Home » Actueel

NIEUWS


RECENTE PROJECTEN


VAN DE VIN KIEST VOOR LEAN & QRM EN ROTO & DEVENTER HELPEN MEE!

Het Nederlandse Van De Vin Ramen en Kozijnen is een authentiek familiebedrijf dat als B2B- leverancier dagelijks 100 houten kozijnen beglaasd en gelakt aflevert aan landelijk opererende aannemers, vooral actief in woningbouw. 60 jaar geleden begon het bedrijf als een kleine timmerwerkplaats in de achtertuin van de familie Van De Vin. Vandaag is Van De Vin Ramen en Kozijnen een hypermoderne, gestroomlijnde timmerfabriek met 85 medewerkers. Ondanks die snelle groei blijft Van De Vin een familiebedrijf met korte communicatielijnen dat de klant én de medewerker centraal stelt. Intrinsieke motivatie is enorm belangrijk, daarvan getuigt het normen- en waardenbord dat door elke medewerker ondertekend werd en strategisch aan de entree opgehangen werd.

Lees meer »

IGS REALISEERT UNIEKE MAATWERKPROJECTEN MET DEVENTER PROFIELEN

Het innovatieve bedrijf INTERIOR GLASSOLUTIONS bv (IGS) is ontstaan in een tijd waarin de marktvraag naar isolatieglas en winkelpuien explosief steeg. Onder het Franse bedrijf SAINTGOBAINGLASS werd IGS opgericht om nieuwe business met glassystemen te genereren. Inmiddels is het bedrijf zelfstandig opererend uitgegroeid tot een ware specialist in glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. Via SAINT-GOBAIN GLASS put IGS uit ruim 350 jaar ervaring in de ontwikkeling en realisatie van de meest uiteenlopende glassystemen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie, brandwering, veiligheid en inbraakpreventie. 

Lees meer »

REYNAERS KIEST VOOR DEVENTER IN MASTERLINE

Aanvankelijk zocht het internationale bedrijf Reynaers N.V. uit Duffel (België) voor zijn nieuwe productprogramma MasterLine 8-HI+ naar lasbare dichtingen van TPE die een zo groot mogelijke bijdrage zouden leveren aan de duurzame dichtheid en de warmte-isolerende werking van aluminium kozijnen. "Wij willen onze klanten profielsystemen bieden waarmee zij zich binnen de markt door hoogwaardige prestaties kunnen onderscheiden", benadrukt Eddy De Meyer die bij Reynaers verantwoordelijk is voor de strategische inkoop. "Ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de dichtingen ligt bij ons. Voor het nieuwe systeem, zochten we een materiaal dat daarenboven ook gemakkelijk verwerkbaar was. Gezien de TPE-dichtingen eenvoudig in verstek lasbaar zijn, werd dit materiaal gekozen.."

Lees meer »

GREENHUUS VOORZIEN VAN DEVENTER DICHTINGEN

Op de Kabbelaarsbank, aan de voet van het Grevelingenmeer is Greenhuus opgezet; een verplaatsbaar eco-lodge concept wat volledig Cradle to Cradle inspired gebouwd is en verantwoord maatschappelijk gefaciliteerd wordt. Een voor Nederlandse begrippen uniek concept dat 100% Autarkisch, Biobased, Circulair, niet locatie-gebonden én demontabel is. Volledig passend binnen het concept heeft DEVENTER Profielen voor Greenhuus de kaderdichtingen geleverd die gemonteerd zijn in de houten raam- en deurkozijnen. Kees van Wuyckhuyse, één van de bedenkers van Greenhuus vertelt waarom hij bewust voor DEVENTER gekozen heeft.

Lees meer »

GEZAMENLIJK QV;10 <0.15 GEREALISEERD VOOR HOF VAN EGMOND TE HAARLEM

Het Hof van Egmond te Haarlem is volledig energieneutraal gebouwd door Bouwbedrijf van Lith in samenwerking met Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman en daarmee officieel als nieuwbouwproject geclassificeerd. Voor deze uitvoerende partijen was het een uitdagende opgave om 162 bestaande sociale huurwoningen uit de jaren 20 met energielabel E, te transformeren naar energieneutrale ‘‘ 0 op de meter woningen’’. Bouwbedrijf van Lith en Timmerbedrijf Ron Duiveman kijken met gepaste trots terug op een mooi eindresultaat en een intensieve maar bovenal prettige samenwerking. Energieneutraal bouwen doen we samen! Linda de Groot, werkvoorbereider bij Timmerfabriek Ron Duiveman in dit artikel aan het woord over hoe je gezamenlijk energieneutraal bouwen op deze schaal realiseert.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN IN LUXE POLO RESORT & CLUB DUBAI

DEVENTER Profielen leverde eind 2017 dichtingen voor het  ‘Al Habtoor Polo Resort & Club’ te Dubai. Dit vijfsterrenhotel met 136 kamers, 162 luxe bungalows, een polo club, een state-of-the-art polo academy, vier polovelden van wereldklasse, en een manege met 500 stallen is geheel voorzien van dichtingen van DEVENTER Profielen Breda.

Lees meer »

SPECIALE PROFIELEN AARDBEVINGBESTENDIG ENERGY ACADEMY EUROPE

Voor de eind 2016 opgeleverde prestigieuze Energy Academy Europe te Groningen ontwikkelde DEVENTER Profielen in opdracht van Bouwcombinatie Friso-Koopmans twee speciale profielen welke bewegingen tussen de betonnen bouwdelen en kozijnen opvangen tijdens aardschokken. Hiermee voldoet men aan de aardbevingbestendigheids-eisen voor dit gebouw. DEVENTER Profielen ontwierp de dichtingen en bijbehorende matrijzen, en leverde na goedkeuring van de proefextrusies in totaal 4.000 meter van dit speciale profiel.

Lees meer »