op uitnodiging van VNO NCW vanuit het publiek inspringen. Ze stelde de vraag of een energie 0 woning ook een gezonde woning is. Een lagere EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) geeft namelijk een hogere MPC (Milieu Prestatie Coëfficiënt). De impact op onze grondstoffen, onze gezondheid en het milieu door de extra materialen en installaties nodig voor een lage energie woning moeten eigenlijk meegenomen worden vanaf het 1e ontwerp van een gebouw. Echter in de praktijk zijn veel projecten vooral energiezuinig, zonder aandacht voor de milieuprestatie.....

Voor meer informatie over NL Next Level, klik hier >>

(foto: VNO NCW)

De brochure 'Investeren in de transformatie van Nederland' kunt u hier downloaden

DOWNLOAD FILE >


Francy 25 jaar in dienst!

Zondag 15 mei is onze collega Francy 25 jaar in dienst! Gestart op de kaderlasafdeling, vervolgens werkervaring opgedaan in de meterproductie en inmiddels al jaren verantwoordelijk voor de planning en een groot deel van de inkoop! DEVENTER Profielen dankt Francy voor haar werklust en inzet, en feliciteert haar met deze prachtige mijlpaal. En zeker te vermelden waard; Francy is in al die jaren nooit afwezig geweest door ziekte!


TNO symposium

Op woensdag 20 april organiseert TNO het symposium '3D printen in de bouw - toekomst voor het MKB?'. U bent welkom van 15.00-17.00 uur bij TNO op de Uithof in Utrecht. Patty van Broekhoven, general manager van DEVENTER Profielen, is een van de sprekers op het symposium. Ze gaat in op de meerwaarde van 3D print techniek voor DEVENTER. Ook de overige sprekers gaan in op de toepasbaarheid en (on)mogelijkheden van 3D printen in de bouw en zullen verschillende ervaringen met en visie op deze techniek delen. Het symposium is gratis en is toegankelijk voor alle geïnteresseerden. Aanmelden kan tot woensdag 13 april via ellen.vanderveer@tno.nl

Download het programma;

DOWNLOAD FILE >


Terugblik C2C Bouwgroep seminar

Op vrijdag 11 maart 2016 organiseerde de C2C Bouwgroep het seminar "Financieel gezonde gebouwen met Cradle to Cradle" in het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) in Rotterdam. Uiteraard was DEVENTER Profielen, initiatiefnemer en voorzitter van de C2C Bouwgroep, ook aanwezig. Kees Verweel was één van de vijf sprekers, en gaf namens de C2C Bouwgroep een presentatie over de noodzaak van de transitie naar een circulaire economie en de toegevoegde waarde van Cradle to Cradle tijdens deze transitie. Voor een verslag en de presentaties, klik hier >>


VWO 3 leerlingen bezoeken DEVENTER in kader van duurzaam ondernemen

In het kader van hun schoolopdracht 'duurzaam ondernemen' bezochten 6 VWO-3 leerlingen van het Mencia de Mendoza Lyceum uit Breda ons om meer te leren over de aanpak van DEVENTER Profielen met betrekking tot duurzaamheid. Tijdens de presentatie vertelden wij over ons bedrijf, over de circulaire economie en over ons Cradle to Cradle certificaat. Voor DEVENTER het optimale instrument om duurzaam te ondernemen met oog voor mens en milieu. Na afloop volgde een rondleiding door onze productie. Mooi om onze visie te delen met de generatie van de toekomst!


FENSTERBAU FRONTALE 2016

Bezoek DEVENTER Profielen op de internationale vakbeurs FENSTERBAU FRONTALE (16 t/m 19 maart 2016) in Neurenberg. We verwelkomen onze relaties en belangstellenden in HAL 6 stand 111.


DEVENTER in C2C Bouwgroep paviljoen ICDuBo

De C2C Bouwgroep krijgt een eigen paviljoen bij ICDuBo in Rotterdam. In het paviljoen is informatie te vinden over Cradle to Cradle, en bedrijfsinformatie over de C2C Bouwgroep partners. Dus ook van DEVENTER Profielen, founder van de C2C Bouwgroep, is een informatiepaneel in het paviljoen. Het paviljoen is gereed op 11 maart, op de dag van het C2C Bouwgroep seminar 'Financieel gezonden gebouwen met C2C'.


Kozijnen van hout

Lees de DEVENTER blog over koude- en tochtwerendheid van houten kozijnen op de nieuwe website kozijnenvanhout.nl en op de site van de Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie (NBvT), klik hier >>


Van pup tot pensioen

Stichting Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulphond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief.

Na plaatsing van een oproep voor een beamer schonk DEVENTER Profielen van harte een beamer aan Hulphond Nederland. General manager Patty van Broekhoven heeft de beamer persoonlijk overhandigd, lees verder >>

Voor meer informatie over Stichting Hulphond Nederland, zie hulphond.nl


The sound of silence

Geluidisolatie: een steeds actueler onderwerp in de dagelijkse bouwpraktijk

Afhankelijk van de bouwlocatie worden er geluideisen gesteld aan gevels inclusief raam-, deur- en kozijnconstructies. Binnenwanden èn deuren in utiliteitsgebouwen dienen aan verhoogde akoestische eisen te voldoen. Veelal worden in dergelijke projecten specifieke geluidisolerende componenten toegepast. Denk aan extra materiaalmassa door zwaardere afmetingen, dikkere deuren, speciaal (geluidwerend) isolatieglas, geluidwerende ventilatievoorzieningen en een hoogwaardige dichting al dan niet dubbel uitgevoerd. De eisen voor de kierdichting staan bij buitengevel geluidisolatie in het geluidrapport, of bij binnendeuren in het testrapport.

DEVENTER Profielen heeft op basis van Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 5272 "Geluidwering in gebouwen - Aanwijzingen voor de toepassing van het rekenvoorschrift voor de geluidwering van gevels op basis van NEN-EN 12354-3" bij Peutz (rapportnummer A 2835-2-RA d.d. 15 december 2015) diverse dichtingen in verschillende inbouwsituaties laten testen. Voor de NPR codes KR NPR20 V1 t/m KR NPR45 V11 heeft DEVENTER Profielen getest welke dichtingen toegepast kunnen worden bij een aanslagspeling van 6 mm.

CONCLUSIES:

- Met DEVENTER Profielen voldoet u aan de zwaarste eisen
- Voor iedere NPR code is een juiste en aangetoonde DEVENTER oplossing
- Gelaste en geknipte kaderdichtingen hebben gelijke akoestische prestaties
- Bij dubbele dichtingen presteren alle typen secundaire dichtingen goed
- Diverse enkele dichtingen voldoen aan eisen dubbele dichtingen
- Akoestische prestaties bij aanslagspeling tot 9 mm zijn aangetoond

U kunt voor uw project vanaf nu een bewuste keuze maken voor één van de DEVENTER oplossingen, met de wetenschap dat de akoestische prestaties aangetoond zijn.

Voor meer informatie, mail naar info@deventer-profielen.nl of bel 076-5416900

De factsheet 'geluidsisolatie DEVENTER Profielen 2018' kunt u hieronder downloaden

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen bestuurslid BZW

Patty van Broekhoven, general manager van DEVENTER Profielen, is op 5 januari 2016 tijdens het jaarlijkse ‘Captain’s Dinner’ als bestuurslid toegetreden tot de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). BZW is partner van VNO-NCW en vervult een spilfunctie in de samenwerking met overheden, kennisinstellingen en Kamers van Koophandel. De wisseling van de wacht in het bestuur voltrok zich in de aanloop naar een voor de BZW historisch jaar. In 2017 is het honderd jaar geleden dat de werkgeversvereniging in Breda werd opgericht. De bijeenkomst in de Grote Kerk waar onder andere oud-hockeycoach Marc Lammers sprak, werd bezocht door een kleine 200 leden.


"We moeten investeren in menselijk kapitaal in plaats van uitsluitend in technologie", aldus Minister Asscher in de Cobouw van 19 januari 2016.

DEVENTER Profielen is het hier helemaal mee eens. In Breda wordt veel aandacht gegeven aan sociale innovatie, vanuit de overtuiging dat de mensen het echte kapitaal vormen van het bedrijf. Uiteraard investeert DEVENTER ook in nieuwe materialen en productietechnieken, maar de mens staat voorop. Zo krijgt het personeel volop kansen om zich verder te ontwikkelen en door te groeien, en zorgt DEVENTER voor een prettige en stimulerende werkomgeving.

Het Cobouw artikel is hieronder te downloaden

DOWNLOAD FILE >


Good coffee, happy people!

DEVENTER Profielen is ontwikkelaar en fabrikant van dichtingen voor ramen en deuren, waarbij de mens en het milieu centraal staan. Niet voor niets zijn we 's werelds eerste fabrikant van dichtingen met een Cradle to Cradle certificaat. DEVENTER heeft duurzaamheid verankerd in de bedrijfsfilosofie. In dit kader is de koffieautomaat vervangen door een automaat van Koffiemax.

Koffiemax werkt uitsluitend met keurmerken Utz Kapeh, Max Havelaar en EKO. Vanaf heden schenkt DEVENTER Profielen voor haar bezoekers, leveranciers en personeel een lekkere maar bovenal verantwoorde kop koffie!


Seminar 'Financieel gezonde gebouwen met Cradle to Cradle'

De C2C Bouwgroep organiseert op vrijdag 11 maart het seminar 'Financieel gezonde gebouwen met Cradle to Cradle'.

Vijf boeiende gastsprekers vertellen hoe u op basis van het C2C gedachtegoed uw gebouw gezond kunt bouwen. Gezond voor de bewoner / gebruiker, maar ook financieel gezond voor de investeerder!

DEVENTER Profielen, één van de Founders van de C2C Bouwgroep, is uiteraard aanwezig op dit inspirerende seminar. We hopen u daar te ontmoeten, om samen van gedachten te wisselen over de boeiende wereld van Cradle to Cradle en circulair bouwen.

Voor verdere informatie en inschrijven, klik hier >>


DEVENTER Profielen voorzitter C2C sub-committee Wood Window Alliance

Op 2 december gaf DEVENTER Profielen een presentatie over Cradle to Cradle op de Wood Window Alliance (WWA) Members' Meeting. De WWA is de branchevereniging van de top 20 kozijnfabrikanten in het Verenigd Koninkrijk. De interesse in dit onderwerp bleek groot bij de leden, en men heeft besloten een Wood Window Alliance C2C sub-committee op te richten, en DEVENTER Profielen gevraagd deze werkgroep aan te sturen. Vanaf februari 2016 zal onder voorzitterschap van DEVENTER Profielen het onderwerp Cradle to Cradle verder op de kaart worden gezet bij de houten kozijnindustrie in de UK!


DEVENTER Profielen beschikbaar voor Matrix software

Veel deur- en kozijnfabrikanten werken met Matrix software voor het teken- en calculatiewerk. De dichtingen van DEVENTER Profielen zijn per heden beschikbaar voor deze software. De Matrix gebruikers die beschikken over de importmodule kunnen onderstaand bestand downloaden in inlezen.

DOWNLOAD FILE >


Overname DEVENTER groep door Roto Frank AG

Breda, 15 oktober 2015

Op 26 september jl. heeft de DEVENTER groep haar aandelen overgedragen aan Roto Frank AG. Dit houdt in dat met ingang van 1 januari 2016 Roto Frank AG de activiteiten van de 4 DEVENTER bedrijven in Nederland, Duitsland, Polen en Rusland overneemt.

Roto, een van ’s werelds grootste beslag fabrikanten voor ramen en deuren, staat mondiaal synoniem voor vernieuwende, geïndividualiseerde en veilige beslagsystemen. De Roto oplossingen verenigen veiligheid, energiecontrole en comfort in de woningen en creëren zo een echte meerwaarde. Een cruciale component voor het borgen van comfort en energiecontrole in ramen en deuren is de kwalitatief hoogwaardige DEVENTER dichting en zo is de perfecte combinatie een feit.

De filosofie, strategie, bedrijfsvoering en producten van de DEVENTER bedrijven passen naadloos bij die van Roto. De hiermee ontstane synergie van kennis op het gebied van ramen en deuren zal voor vernieuwende oplossingen zorgen.

Ook in de nieuwe samenstelling staan de klanten bij ons natuurlijk centraal. De naam DEVENTER zal ongewijzigd blijven, evenals ons team en de activiteiten. Voor u verandert er dus niets, en u kunt blijven rekenen op de hoge kwaliteit DEVENTER producten en service.

Voor meer informatie op de Roto website, klik hier >>


Resultaten Nationale Duurzaamheidsmonitor 2015

Welke vorderingen maakt het Nederlandse bedrijfsleven op het gebied van duurzaamheid? Search onderzocht dit in de tweede Nationale Duurzaamheidsmonitor. Meer dan 1000 organisaties vulden de online enquête in en geven daarmee inzicht in de actuele stand van zaken op het gebied van duurzaamheid. In de monitor staat op pagina 37 een item over DEVENTER Profielen!

De Nationale Duurzaamheidsmonitor is de downloaden op de site van Search, klik hier >>


Kwaliteitsverklaring luchtdoorlatendheid DEVENTER kaderdichtingen

DEVENTER Profielen heeft afgelopen voorjaar bij Stichting Hout Research (SHR) een serie veel toegepaste kaderdichtingen, waaronder de nieuwe SPV 15, in naar buiten draaiende elementen laten testen op luchtdoorlatendheid.

De gehele serie is standaard geschikt voor de zwaarste SBRCURnet klasse 3 luchtdicht bouwen (Passiefhuis). De c-waarden zijn vele malen beter dan de richtlijnen van klasse 3. Met DEVENTER kaderdichtingen loopt u dus geen enkel risico met betrekking tot de luchtdichting van draaiende delen. De serie kaderdichtingen vallen in de zwaarste klasse 4 (NEN-EN 12207). De hoeken van kaderdichtingen kunnen zowel gelast of geknipt worden, in beide gevallen zijn de prestaties gelijk. Bovendien bleek bij de testen dat deze prestaties met een enkele dichting gerealiseerd worden, een 2e dichting verhoogt de prestaties niet (een 2e dichting is wel noodzakelijk voor betere akoestische prestaties!)

De luchtdoorlatendheid van dichtingen (of c-waarde) is een belangrijk onderdeel van de totale qv;10 waarde van een gebouw, en heeft een directe relatie met de EPC berekening. De dichtingen in ramen en deuren vormen een behoorlijke component van de luchtdichtheid van een gebouw, en zijn bovendien kritisch omdat ramen en deuren vaak geopend en gesloten worden. Uit een berekening op basis van deze verklaring blijkt dat voor een woning met 8 draairamen en een qv;10 van 0,4 – 0,6 de bijdrage aan de totale luchtdoorlatendheid van deze woning minder dan 1% is, en voor dezelfde woning met een qv;10 van 0,15 slechts 2%!

Voor de Kwaliteitsverklaring uit 2014 voor dichtingen voor draai- / kiepramen, klik hier >>

Met DEVENTER kaderdichtingen kunt u dus eenvoudig en zonder zorgen aan de zwaarste eisen voor kaderdichtingen met betrekking tot luchtdicht bouwen voldoen!

De verklaring is via onderstaande link te downloaden

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen introduceert de SPV (F) serie

Na de succesvolle kaderdichting SPV 12 introduceert DEVENTER Profielen nu de SPV 15 en SPV 18. De SPV serie is volledig Cradle to Cradle gecertificeerd, valt in de hoogste luchtdichtheids klasse 4 (NEN-EN 12207) en hoogste klasse 3 ‘Luchtdicht bouwen’ (SBRCURnet publicatie ‘luchtdicht bouwen’ 2013). Hiermee is de SPV serie geschikt voor toepassing in Passiefhuis ontwerpen. Vervaardigd van hoogwaardig TPE (thermoplastisch elastomeer) voor optimale isolatiewaarden op het gebied van akoestiek en warmte, waarmee de SPV serie aan de allerhoogste eisen voldoet.

Het Vario-Soft gedeelte zorgt voor een comfortabele sluitdruk, van groot belang bij grote elementen en/of situaties met dubbele dichtingen. De rug van hard materiaal en de nieuw ontwikkelde voetconstructie zorgen voor een probleemloze en soepele montage. De anti-rek bescherming zorgt voor een perfect stabiele hoekverbinding bij in verstek geknipte hoeken. De SPV serie past door de nieuwe voetconstructie in een groef van 3,8 tot 5,2 mm breed. Hiermee behoren faalkosten veroorzaakt door te smalle groeven vanwege aangebrachte verfsystemen tot het verleden. Onder alle omstandigheden is de SPV serie zeer eenvoudig te monteren, met behoud van een uitstekende uittrekweerstand. De SPV 12, SPV 15 en SPV 18 zijn geschikt voor sponninghoogten van respectievelijk 12, 15 en 18 mm. De dichtingen zijn verkrijgbaar met of zonder schildersfolie (F) en de hoeken kunnen geknipt of gelast worden. De SPV serie volgt de SP 7012/7015/7018 en de SV 712/715/718 op, dus minder voorraad noodzakelijk. De SPV serie is per direct leverbaar.

Tevens introduceert DEVENTER Profielen de vernieuwde SV 5109 voor middendichting constructies, geschikt voor een groef van 3,8 tot 5,2 mm. De SV 5109 kan gelast worden in combinatie met SPV 12 en SPV 15.

Wilt u de SPV serie vrijblijvend uitproberen? Neem dan contact op met DEVENTER Profielen

De brochure kunt u downloaden via onderstaande link

DOWNLOAD FILE >


Patty van Broekhoven herbenoemd tot één van Brabants Besten

Op 11 juni is Patty van Broekhoven, directeur van DEVENTER Profielen, opnieuw benoemd tot ambassadeur van de sociale innovatie en is ze één van Brabants Besten!

Sinds juni 2014 is Patty ambassadeur van de sociale innovatie in Brabant. Bij DEVENTER Profielen is dit terug te zien in onder andere de Cradle to Cradle certificering afgelopen voorjaar.

2015 Staat in het teken van QRM (Quick Response Manufacturing). Patty: "DEVENTER Profielen investeert al jaren in een efficiënt productieproces en betrekt daarbij vooral de mensen van de werkvloer. Dit is ook de grondslag geweest voor de benoeming tot Brabants Besten in 2014. De mensen van de werkvloer weten namelijk als geen ander wat er speelt en wat de mogelijkheden en kansen zijn. Door middel van Six Sigma hebben we een fiks aantal stappen gezet, maar we willen meer en we willen verder. Door onze locatie en de hoogwaardige opleiding van operators is het niet eenvoudig om zomaar een machine erbij te zetten en daar het juist geschoolde personeel bij te vinden. Daarom zijn wij een QRM traject gestart. Dit is een organisatiebrede aanpak om doorlooptijden te reduceren. Bij QRM draait alles om het boeken van tijdwinst in het traject van bestellen tot afleveren. Hierdoor kun je met dezelfde mensen en middelen een grotere output genereren. Het is een traject gericht op de processen en gaat veel verandering meebrengen in het uitvoeren en handelen van de medewerkers. Essentieel is voor mij dat iedereen in dit veranderproces wordt meegenomen en daarom heb ik naast een adviseur op de proceskant ook een adviseur op het vlak van Soft Skills binnen gehaald. Zij gaat mensen begeleiden op samenwerking, gedrag en cultuur, geven van feedback etc. Daardoor groeit niet alleen DEVENTER Profielen maar groeien ook de mensen."

Lees ook het artikel op pagina 10 t/m 13 in het magazine van Brabants Besten. Klik op onderstaande link om het magazine te downloaden.

DOWNLOAD FILE >


Luchtdoorlatendheid nieuwe serie dichtingen getest bij SHR

DEVENTER Profielen heeft in mei 2015 verschillende dichtingen voor naar buiten draaiende ramen laten testen op luchtdoorlatendheid bij SHR in Wageningen. Onder andere de SV 715, SP 7015 en de nieuwe SPV 15 zijn in zowel gelaste als geknipte uitvoering beproefd conform de NEN-EN 1026 en geclassificeerd conform de NEN-EN 12207. De gehele serie dichtingen voldoet aan de hoogste klasse 4, en daarmee ook aan de zwaarste eisen van SBRCURnet 'luchtdicht bouwen' klasse 3.

De bijbehorende kwaliteitsverklaring is binnenkort gereed, waarmee u een bewijs heeft van beproefde luchtdichtheid met DEVENTER Profielen. Met de in 2014 gepubliceerde kwaliteitsverklaring voor dichtingen voor draai- kiepramen heeft DEVENTER Profielen nu in totaal 10 dichtingen in diverse situaties met betrekking tot afhangspeling en geknipte/gelaste hoeken laten testen.

Luchtdicht bouwen? Natuurlijk met DEVENTER dichtingen!


EPC reductie tot 0,04 met DEVENTER Profielen

Op verzoek van DEVENTER Profielen heeft bouwfysisch en installatie adviesbureau Bouwvisie het effect van toepassing van DEVENTER Profielen in de EPG berekening aangetoond.

Bij de nieuwbouw van een gebouw, moet er volgens het bouwbesluit voldaan worden aan een energie prestatie eis, de EPC wordt bepaald volgens de NEN 7120. Om snel een globale EPC berekening te maken, laat de NEN 7120 het toe om gebruik te maken van forfaitaire waardes. Er wordt dan geen rekening gehouden met het toepassen van specifieke materialen en/of installatieonderdelen. Als er gelijkwaardigheid aangetoond kan worden, mag er in sommige gevallen ook gerekend worden met de werkelijke waarden. Voor de luchtdoorlatendheid van een gebouw wordt per gebouwtype een forfaitaire (qv,10) waarde aangehouden volgens NEN 7120 / NEN 8088.
Van deze waarde mag worden afgeweken als er via een berekening wordt aangetoond dat de qv;10 waarde gunstiger is. Na het bouwproces moet wel via een luchtdoorlatendheid meting (uitgevoerd volgens NEN 2686) worden aangetoond dat de berekende waarde gehaald is. Een van de methodes om de luchtdoorlatendheid te berekenen is de (verfijnde) berekeningsmethode conform SBRCURnet referentiedetails. Hierbij wordt de totale c-waarde van de woning bepaald. Via een formule wordt hieruit de qv;10 waarde berekend. DEVENTER Profielen heeft eind 2013 de c-waarden van een serie dichtingen laten bepalen in een beproeving bij SHR*. Invullen van deze aangetoonde c-waarden in de EPG software** levert 0,03 EPC reductie op ten opzichte van de RVO referentie tussenwoning, en 0,01 EPC reductie ten opzichte van dezelfde woning met uitgangspunt SBRCURnet klasse 3 ‘Passief huis’.
Ten opzichte van een RVO referentie 2 onder 1 kap woning is de EPC reductie zelfs 0,04 en bij hanteren van SBRCURnet klasse 3 ‘Passief huis’ nog altijd 0,01.

U kunt in de berekening een c-waarde van 0,004 hanteren voor de rondgaande kaderdichtingen*.

* De Nieman-Kettlitz kwaliteitsverklaring kunt u onderaan dit artikel downloaden.
** Berekeningen gemaakt met Uniec v2.0.7. (uniec2.nl).

Het Bouwvisie rapport 2014-121 zenden wij u op verzoek toe.

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER S 715 [BS] getest in 60 min brandwerende deur

Op 1 augustus 2014 heeft Weekamp Deuren B.V. (contactpersoon Johan Spijker, commercieel manager) twee houten deur-/kozijnconstructies laten beproeven in het laboratorium van Efectis.

Een deur met zijlicht en een beglaasde deur zijn beproefd volgens de testnorm EN 1634-1:2014, en waren voorzien van de brandvertragende DEVENTER Profielen dichting S 715 [BS]. Beide deur-/kozijnconstructies zijn volgens de NEN 6069:2011 60 minuten brandwerend op basis van de EW-criteria. Geconcludeerd kan worden dat de S 715 [BS] heeft bijgedragen aan de brandwerendheid van de totale constructie zoals vermeld in testrapport 2014-Efectis-R0931 en 2014-Efectis-R0956

De bevestigingsbrief van Efectis waar een en ander uit blijkt kunt u onderaan dit artikel downloaden

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen scholingen

De ogenschijnlijk eenvoudige dichting in een deur of raam is in werkelijkheid een complex product dat moet waarborgen dat deuren en ramen comfortabel sluiten en tegelijk wind, water en in veel situaties ook rook, brand en geluid buiten houden. Alleen al in een deur zit bijna 7 meter dichting en bij een geluidbelast project zelfs 14 meter! Dit vraagt nogal wat van een dichting. Dichtingen spelen een belangrijke rol in de energiezuinigheid van een gebouw, en moeten na jaren gebruik dezelfde prestaties blijven leveren.

Er worden in de praktijk veel vragen gesteld over;

- De relatie tussen de qv;10 waarde van een gebouw en dichtingen
- Luchtdicht bouwen in relatie tot dichtingen
- Dichtingen in rook- en brandwerende constructies
- Dichtingen in combinatie met geluidbelaste gevels
- Terugveervermogen en KOMO classificatiecodes van dichtingen

Tijdens onze scholingen gaan we in op deze onderwerpen, en leert u op eenvoudige wijze om te gaan met vragen van uw relaties. De scholingen zijn altijd maatwerk, en kunnen bij DEVENTER Profielen in Breda (inclusief rondleiding door de productie) of bij u op locatie worden gegeven.

Interesse in een scholing door DEVENTER Profielen? Neem dan contact op met ons, en vraag naar de mogelijkheden!


Klein profiel, groot effect

Het vakblad Raam en deur keek bij DEVENTER Profielen mee bij de productie van profielen.

Lees het artikel in raam en deur editie 6 van december 2014,
of voor de online versie klik hier >>


DEVENTER op www.luchtdichtbouwen.nl

DEVENTER Profielen is deelnemer van het online platform 'Luchtdicht Bouwen', te vinden op www.luchtdichtbouwen.nl

Dit platform, geïnitieerd door tremco illbruck, biedt voor de bezoeker brede informatie over het thema luchtdicht bouwen. Op basis van bouwdeel kan gericht gezocht worden naar relevante informatie, inclusief productinformatie op de bedrijfspagina's. DEVENTER kaderdichtingen vormen een belangrijke component binnen luchtdicht bouwen. Deuren en ramen worden vele jaren intensief gebruikt, waarbij de wind- en waterdichtheid gewaarborgd moet blijven. Diverse rapporten onderbouwen de kwaliteit van DEVENTER dichtingen met betrekking tot luchtdoorlatendheid. Voor verdere informatie op het platform, klik hier >>


DEVENTER dichtingen in GreenHuus

GreenHuus is een verplaatsbaar eco-lodge-concept wat volledig cradle-to-cradle inspired gebouwd is en duurzaam/MVO verantwoord gefaciliteerd wordt. Daarnaast kan GreenHuus op elke plek staan omdat zij 100% autarkisch , zelfvoorzienend, is in zijn energie, afval & watervoorziening.

DEVENTER Profielen levert voor GreenHuus kaderdichtingen voor de kozijnen, gemaakt van Accoya hout. Speciaal voor GreenHuus maakt DEVENTER ongekleurde dichtingen van volledig recyclebaar hoogwaardig TPE, wat past binnen het concept om zoveel mogelijk met pure materialen zonder overbodige toevoegingen te werken. In januari 2015 zal het eerste GreenHuus worden opgeleverd, waarna spoedig een eerste project volgt op de Brouwersdam in Zeeland. GreenHuus past perfect in het Cradle to Cradle certificeringstraject van DEVENTER Profielen.

Voor meer informatie over het GreenHuus, klik hier >>

Voor een animatie van het GreenHuus, klik hier >>


DEVENTER kader SP 7012 blijvend luchtdicht

Na het testen van een serie dichtingen op luchtdoorlatendheid eind 2013, heeft DEVENTER Profielen de luchtdoorlatendheid van kaderdichting SP 7012 (gelast) op lange termijn getest.

Het testraam is, voorzien van kaderdichting SP 7012, op 18 december in gesloten stand weggezet bij SHR. Op 6 mei 2014, dus na bijna 5 maanden in gesloten stand, is de luchtdoorlatendheid gemeten conform NEN-EN 1026. In eerste instantie zonder dat het draaiend deel is geopend, en in tweede instantie nadat het draaiend deel een uur open had gestaan. De testresultaten bleken nagenoeg gelijk aan de resultaten van december 2013, en de dichting voldoet dan ook na 5 maanden indrukking nog steeds probleemloss aan de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 conform NEN-EN 12207 en hoogste klasse 3 'passief huis' SBRCURnet.

Het testraam is wederom in gesloten stand weggezet bij SHR, waarna op 12 augustus 2014 de luchtdoorlatendheid opnieuw is gemeten nadat het raam de laatste 4 weken voorafgaand aan de meting is geplaatst in een klimaatkast waarbij de 'binnen' temperatuur 23 graden Celsius en de relatieve luchtvochtigheid 35% was, en de 'buiten' temperatuur 3 graden Celsius met een relatieve luchtvochtigheid van 85%.
Opnieuw bleken de testresultaten nagenoeg gelijk aan de vorige twee metingen, en heeft DEVENTER Profielen aangetoond dat kaderdichting SP 7012 ook na langdurige perioden in gesloten toestand aan de allerhoogste klassen voor luchtdoorlatendheid blijft voldoen.

Raadgevende ingenieurs Nieman-Kettlitz heeft een supplement geschreven die bij de kwaliteitsverklaring 'luchtdoorlatendheid' hoort, dit supplement is onderaan dit artikel te downloaden.

Hetzelfde supplement geeft aan dat ook de nieuwe dichting SPV 12 aan dezelfde luchtdoorlatendheid classificatie voldoet, dus klasse 4 (NEN-EN 12207) en klasse 3 (SBRCURnet 'passief huis')

Voor downloaden van de kwaliteitsverklaring 'luchtdoorlatendheid', klik hier >>
Voor downloaden van het supplement, klik hier >>

DOWNLOAD FILE >


Weekamp TriComfort© slimste Exterieurproduct 2014

DEVENTER Profielen feliciteert Weekamp deuren met het behalen van de 1e prijs in de categorie slimste Exterieurproduct 2014 bij de verkiezing van het vakblad Houtwereld.

Kenmerkend voor de TriComfort© deur is de dekplaat van Medite Tricoya wat zorgt voor een hogere vormstabiliteit en een zeer glad af te werken oppervlak. Verder zijn deze deuren standaard FSC® gecertificeerd en beschikken ze over een extra hoge isolatiewaarde en extreem hoge duurzaamheid. DEVENTER Profielen is trots op het feit dat de TriComfort© deuren standaard worden voorzien van DEVENTER kaderdichtingen.

Voor meer informatie, lees verder >>


€ 1.500,- voor CliniClowns

Breda, 24 oktober 2014

Vandaag ontving mevrouw Verschuren, ambassadrice van CliniClowns, uit handen van onze oud collega Gerard Oomen een cheque ter waarde van € 1.500,-
Gerard ging 26 augustus jongsleden met pensioen, en heeft in plaats van een afscheidsreceptie voor zijn relaties gekozen voor een mooi alternatief. Hij deed een oproep om te doneren aan CliniClowns, met dit geweldige resultaat.
DEVENTER Profielen en Gerard Oomen willen via deze weg alle donateurs enorm bedanken voor de gulle giften!

Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. DEVENTER Profielen wil zich voor langere tijd verbinden aan deze stichting, dus ook in de toekomst mag CliniClowns rekenen op financiële steun vanuit Breda. Mocht u alsnog willen doneren, dan kan dit op Giro NL31INGB0000006640 tnv Stichting CliniClowns Nederland

Geef de lach van Gerard door en steun de CliniClowns!

Meer informatie
Kijk op www.cliniclowns.nl of bel met 0900-3030300 (€ 0,10 per minuut).


Gerard Oomen met pensioen

25 juli 2014

Onze accountmanager Gerard Oomen gaat op 26 augustus 2014 van een welverdiend pensioen genieten. Na ruim 16 jaar inzet en bevlogenheid voor de DEVENTER organisatie heeft hij het stokje overgedragen aan Arnold van den Brink. Omdat Gerard veel waarde hecht aan persoonlijk contact, heeft hij gekozen voor een afscheid in de vorm van een afscheidstour in plaats van een receptie.

Indien u iets speciaals wilt doen voor het pensioen van Gerard, dan maakt u hem blij met een gift aan de CliniClowns. Zij zullen uw blijk van waardering voor de jarenlange tomeloze inzet en energie van Gerard met een grote glimlach in ontvangst nemen.

Geef de lach van Gerard door en steun de CliniClowns!

Maak uw donatie over op Giro NL31INGB0000006640 tnv Stichting CliniClowns Nederland ovv referentiecode 61158

CliniClowns, de kracht van een lach
Stichting CliniClowns Nederland zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Want tussen de behandeling, de pijn en de vele beperkingen door is een lach hard nodig. Niet alleen omdat deze kinderen het verdienen, maar vooral omdat ze er veel baat bij hebben. Afleiding en plezier werken ontspannend en stressverlagend. Spelen is voor een kind de natuurlijke manier om zich te ontwikkelen en vervelende gebeurtenissen te verwerken. Dat is de kracht van een lach.

Afleiding en plezier op maat
CliniClowns is bekend van de clowns in de meer dan 100 ziekenhuizen en zorginstellingen. Daar staat vaak ook onze interactieve Speelkoffer voor de momenten dat de clowns er niet zijn. Veel zieke kinderen worden echter ook thuis verzorgd. Zij komen hun lotgenootjes en de clowns tegen in onze online club Neuzenroode. Daarnaast organiseren we diverse clowneske evenementen voor specifieke groepen kinderen. Zoals Circus Boemtata, speciaal voor kinderen met een meervoudige en/of verstandelijke handicap. Of het CliniClowns College, een unieke beleveniswereld voor zieke kinderen en hun familie.

Meer informatie
Kijk op www.cliniclowns.nl of bel met 0900-3030300 (€ 0,10 per minuut).


DEVENTER Profielen is één van Brabants Besten!

18 juni 2014

Bert Pauli (gedeputeerde Economische Zaken en Bestuur Noord-Brabant) heeft op woensdagavond 4 juni dertig ondernemers benoemd tot ‘Brabants Besten’, omdat zij inventief omgaan met hun menselijk kapitaal; hun personeel. Komend jaar zetten deze ondernemers zich als ‘ambassadeur’ in om andere werkgevers te inspireren. Patty van Broekhoven van DEVENTER Profielen is één van deze ondernemers;

brabant besten

"Innoveren op het gebied van materialen en machines is de afgelopen jaren niet voor alle bedrijven een optie geweest. DEVENTER Profielen heeft door aantrekkende exportactiviteiten wel deze mogelijkheden gehad. Maar dan begint de uitdaging pas echt. Een hightech machine geschikt voor de verwerking van hoogwaardige grondstoffen is geen ‘off the shelve solution’. Samen met de operators die dagelijks met de extrusielijnen werken is gekeken naar de beste configuratie. De specialisten staan op de werkvloer, dus die er niet bij betrekken zou een gemiste kans zijn.
Innoveren kan alleen echt goed als je de betrokken mensen meeneemt in het innovatietraject. Zij zijn onderdeel van het beslismoment. Alleen op deze manier kun je een machine efficiënt inzetten om groei voor je organisatie te creëren. Het is deze betrokkenheid die ervoor gezorgd heeft dat DEVENTER Profielen ambassadeur is geworden van de sociale innovatie en is uitgeroepen tot Brabants Besten!"

Op 11 juni 2015 is Patty herbenoemd tot ambassadeur van de sociale innovatie, lees verder >>


Comfortgevel

28 mei 2014

De Comfortgevel is een innovatieve totaaloplossing voor gevelrenovatie die een gegarandeerde labelsprong tegen een vaste kostprijs mogelijk maakt. De gevel wordt kant-en-klaar op de fundering van de oude buitenmuur geplaatst, waarbij de binnenmuur gewoon blijft staan. De doorlooptijd van het project wordt sterk verkort en de overlast voor de bewoner wordt tot een minimum beperkt.

De Comfortgevel werd ontwikkeld vanuit een unieke samenwerking tussen 13 gespecialiseerde bedrijven en het resultaat is verbluffend: een pre-fab gevelsysteem, waarin vele innovaties op het gebied van deur- en kozijnconstructies, isolatietechniek, materiaalgebruik en verfsystemen op unieke wijze samenkomen. DEVENTER Profielen ontwikkelde voor de deuren in deze gevel een nieuwe dichting DS 7695, welke in combinatie met BUVA's SolidSeal (een gezamenlijke BUVA / DEVENTER ontwikkeling en geproduceerd door DEVENTER Profielen) een zeer hoge prestatie op het gebied van luchtdoorlatend- en waterdichtheid geeft. De Comfortgevel deur haalt klasse 4 van de EN 22207 (600 Pa) en klasse 9A van de EN 12208 (600 Pa). Ook bij 4 mm kromming behoudt de deur deze prestaties, met blijvende comfortabele bediening. Deze all-season deur is klaar voor toekomstige regelgeving.

Het revolutionaire van de Comfortgevel is dat alle afzonderlijke disciplines bij een gevelrenovatie in één totaaloplossing aangeboden kunnen worden. Het samenbrengen van aannemer, kozijn- en deurenleverancier, schilders en isolatie- en glasspecialisten behoort met de Comfortgevel tot het verleden. De bestaande (buiten)gevel wordt in zijn geheel vervangen door de Comfortgevel. Voor meer info, zie www.comfortgevel.nl


speQtra kozijnsystemen, uiteraard met DEVENTER dichtingen

Het speQtra kozijn kenmerkt zich door ongekende prestaties, zowel op het gebied van wind- en waterdichtheid als thermische isolatie. Dit houten kozijnsysteem is ontwikkeld door Endura in samenwerking met diverse ketenpartners, en heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele systemen; zo is speQtra gegarandeerd 50 jaar rotvrij, is er 25 jaar geen technisch onderhoud nodig en zijn met speQtra PLUS onderhoudsintervallen van ruim 10 jaar mogelijk. Hiermee is een besparing van 30% op de onderhoudskosten realiseerbaar.

Niet voor niets is DEVENTER Profielen één van de ketenpartners binnen speQtra. DEVENTER dichtingen gaan een kozijnleven mee, en garanderen ook na jaren hoge prestaties op het gebied van wind- en waterdichtheid.
Voor meer informatie over het speQtra kozijn, klik hier >>


Deurnaald met passende valdorpel voor dubbele deuren

22 april 2014

DEVENTER Profielen heeft samen met Alprokon Aluminium uit Barendrecht een unieke oplossing voor dubbele deuren met valdorpels ontwikkeld.

Tot voor kort gaf de combinatie van een Alprokon aluminium deurnaald met valdorpels in dubbele deuren een probleem; de deurnaald blokkeerde de werking van de valdorpel. Alprokon voorziet nu de deurnaald van een speciale uitsparing, en bracht de positie van de sluitpen in lijn met de uitsparing in de valdorpel. Hiermee valt de pen nu door de valdorpel heen zonder het functioneren van de DEVENTER valdorpel te blokkeren. Ook de DEVENTER valdorpel werd voorzien van een speciale sparing. Met deze oplossing voorkomt men dat ter plekke bij montage een voorziening gemaakt moet worden om de functionaliteit van de valdorpel en sluitpen te waarborgen. Dit geeft een grote besparing op montage- en faalkosten! De R&D afdelingen van DEVENTER Profielen en Alprokon Aluminium ontwikkelden deze oplossing vanaf tekening, via losse componenten naar geïntegreerde modellen die na testen akkoord zijn bevonden. Twee afzonderlijke producten zijn nu perfect op elkaar afgestemd en zijn vanaf dit jaar als één pakket verkrijgbaar.