Nederlands   English   Français   Deutsch
twitter  youtube  facebook  facebook
Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen Deventer Profielen

Nieuwsarchief


 

DEVENTER op Bau 2019

Bezoekt u Bau 2019 (München, 14-19 januari)? Bezoek dan ook de Roto Frank stand C 1.319 waar DEVENTER Profielen diverse oplossingen voor dichtingen in aluminium venstersystemen toont. Van ons team uit Breda is Henny Weldam uw gastheer op Bau.

bau-muenchen.com


Fijne Kerstdagen en mooi 2019!

Het team van DEVENTER Profielen wenst u fijne Kerstdagen en een mooi en gezond 2019 toe! We staan weer klaar vanaf maandag 7 januari.


Vertegenwoordiger BeNeLux

Vertegenwoordiger BeNeLux


DEVENTER Profielen is op zoek naar een Vertegenwoordiger BeNeLux. Heb jij MBO / HBO werk- en denkniveau en ervaring in een technisch / commerciële functie in een bouwgerelateerde branche? Dan is dit misschien iets voor jou!

Jouw uitdaging


In deze functie ben je het eerste aanspreekpunt voor onze verwerkers in de BeNeLux. Je representeert DEVENTER Profielen, geeft technisch advies met betrekking tot onze producten en diensten en zoekt samen met je gesprekspartners naar de juiste oplossingen. Je werkt intensief samen met onze Key Account Manager in hetzelfde werkgebied, en vormt samen een slagvaardige tandem voor alle DEVENTER relaties. Je bent een ondernemer, met een proactieve instelling die kansen zoekt, ziet en pakt. Je bouwt vaste langdurige relaties en neemt deel aan beurzen.

Je werkt samen met een hecht en gedreven DEVENTER team waarbij de klant altijd centraal staat. Je geeft input aan de afdeling R&D, en denkt mee over de strategie voor Nederland. Je rapporteert aan de Key Account Manager en geeft input voor de jaarlijkse accountplannen. In deze zelfstandige functie krijg je volop kansen jezelf verder te ontwikkelen.

Wij bieden


• Uitdagende, commerciële baan
• Stabiele, open organisatie met korte communicatielijnen
• Salaris van € 3.500 - € 4.500 bruto per maand, afhankelijk van opleiding en ervaring
• Goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder auto, laptop en telefoon van de zaak, bonusregeling, deelname in pensioenfonds, collectieve ziektekostenverzekering, 23 vakantiedagen en 5-6 brug-/ATV dagen
• Gelegenheid tot scholing op kosten van DEVENTER

Jouw profiel


Voor deze functie zoeken wij iemand die ervaring heeft in een technisch / commerciële functie in een bouwgerelateerde branche, bij voorkeur in de kozijnindustrie. Ervaring in de buitendienst is een pré maar geen must!
• Afgeronde MBO / HBO opleiding in een bouwkundige richting, of een door ervaring verkregen gelijk niveau
• Goede communicatieve vaardigheden
• Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, kennis van de Franse taal is een pré
• Woonachtig centraal in het werkgebied BeNeLux
• Fulltime beschikbaar

Ons bedrijf


DEVENTER Profielen in Breda (www.deventer-profielen.nl) ontwikkelt en produceert dichtingen voor ramen en deuren. Wij bieden door persoonlijk en deskundig advies oplossingen voor de kozijnenindustrie om wind, geluid- en waterdichtheid te realiseren. Onze klanten worden geholpen door een hecht team van specialisten die snel een gepaste oplossing verzorgen van hoge kwaliteit. Naast de hoogwaardige kwaliteit en een snelle service bieden wij ook stabiliteit door middel van marktconforme prijzen. Onze relaties kunnen dus altijd op ons rekenen!
DEVENTER Profielen vormt samen met 3 collega bedrijven de internationale DEVENTER groep, welke onderdeel is van de Roto Group.

Solliciteren


Interesse? Klik hier om te solliciteren. Een LinkedIn profiel is voldoende, een cv en persoonlijke motivatie mag maar is niet verplicht. Voor vragen neem je contact op met Kees Verweel (General Manager Sales) op 06-12955683.

Primatch ondersteunt DEVENTER Profielen bij de werving en selectie van deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

DOWNLOAD FILE >


DEVENTER Profielen op HoutPro+

Bezoek DEVENTER Profielen op de beurs HoutPro+ (31 oktober t/m 3 november 2017, Brabanthallen Den Bosch). We zijn te vinden in de Diezehal, stand 4200.

We tonen onze laatste innovaties op het gebied van dichtingen, valdorpels en onze oplossingen op het gebied van akoestiek. Voor meer info, klik hier >>

Gebruik exposantencode DEV482 bij uw registratie voor gratis toegang!

Voor registratie, klik hier >>


De Hond Kan De Was Doen

DEVENTER Profielen steunt de Stichting De Hond Kan De Was Doen. Deze stichting steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan- en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commando in geval van nood en doet zelfs de was…
Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

De stichting werkt kosteloos, alleen met vrijwilligers, inclusief bestuur.
Wilt u meer over deze stichting weten? Kijk dan op dehondkandewasdoen.nl


Gezonde materialen in de bebouwde omgeving!

Op vrijdag 10 maart organiseert de C2C Bouwgroep het seminar 'Gezonde materialen in de bebouwde omgeving'. Er is een fantastisch programma samengesteld met boeiende sprekers, hapjes en drankjes. Kees Verweel, sales & marketing manager bij DEVENTER Profielen en voorzitter van de C2C Bouwgroep, zal in zijn presentatie de uitdagingen voor fabrikanten in deze snel veranderende (bouw)wereld delen. Voor het programma en inschrijven, klik hier >>


Prettige Feestdagen!

Namens het hele DEVENTER team wensen we u fijne Kerstdagen en een voorspoedig 2017 toe!


Deelname DEVENTER aan symposium 3D geprinte gevel

Op 25 oktober vond in Veenendaal het Symposium 3D-geprinte gevel: Toekomst of Utopie plaats. Dit symposium is door TNO georganiseerd, in samenwerking met de VHS (algemene Branchevereniging VHS) en de NBvT. Het symposium is de afsluiting van het TNO Technisch Cluster 3D-printen. Met ruim zestig aanwezigen was er een hoge opkomst voor een onderwerp dat op termijn een rol van betekenis kan gaan spelen.

Henny Weldam (accountmanager NL) en Marc Ras (medewerker R&D) van DEVENTER Profielen hebben in hun bijdrage aan dit symposium toegelicht wat DEVENTER met 3D printtechniek doet. Voor een verslag van het symposium, klik hier >>


Artikel DEVENTER Profielen in Profiel

Succesvolle Cradle to Cradle loopt van werkvloer tot directiekamer, bottom-up!

Lees het artikel over DEVENTER's duurzaamheidsambities in het vakblad Profiel van september 2016, klik hier >>


Ecobouw 2016

Kees Verweel, sales & marketing manager bij DEVENTER Profielen, was namens de C2C Bouwgroep één van de sprekers op de vierde editie van Ecobouw op dinsdag 13 september 2016.

Tijdens de kennissessie 'VISIE OP GRONDSTOFFEN' ging Kees uitvoerig in op dit boeiende thema! Naast de relatie tussen energie- en milieuprestatie kwam ook de noodzaak van hergebruik van materialen aan de orde. U kunt de presentatie downloaden op c2cbouwgroep.nl


Participatie Event West Brabant 2016

Donderdag 6 oktober 2016 vind het Participatie Event West Brabant 2016 plaats in de grote Kerk van Breda. ATEA-groep is gastheer en organisator van dit Event.

Het netwerk evenement dat i.s.m. WVS, !GO, BZW, MKB Nederland en het Werkgevers Service Punt West Brabant tot stand wordt gebracht, bundelt die dag de drie O’s: Ondernemers, Onderwijs en Overheid onder een noemer: Gelooof er in.

Ondernemers, overheid en onderwijs moeten elkaar aanvullen waar mogelijk. Het belang van een nog betere afstemming van de drie o’s is daarbij groot en kan bijdragen aan een betere invulling van de Participatiewet. De volgende bedrijven zijn genomineerd:

- AE Industries
- EGLO Verlichting BV
- Forever Direct EU BV
- Holmatro Rescue Equipment/ Industrial Equipment
- Stichting Elisabeth
- Van Gansewinkel Destra Data
- POLYTEC COMPOSITIES BV
- Ricoh Europe Supply Chain management & DHL Supply Chain
- Welzorg Nederland

Op donderdag 9 juni jl. kwam de jury voor het eerst bijeen bij ATEA-groep. Zij gaan zich de komende tijd buigen over de nominaties om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken welk bedrijf zich als winnaar van de Participatieprijs 2016 mag noemen

Dit jaar bestaat de jury uit, (vlnr) Peter van der Velden (voorzitter Werk en Vakmanschap) , Loes van Arkel (Crosswise/MVO-advies), Patty van Broekhoven (Directeur DEVENTER Profielen), Marianne de Bie (Wethouder Gemeente Breda) en Ewout van de Lande (Directeur Van de Lande).
Het is voor de derde keer dat het evenement gehouden wordt. In 2014 won Skil Europe BV en vorig jaar was het Van de lande BV die met de eer ging strijken.Profiel in duurzaam ondernemen

DEVENTER Profielen is een vooruitstrevend bedrijf. Niet alleen op het gebied van de uiterst nauwkeurige kozijnafdichtingen, maar zeker ook waar het gaat om duurzaam ondernemen. Cradle-to-Cradle staat centraal en het bedrijf doet er alles aan om andere ondernemers mee te krijgen. Samen aan de slag voor een duurzame productie. Lees het artikel op Ondernemersbelang.nl


30 juni, Amsterdam: mini-seminar

Duurzaamheid is en blijft een hot item. Zo is er inmiddels een zee aan keurmerken voor gezonde en duurzame gebouwen. Dit leidt bij zowel voorschrijvers en uitvoerders als producenten regelmatig tot verwarring. De grote vraag is: hoe vinden we de juiste weg in dat woud aan duurzaamheidslabels?

De C2C Bouwgroep en het Cradle to Cradle Café organiseren samen het mini-seminar 'Gezonde gebouwen en het woud van labels.... zien we door de bomen het bos nog wel?!'

Voor meer informatie en inschrijven, klik hier >>


Key Account Manager DEVENTER specialist UK (m/f)

Looking for a new challenge?


We're looking for a Key Account Manager DEVENTER specialist UK (m/f)

Main Duties and Responsibilities:


To represent the companies Roto and DEVENTER in a professional manner, with priority on the analysis and development of the DEVENTER product programme.
To provide sales and technical support to the external sales team and strategic partners
To promote the DEVENTER product range, the sales lead generation with existing and prospective customers and end users
To support with the strategic development of DEVENTER in UK
To keep up to date with the needs of the market on any specific moment in time
To act as a trainer for the DEVENTER solutions and philosophy for Roto
employees

Profile


You have a Bachelor’s degree in Marketing / Sales / Engineering or similar.
You have 5 – 10 year experience in similar roles in a B2B environment and have
an affinity with the window market
You are preferably located in the Bristol Area but willing to travel throughout whole UK.
You are a genuine sales man/woman who can enter the conversation at all levels that likes to have discussions about solutions instead of products.
You are a good listener and manage to detect the hidden pain of your customers.
You are able to see the ‘bigger picture’ and make strategic decisions.
You have good training and Coaching Skills.
A flexible attitude / willingness.

Package


You will become part of an international market leader with continuous investment in new technology
and solutions for its customers. You will receive a competitive salary package with all required working tools.

Interested?


Send your convincing solicitation to the Roto Frank Human Resources department: katharina.schymura@rotofrank.com


DOWNLOAD FILE >


Namens het hele team van DEVENTER Profielen wensen we u prettige Kerstdagen en een gezond en voorspoedig 2016 toe!


Houtwereldpraktijkdag

Op vrijdag 30 oktober 2015 verzorgen het vakblad Houtwereld en Ingenieursbureau Evan Buytendijk de vijfde editie van de succesvolle Houtwereld Praktijkdag. Naast een boeiend en afwisselend programma met een aantal keynote-sprekers, out-of-the-box sessies, een paneldiscussie en volop ruimte voor interactie en dialogen, biedt de dag tevens een representatieve bedrijvenmarkt. DEVENTER Profielen is één van de ruim 30 deelnemers op deze middag, en toont de laatste ontwikkelingen. Tevens verzorgen we deze middag demonstraties knippen van kaderdichtingen!

Voor meer informatie en aanmelden, klik hier >>


Praktijkdag Luchtdicht bouwen

DEVENTER Profielen is evenals in 2014 ook dit jaar present op de Praktijkdag Luchtdicht Bouwen op 25 november 2015, georganiseerd door Nieman Kettlitz Gevel-en Dakadvies en Nieman Raadgevende Ingenieurs.
Op deze middag wordt uitgebreid ingegaan op praktijkervaringen met luchtdicht bouwen in grote gebouwen in de utiliteitsbouw en industrie.

Goed luchtdicht bouwen doet u met DEVENTER Profielen. De kaderdichtingen voldoen aan de hoogste klasse 4 conform NEN - EN 12207 en hoogste klasse 3 (passief huis) luchtdicht bouwen SBRCURnet. DEVENTER Profielen is aanwezig op de praktijkdag, met onder andere demonstratie knippen van kaderdichtingen. Graag tot ziens op 25 november!

Voor verdere informatie, het programma en aanmelden, klik hier >>


Update KOMO certificaat

Per 1 augustus is het DEVENTER Profielen KOMO productcertificaat vernieuwd. Naast de nieuwe SPV serie zijn nog enkele andere dichtingen toegevoegd, en zijn een aantal oude typen dichtingen uit het certificaat verdwenen.

Voor downloaden van het nieuwe KOMO productcertificaat:

DOWNLOAD FILE >


Officiële lancering C2C Bouwgroep

DEVENTER Profielen heeft na het behalen van drie Cradle to Cradle productcertificaten in maart 2015 het initiatief genomen om met andere fabrikanten samen een C2C platform te vormen voor alle partijen in de bouwkolom. Om samen met deze fabrikanten het gedachtegoed van de circulaire economie verder uit te dragen in de Nederlandse bouw. Het Cradle to Cradle Products Innovation Institute en C2C ExpoLAB sloten zich ook aan bij het initiatief, en de C2C Bouwgroep bestaat inmiddels uit 9 bedrijven die opdrachtgevers, architecten, adviseurs, bouwbedrijven en overige partijen in de bouw vanaf initiatieffase tot en met de bouwfase kunnen adviseren op het gebied van circulair bouwen en toepassen van C2C gecertificeerde producten.

Op woensdag 17 juni vond de officiële lancering van de C2C Bouwgroep plaats tijdens het seminar 'Build to Bloom' op Park 20|20 te Hoofddorp. Voorafgaand aan het programma met onder andere Google topman Anthony Ravitz, directeur van de Dutch Green Building Council Annemarie van Doorn en CEO van DELTA Development Group Coert Zachariasse onthulden de partners van C2C Bouwgroep het logo aan de toeschouwers. Stacy Glass, Vice President van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, overhandigde de bloemen aan de C2C Bouwgroep en met een glas champagne werd de lancering feestelijk gevierd door alle partners!

De C2C Bouwgroep organiseert zelf op 15 oktober het seminar 'Financieel gezonde gebouwen met Cradle to Cradle' bij het ICDuBo in Rotterdam.

Wilt u weten wat de C2C Bouwgroep voor u kan betekenen? Op zoek naar meer informatie over Cradle to Cradle in de bouw? Kijk dan op www.c2cbouwgroep.nl


Binnenkort leverbaar: SPV 15 en SPV 18

In navolging op de SPV 12 volgen binnenkort de SPV 15 en SPV 18. hiermee biedt DEVENTER Profielen een complete serie dichtingen voorzien van de nieuwe vario-voet geschikt voor een groef van 3,8 tot 5,2 mm breed.

Hou de site in de gaten, of meld u aan voor onze nieuwsbrief!


DEVENTER Levert eerste lasmachine in Engeland

Begin juni leverde en installeerde DEVENTER de eerste TSS kaderlasmachine in Engeland. Westbury windows & joinery in Chelmsford (Essex) heeft de primeur voor het Verenigd Koninkrijk. Bij het ontwikkelen van hun nieuwste serie kozijnen kozen ze voor een dubbele kaderdichting met DEVENTER dichtingen, en besloten tevens om van het knippen van kaders over te stappen op laskaders. Hiermee bespaart men veel tijd, en heeft men een onderscheidende positie ten opzichte van collega's in de markt. Half juni gaat de productie van de nieuwe serie kozijnen van start.


DEVENTER medewerkers VCA gecertificeerd

DEVENTER Profielen werkt continue aan verbetering. In het kader hiervan heeft DEVENTER een team van 8 operators en leidinggevenden een VCA cursus aangeboden.

Het doel was om deze groep inzicht te geven in de verantwoordelijkheid op gebied van veiligheid voor zowel de werknemer als werkgever. Met deze kennis kijkt de groep kritisch naar eigen handelen en die van hun collega’s en levert zij een waardevolle bijdrage aan de wens van DEVENTER Profielen de veiligheid op de werkvloer voortdurend te verbeteren.

Vol trots ontvingen de medewerkers in februari hun certificaten!


Cradle to Cradle-certificaat voor afdichtingsprofielen van DEVENTER Profielen

BREDA – 4 maart 2015

Vandaag ontvingen wij ons Cradle to Cradle certificaat!

DEVENTER Profielen is daarmee ’s werelds eerste fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat. Wij tonen hiermee aan dat onze producten passen binnen het gedachtegoed van de circulaire economie. Search Consultancy begeleidde DEVENTER Profielen bij het behalen van drie certificaten.

De Cradle to Cradle-productcertificering helpt ondernemers om hun producten intelligenter te ontwerpen en produceren. Met als doel een verbeterde productkwaliteit, het reduceren van milieu- en veiligheidskosten in de productketen en een goede aansluiting van de producten binnen de circulaire economie. Uit onderzoek is gebleken dat de Cradle to Cradle-productcertificering zorgt voor kostenbesparing en een verbetering van de milieu-impact.

Duurzame ambities
De stap naar de Cradle to Cradle-productcertificering past binnen de duurzame ambities van DEVENTER Profielen. Patty van Broekhoven, General Manager bij DEVENTER Profielen, vertelt: ‘Ik ben ervan overtuigd dat toekomstige generaties keuzes maken op basis van ‘groen’. Wat laat ik achter voor mijn kinderen en kleinkinderen en wat is mijn rol daarin? Daarom zijn wij als organisatie niet gefocust op het zo goedkoop mogelijk produceren, maar op wat we kunnen bijdragen aan een betere toekomst.’ Dat innovatie hoog op de agenda staat bij DEVENTER Profielen, blijkt ook uit de benoeming tot één van ‘Brabants Besten’ door de Provincie Noord-Brabant in 2014. Hier werden we geroemd om sociale innovatie.

Stimulering in de keten
Search Consultancy is als een van de eerste bureaus ter wereld geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het consultancybureau ondersteunde DEVENTER Profielen in het analyseren en evalueren van de drie productlijnen. Daarnaast werd onderzocht of het productieproces voldoet aan de criteria van Cradle to Cradle.
Udo Waltman, bedrijfsdirecteur van Search Consultancy: ‘Dit is een prachtig voorbeeld van stimulering in de keten. Plan Effect, klant van DEVENTER Profielen, heeft vorig jaar een aantal productlijnen laten certificeren en heeft DEVENTER Profielen geïnspireerd om hier ook mee aan de slag te gaan. DEVENTER Profielen heeft op zijn beurt ook weer andere klanten enthousiast gemaakt voor de Cradle to Cradle-certificering. Een kettingreactie die ervoor zorgt dat het eindproduct steeds een stukje duurzamer wordt.’

Afdichtingsprofielen
Het certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen van DEVENTER Profielen.

Officiële uitreiking
DEVENTER Profielen ontving de officiële certificaten vandaag uit handen van Roy Vercoulen, Vice President en Head of European Operations van het Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Deze onafhankelijke non-profit organisatie overziet de standaard voor productcertificering wereldwijd, beoordeelt het werk van de geaccrediteerde assessoren en kent certificaten toe aan producten die voldoen aan de criteria.

DEVENTER Profielen heeft het initiatief genomen om de C2C Bouwgroep op te richten, zie www.c2cbouwgroep.nl

Cradle to Cradle Certified Producten Register, klik hier >>


Update KOMO certificaat

Het DEVENTER Profielen KOMO productcertificaat is vernieuwd. Een aantal nieuwe dichtingen, andere andere de nieuwe SPV 12 (F), zijn toegevoegd.

U treft in het certificaat ook de SPV 15 (F) en SPV 18 (F) aan, deze dichtingen worden in de loop van 2015 leverbaar.

Voor downloaden van het nieuwe KOMO productcertificaat:

DOWNLOAD FILE >


C2C Bouwgroep

DEVENTER Profielen heeft na het behalen van het Cradle to Cradle certificaat het initiatief genomen om de C2C Bouwgroep op te richten.

De C2C Bouwgroep bestaat uit bouwgerelateerde bedrijven die de circulaire economie omarmen en beschikken over één of meerdere Cradle to Cradle certificaten, of interesse hebben om deze te gaan halen.

Wij delen kennis, inspireren graag andere bedrijven in de bouwsector en zijn de C2C ambassadeurs voor de bouw!

Voor verdere informatie, kijk op www.c2cbouwgroep.nl


Henny Weldam per 1 maart Accountmanager Nederland

Per 1 maart versterkt Henny Weldam het team van DEVENTER Profielen in de functie van Accountmanager Nederland. Henny is al jaren werkzaam in de bouw, hij is bekend met de diverse doelgroepen, en is voor veel klanten van DEVENTER Profielen een vertrouwd gezicht. DEVENTER Profielen kiest bij het aantrekken van nieuwe teamleden consequent voor mensen “uit het veld”. Zij begrijpen onze klanten, kennen de toepassingsgebieden van onze producten en dat maakt dat we onze positie als kennispartner waar kunnen maken. We zorgen niet alleen bij onze producten, maar ook in de samenwerking met business partners voor maatwerk.


Accountmanager België DEVENTER Profielen

Per 1 januari 2015 gaat Kim van Eetvelde de functie van Accountmanager België vervullen.

DEVENTER Profielen staat ook in het buitenland bekend om haar specialisme op het gebied van dichtingen voor ramen en deuren, en naast Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en uiteraard thuisland Nederland is België een belangrijk afzetgebied.

Kim heeft ruime commerciële binnendienstervaring, en is voor de Vlaamse en Waalse relaties al jaren het aanspreekpunt bij DEVENTER Profielen. Daarnaast heeft zij al sinds enkele jaren de Accountmanagers rol voor onze klanten in Frankrijk.


Maak de droom waar!

Evenals voorgaande jaren trakteert Sinterklaas het personeel van DEVENTER Profielen op een heerlijke chocoladeletter, aangeschaft via www.maakdedroomwaar.nl

'Maak de droom waar’ van SWGN stelt jaarlijks honderden verstandelijk en meervoudig gehandicapte kinderen, afkomstig van de vele centra voor mensen met een verstandelijke handicap in Nederland, in staat de reis van hun leven te maken naar Disneyland Parijs.


Nieuw: SPV 12 (F)

De nieuwe SPV 12 (F) kaderdichting van DEVENTER Profielen is een universeel Vario-Soft dichtingsprofiel voor ramen en deuren. Vervaardigd van hoogwaardig TPE (thermo plastisch elastomeer) voor optimale dichtings- en isolatiewaarden. TPE is bovendien volledig recyclebaar Het functionele gedeelte is gemaakt van gesloten cel microschuim voor een comfortabele sluitdruk. De rug van hard compact materiaal en de nieuw ontwikkelde voetconstructie van hard en zacht materiaal zorgen voor een probleemloze en soepele montage. De anti-rek bescherming in de vorm van een harde rug zorgt voor een perfect stabiele hoekverbinding bij in verstek geknipte hoeken.

De SPV 12 (F) past door de nieuwe voetconstructie perfect in een groef van 3,8 tot 5,2 mm breed. Hiermee behoren de faalkosten veroorzaakt door te smalle groeven vanwege aangebrachte verfsystemen tot het verleden. Onder alle omstandigheden is de SPV 12 (F) zeer eenvoudig te monteren, met behoud van de hoge uittrekweerstand. De dichting is verkrijgbaar met (F) of zonder schildersfolie, de hoeken kunnen geknipt of gelast worden.

De SPV 12 (F) vervangt de bestaande dichtingen SV 712 en SP 7012, dus minder voorraad!
De SPV 12 (F) voldoet aan de hoogste luchtdichtheids klasse 4 (NEN-EN 12207) en hoogste klasse 3 ‘Luchtdicht bouwen’ (SBRCURnet publicatie ‘luchtdicht bouwen’ 2013) en is hiermee geschikt voor toepassing in Passiefhuis ontwerpen.

Voor de kwaliteitsverklaring ‘luchtdoorlatendheid’, klik hier >>


De SPV 12 (F) is leverbaar vanaf januari 2015. Wilt u de SPV 12 (F) alvast vrijblijvend uitproberen? Neem dan contact op met DEVENTER Profielen!

Download de leaflet

DOWNLOAD FILE >


Groei door QRM (Quick Response Manufacturing)

DEVENTER Profielen investeert al jaren in een efficiënt productieproces en betrekt daarbij vooral de mensen van de werkvloer (dit is ook de grondslag geweest voor de benoeming tot Brabants Besten). De mensen van de werkvloer weten namelijk als geen ander wat er speelt en wat de mogelijkheden en kansen zijn. Door middel van Six Sigma hebben we een fiks aantal stappen gezet, maar we willen meer en we willen verder. Door onze locatie en de hoogwaardige opleiding van operators is het niet eenvoudig om zomaar een machine erbij te zetten en daar het juist geschoolde personeel bij te vinden. Daarom gaan wij (met ondersteuning van de ESF-E subsidie) een QRM traject starten. Dit is een organisatiebrede aanpak om doorlooptijden te reduceren. Bij QRM draait alles om het boeken van tijdwinst in het traject van bestellen tot afleveren. Hierdoor kun je met dezelfde mensen en middelen een grotere output genereren. Het is een traject gericht op de processen en gaat veel verandering meebrengen in het uitvoeren en handelen van de medewerkers. Essentieel is voor mij dat iedereen in dit veranderproces wordt meegenomen en daarom heb ik naast een adviseur op de proceskant ook een adviseur op het vlak van Soft Skills binnen gehaald. Zij gaat mensen begeleiden op samenwerking, gedrag en cultuur, geven van feedback etc. Daardoor groeit niet alleen DEVENTER Profielen maar groeien ook de mensen.


Cradle to Cradle

DEVENTER Profielen hecht veel waarde aan het milieu. Onze producten vormen een cruciaal onderdeel in de lucht- en waterdichtheid van gebouwen, waarmee onze dichtingen een grote bijdrage leveren aan energiebesparing en verlaging van de CO2 uistoot. Tegelijk ervaart de eindgebruiker het comfort van tochtvrije ramen en deuren. Ook voor de interne bedrijfsprocessen is DEVENTER kritisch met betrekking tot het milieu. Niet voor niets werken wij al tientallen jaren met het volledig recyclebare hoogwaardige TPE voor onze dichtingen. En heeft onze productiehal een volledig gesloten watercircuit zodat al het water in het productieproces hergebruikt wordt. We kopen uitsluitend groene energie in, en stimuleren het gebruik van energiezuinige auto’s. We volgen de ontwikkelingen op het gebied van grondstoffen en doen continue onderzoek naar mogelijke toepassingen met hernieuwbare materialen. Onze filosofie sluit aan bij de toepassing van onze producten in houten kozijnen, ramen en deuren. Hout is voor de productie van kozijnen het meest duurzame materiaal. DEVENTER investeert in human capital. We zijn kritisch met betrekking tot arbeidsomstandigheden en werkvreugde, en MVO staat al jaren hoog op onze agenda. Niet voor niets werden wij onlangs benoemd tot één van ‘Brabants Besten’

DEVENTER Profielen gaat de volgende stap zetten. Onlangs startten wij het traject op om binnen 2 jaar ons Cradle to Cradle certificaat te halen, waarmee we wereldwijd de absolute primeur binnen ons vakgebied hebben. U kunt binnenkort een dichting kiezen geproduceerd volgens de strenge richtlijnen van Cradle to Cradle. Niet alleen onze producten zijn dan 100% milieu verantwoord, maar we voldoen dan ook aan de eisen op het gebied van energie- en waterverbruik en arbeidsomstandigheden binnen de hele keten van grondstoffabrikant tot en met afnemer. Via onze site en nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het verloop.


Praktijkdag Luchtdicht bouwen

Wordt u nog benauwd van luchtdicht bouwen? Of heeft het inmiddels geleid tot een frisse wind door uw manier van bouwen?

Welke lessen hebben wij de afgelopen jaren geleerd en wat kunt u daarvan leren? De antwoorden krijgt u op de Praktijkdag Luchtdicht Bouwen die de Nieman Groep op donderdag 6 november 2014 organiseert.

Goed luchtdicht bouwen doet u met DEVENTER Profielen. De kaderdichtingen voldoen aan de zwaarste klasse 4 conform NEN - EN 12207 en zwaarste klasse 3 (passief huis) luchtdicht bouwen SBRCURnet. DEVENTER Profielen is aanwezig op de praktijkdag, met onder andere demo's knippen van kaderdichtingen. Graag tot ziens op 6 november!

Voor verdere info en aanmelden, klik hier

Voor het volledige programma kunt u onderstaande flyer downloaden.

DOWNLOAD FILE >


Nieuw!

Binnenkort introduceert DEVENTER Profielen een nieuwe dichting voor de Nederlandse markt. We komen met een dichting die twee bestaande dichtingen gaat vervangen, en een gegarandeerde soepele en eenvoudige montage combineert met een zeer hoge uittrekweerstand. Bovendien vangt deze nieuwe dichting praktijktoleranties op, waardoor uw faalkosten omlaag gaan. Vanaf 1 november kunt u alle informatie lezen op onze site!


Nieuwe eisen energiezuinig bouwen per 1 januari 2015

De aanscherping van de EPC eisen is op 26 september jl. gepubliceerd in het staatsblad en conform de afspraken van het Lente-akkoord. De EPC eis voor woningen gaat van 0,6 naar 0,4 en de EPC eis voor utiliteitsbouw wordt met 50% aangescherpt ten opzichte van de eisen van het niveau van 2007. Ook op het gebied van energielabels voor woningen worden er 1 januari 2015 wijzigingen doorgevoerd, het energielabel utiliteit (nieuwbouwlabel) is sinds 1 juli 2014 verplicht.

Voor een EPC eis van 0,4 zal nog meer de nadruk worden gelegd op het ontwerpen van een goede thermische schil, met een grote luchtdichtheid. De DEVENTER dichtingen vormen een zeer belangrijke component in de relatief kwetsbare draaiende delen in een gevel. Ramen en deuren worden tenslotte dagelijks gebruikt, en moeten perfect sluiten om de luchtdichtheid te waarborgen. In een moderne deur zit minimaal 7 meter dichting verwerkt, die bij grote wind- en waterbelasting de deur netjes moet blijven sluiten, terwijl de bewoner de deur soepel en zonder moeite wil sluiten. En dit niet alleen bij oplevering van een woning, maar ook na jaren van gebruik. DEVENTER Profielen testte afgelopen jaar de duurzaamheid van dichtingen, en het blijkt dat na zeer intensief gebruik de luchtdichtheid gegarandeerd blijft. DEVENTER Profielen vallen in de zwaarste klasse 4 conform de NEN – EN 12207 en de zwaarste klasse 3 ‘Passief huis’ van SBRCURnet.

De testresultaten worden binnenkort op onze site gepubliceerd.

Voor downloaden van de Kwaliteitsverklaring luchtdichtheid, klik hier >>

Voor een artikel van Nieman Raadgevende ingenieurs over maatregelen en energieconcepten om te komen tot een EPC ≤ 0,4 klik hier >>


Timber Expo Birmingham (UK)

DEVENTER Profielen is aanwezig op stand D22 (Coastal) van de Timber Expo in Birmingham (UK) op 7 & 8 oktober.

We geven uitleg over onze producten en verzorgen demonstraties kaders knippen.
www.timber-expo.co.uk


Leitz tooling UK seminar

9 september 2014

Donderdag 4 september was DEVENTER met een stand aanwezig op het Leitz Timber Windows Seminar in Nottingham (GB).

Leitz past DEVENTER dichtingen toe in het nieuwe ThermoTech Window System, en organiseert samen met diverse strategische partners, waaronder DEVENTER Profielen, diverse seminars in het Verenigd Koninkrijk. Samen met Coastal, één van onze distributeurs, toonden we onze producten en demonstreerden het knippen van kaders.
shopuk.leitz.org


Bedrijfssluiting zomer 2014

DEVENTER Profielen is komende zomerperiode twee weken gesloten, van maandag 28 juli tot en met vrijdag 8 augustus.


Nationale dag van rouw

23 juli 2014

Ook DEVENTER Profielen staat stil bij de verschrikkelijke ramp met vlucht MH17 afgelopen donderdag....

Om 16:00 uur zullen wij een minuut stilte in acht nemen ter nagedachtenis aan de slachtoffers.


Laadpaal voor bezoekers

6 mei 2014

Bezoekers aan DEVENTER Profielen kunnen nu hun Plug-in Hybrid of elektrisch aangedreven auto tijdens het bezoek opladen aan onze duo laadpaal.


Kwaliteitsverklaring

Deventer Nieuws

23 april 2014

Luchtdicht bouwen? DEVENTER Profielen heeft kaderdichtingen laten testen op luchtdoorlatendheid!

DEVENTER Profielen heeft eind 2013 bij Stichting Hout Research (SHR) een serie veel toegepaste kaderdichtingen laten testen op luchtdoorlatendheid in een draai- kiepraam. De luchtdoorlatendheid van dichtingen (of c-waarde) is een belangrijk onderdeel van de totale qv;10 waarde van een gebouw, en heeft een directe relatie met de EPC berekening. De dichtingen in ramen en deuren vormen een behoorlijke component van de luchtdichtheid van een gebouw, en zijn bovendien kritisch omdat ramen en deuren vaak geopend en gesloten worden. Op basis van het SHR rapport 13.0646-2 heeft Nieman-Kettlitz een kwaliteitsverklaring ‘luchtdichting / c-waarde’ opgesteld, met de volgende resultaten:
DEVENTER kaderdichtingen zijn standaard geschikt voor de zwaarste SBRCURnet klasse 3 luchtdicht bouwen (Passiefhuis). De c-waarden zijn vele malen beter dan de richtlijnen van klasse 3. Met DEVENTER kaderdichtingen loopt u dus geen enkel risico met betrekking tot de luchtdichting van draaiende delen. De serie kaderdichtingen vallen in de zwaarste klasse 4 (NEN-EN 12207). De hoeken van kaderdichtingen kunnen zowel gelast of geknipt worden. Tenslotte blijkt dat voor een woning met 8 draai- kiepramen en een qv;10 van 0,4 – 0,6 de bijdrage aan de totale luchtdoorlatendheid van deze woning minder dan 1% is, en voor dezelfde woning met een qv;10 van 0,15 minder dan 2%!
Met DEVENTER kaderdichtingen kunt u dus eenvoudig en zonder zorgen aan de zwaarste eisen voor kaderdichtingen met betrekking tot luchtdicht bouwen voldoen!

Via onderstaande download link kunt u de verklaring downloaden.


Uitbreiding sales & marketing

18 februari 2014

DEVENTER Profielen breidt haar sales- en marketingteam uit.

In verband met de aantrekkende vraag vanuit Nederland en een groeiende export investeert DEVENTER Profielen verder in haar sales– en marketingteam.

Sinds 1 januari van dit jaar is Arnold van den Brink aangetrokken als Account Manager Benelux. Hij is de opvolger van Gerard Oomen. Voor veel klanten van DEVENTER Profielen is hij al jaren een vertrouwd gezicht. In verband met zijn naderende pensionering is Gerard bezig om zijn opvolger intensief op te leiden. Arnold van den Brink heeft veel ervaring opgedaan in de timmerindustrie en ijzerwarenhandel. Hij is een expert uit de branche en een deskundig gesprekspartner voor onze klanten.

Daarnaast is het team in Breda versterkt door de komst van Kees Verweel, die sinds 1 februari 2014 aan de slag is als Sales en Marketing Manager. Kees Verweel heeft meer dan 20 jaar ervaring in marketing en sales. Hij heeft 15 jaar ervaring opgedaan bij een grote toeleverancier in de bouw en hij heeft gewerkt bij een deuren- en timmerfabriek. Hij kent de producten van DEVENTER Profielen dan ook - als klant - vanuit zijn vorige marketing en salesfuncties. Die kennis komt goed van pas bij het verder profileren van ons bedrijf richting onze klanten.

DEVENTER Profielen kiest bij het aantrekken van nieuwe teamleden consequent voor mensen “uit het veld”. Zij begrijpen onze klanten, kennen de producten en dat maakt dat we onze positie als kennispartner waar kunnen maken. "We zorgen niet alleen bij onze producten, maar ook in de samenwerking met business partners voor maatwerk."


Directiewisseling DEVENTER Profielen

8 januari 2014

Per 1 januari 2014 is Patty van Broekhoven aangesteld als algemeen directeur van DEVENTER Profielen. Zij neemt de dagelijkse leiding over van Wim Loeve, die na bijna 25 jaar met pensioen is.

Patty van Broekhoven is sinds 2008 werkzaam bij DEVENTER Profielen, eerst als commercieel manager en vervolgens als commercieel directeur. Vanuit die functie heeft zij het huidige ondernemingsbeleid mee ontwikkeld. Ze kent de onderneming en haar kracht en bouwt als algemeen directeur voort op de huidige strategische koers: "We opereren al jaren in een complexe markt. De strategie van DEVENTER Profielen is succesvol, ondanks de negatieve dynamiek van de crisis in een aantal product- en marktcombinaties. We investeren in het machinepark en in onze mensen in Breda. Die investeringen maken ons tot een goede en deskundige gesprekspartner voor onze klanten. In de afgelopen jaren is gebleken dat die combinatie van investeren en communiceren een succesvolle en sterke performance voor DEVENTER Profielen oplevert.


DEVENTER Profielen behaalt Klasse E voor brandwerende profielen

DEVENTER Profielen heeft een serie TPE/TPV profielen (code S), alsmede een serie siliconen profielen (code DS) bij het Institut für Fenstertechnik Rosenheim laten testen op het brandgedrag.

De testen zijn uitgevoerd volgens EN ISO 11925-2 en geven als resultaat dat de betreffende profielen volgens de norm EN 13501-1:2007 voldoen aan de hoogste Klasse, namelijk Klasse E.

Getest zijn o.a. de DEVENTER profielen S 712 [BS], S 715 [BS], S 6577 [BS],
S 6699 [BS], S 5767 [BS], S 5448 [BS], S 5376a [BS], S 5434 [BS], S 5472 [BS]
en de DS 112a, DS 155, DS 6577, DS 6988.

Profielen met vergelijkbare vormgeving en wanddiktes zullen eveneens voldoen aan Klasse E mits vervaardigd van dezelfde brandvertragende grondstof en artikelcode [BS] hebben.


DEVENTER Profielen vernieuwt assortiment valdorpels

DEVENTER Profielen vernieuwt assortiment valdorpels

Betere kiersluiting bij houten, aluminium en kunststof deuren
DEVENTER Profielen uit Breda presenteert een vernieuwd assortiment aan valdorpels. Deze nieuwe serie valdorpels voorkomt hinderlijke kieren onder deuren en zijn er voor zowel hout, aluminium als kunststof. In alle situaties zorgen de valdorpels voor een optimale afdichting.

De zorg voor een optimale wind-, vocht- en geluidsdichtheid vormde het uitgangspunt van DEVENTER Profielen bij het uitbreiden van het assortiment aan valdorpels. Ook heeft DEVENTER Profielen valdorpels voor speciale toepassingen op het gebied van brandwerendheid en rookdichtheid. De nieuwe valdorpels zijn voorzien van een grote bedieningsknop, waardoor slijtage aan de hangzijde wordt voorkomen. Ook vindt een geleidelijke sluiting plaats, die in één vloeiende schaarbeweging wordt uitgevoerd. Eerst de hangzijde en vervolgens de sluitzijde.
DEVENTER Profielen biedt ook een oplossing om bij ongelijke vloeroppervlakten tot een optimale dichting te komen. Waar dit voorheen 8 mm was, bieden de valdorpels type DSM 1212 een overbrugging van 10 mm. Ook is er een versie voor 13x28 groef met een uitval van 20mm. Voorheen was dit 14mm. Daarmee zorgen de vernieuwde valdorpels van DEVENTER Profielen onder alle omstandigheden voor een verhoogde functionaliteit.

Brand- en geluidwerende oplossingen
Speciaal voor brandwerende deuren heeft DEVENTER Profielen valdorpels met een brandwerendheid van 30 of 60 minuten. Deze brandwerende valdorpels, voorzien van certificaat, beschikken over een zelfdovend siliconen profiel met geïntegreerde opschuimende strip. Tevens zorgen ze voor een geluidsreductie van 34dB tot 51dB.

Hout, kunststof en aluminium
Naast de oplossingen voor houten, kunststof en aluminium deuren, ontwikkelde DEVENTER Profielen speciaal voor glasdeuren en renovatieprojecten de DRS 1540G valdorpel. Om de montage te vereenvoudigen is deze aan de onderzijde extra voorzien van een horizontale hoeklijn.
Alle valdorpels zijn gemaakt van zeer hoogwaardige materialen en zijn 200.000 cycli getest.


Prefab houten elementen voor energiezuinig en luchtdicht bouwen

Met de groeiende aandacht voor energiezuinig bouwen, heeft SKH vorig jaar een werkgroep in het leven geroepen om eenheid te scheppen in de regelgeving op het vlak van houttoepassingen omdat bouwen met hout bij uitstek geschikt is om hoge isolatiewaarden te bereiken.
De werkgroep had als doel een publicatie te ontwikkelen die uitleg geeft over energiezuinig (passief) bouwen, de begrippen die daarbij langskomen en aansluiting bij het bouwbesluit. De werkgroep “Houten elementen voor energiezuinig en luchtdicht bouwen” heeft de publicatie nu gereed en deze is te vinden op de website van SKH De SKH-Publicatie 11-01 geeft een uitleg over hoe om te gaan met energiezuinige elementen gerelateerd aan het gebouwniveau. De publicatie is met name toegespitst op de houtverwerkende industrie.

De werkgroep blijft in stand en de publicatie zal de komende jaren worden onderhouden en daar waar nodig worden uitgebreid aan de stand van zaken van dat moment.

Deze publicatie is door de inbreng van de volgende partijen gerealiseerd:

De Groot Vroomshoop B.V., A. Brinks
DEVENTER Profielen, ing. J.C.A Schoenmakers
Hebo Kozijnen B.V., D. Roordink
Ir. W.H. Olthof
METSÄ WOOD Holland BV, J.A.A. van Everdink
Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten, G. Buitenhuis
Nieman Raadgevende Ingenieurs B.V., ir. H.J.J. Valk
PRODAK, ir. A.A. van Moorsel
SHR, ing. R.J.E. Hillebrink
SKH, ing. R.C. van der Meulen Kunee
SKH, R.E. van Galen
Timmerfabriek Overbeek, ing. A.J. Overbeek
Trecodome, ir. J.M. Boonstra
VDM Woningen, ing. A.G. Terpstra
Vereniging van Houtskeletbouwers, ir. P. de Graaf


DEVENTER Profielen ondertekening intentieverklaring SpeQtra

16 mei 2008 Veenendaal
Gerard Oomen accountmanager Benelux (rechts op de foto), tekent de SpeQtra intentieverklaring!


‘Nieuw filterdoek opent wereldmarkt’

nieuw filterdoek

December 2012

Maastricht - Door drs. Peter Swelsen - Het bedrijf Limburg Filter heeft onder de naam Leak-tite een vernieuwend filterdoek ontwikkeld. Het gaat om een wereldprimeur die een omslag betekent in het denken over productie en kwaliteit van filterdoeken. Het product is inmiddels met succes getest bij launching customer Thomas Regout International B.V in Maastricht. “Dit filterdoek is veiliger, milieuvriendelijker én efficiënter dan traditionele filterdoeken”, aldus Frank Kruip, directeur van Limburg Filter. “Het marktpotentieel bedraagt miljoenen doeken per jaar.”

Een uitgekiende samenwerking in de keten leidt tot een wereldproduct.
Vlnr.: Ron Doverman (Thomas Regout), René Kessen (LIOF), Frank Kruip (Limburg Filter),
Michel Goebbels (G+S Industries) en John Schoenmakers (DEVENTER Profielen).

Op bovenstaande foto ziet u verschillende filterdoeken die 6m³/h afvalwater bij metaalfabriek Thomas Regout filteren. “Optimale filtering van afvalwater is voor ons belangrijk, omdat we zo duurzaam mogelijk willen produceren”, vertelt manager Ron Dovermann van Thomas Regout.
“Het nieuwe filterdoek spaart niet alleen kosten, maar zorgt ook voor schoner water. Omdat wij duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, zijn wij graag de launching customer voor dit filterdoek.”

'Het is een wereldprimeur. Het betekent een omslag in het denken over productie en kwaliteit van filterdoeken.'Bij het nieuwe filterdoek van Limburg Filter blijft aanzienlijk minder aankoekend slib achter aan de randen en in de kern. Doordat de vervuiling nihil is, is er bij Thomas Regout minder onderhoudswerk nodig. Tevens is het risico op lekkages, die het bedrijfsproces ernstig kunnen ondermijnen, door het nieuwe filterdoek vrijwel tot nul gereduceerd. Het succes van het nieuwe filterdoek heeft onder meer te maken met het innovatieve productieproces, waarvoor reeds patent is aangevraagd. “De randen van de doeken worden niet langer genaaid maar met hete lucht gelast”, legt Frank Kruip uit. Om die nieuwe verbindingsmethode te realiseren zocht hij -met behulp van een Kennischeque van LIOF - samenwerking met een cluster van bedrijven. Een van die bedrijven is DEVENTER Profielen. “Wij zijn gespecialiseerd in het afdichten van kozijnen en deuren, maar het afdichten van filterdoeken bleek ons ook goed af te gaan”, legt John Schoenmakers, productontwikkelaar van DEVENTER Profielen, uit. ‘Samenwerking in alle fases’ is bij deze mooie Limburgse innovatie het sleutelwoord. LIOF-adviseur René Kessen bracht verschillende partijen bij elkaar en ondersteunde onder meer bij het verwerven van relevante subsidie (OP Zuid). Michel Goebbels, directeur van G+S Industries BV, kreeg de opdracht het productieproces voor het filterdoek en de benodigde machines te ontwikkelen. Het productieproces van het filterdoek wordt door G+S gerobotiseerd. “Er is slechts minimale arbeidsinzet noodzakelijk aan de productiemachines”, vertelt Goebbels. “De doeken hoeven dus niet langer uit lagelonenlanden te komen. Dit spaart transportkilometers en dus het milieu. Tevens garanderen robots een hogere kwaliteit en worden de kosten lager. Het lijkt er in eerste instantie op dat dit een nicheproduct is, maar in werkelijkheid is er voor filterdoeken een marktpotentie van miljoenen per jaar. Met deze innovatieve filterdoeken heeft Limburg Filter een wereldmarkt geopend.”