CERTIFICATEN & KEURMERKEN

ONZE DICHTINGSPROFIELEN ZIJN UITVOERIG GETEST.
VERSCHILLENDE CERTIFICATEN, KWALITEITSVERKLARINGEN, TESTRAPPORTEN EN KEURMERKEN BEVESTIGEN ONZE EXPERTISE.


KOMO PRODUCTCERTIFICAAT

Onze producten zijn voorzien van het KOMO productcertificaat. Dit certificaat is op basis van BRL 0809 'afdichtingsprofielen voor gevelelementen' d.d. 15 mei 2014, afgegeven conform het SKH Regelement voor Certificatie. Het actuele productcertificaat nummer 33041/15 is uitgegeven op 1 augustus 2015, en omschrijft de classificatie codes van 37 dichtingen.

 

37 DICHTINGEN MET KOMO CERTIFICAAT

 

KOMO Certificaat DEVENTER Profielen
PDF – 4,8 MB 1509 downloads

ISO 9001 CERTIFICAAT

Wij zijn ISO 9001 gecertificeerd. 

ISO 9001 2015
PDF – 213,0 KB 621 downloads

CRADLE TO CRADLE SILVER CERTIFICAAT

In 2015 kozen wij voor het Cradle to Cradle Products Innovation Institute Programm. Dit innovatieprogramma helpt ons om te focussen op alle duurzaamheidsthema's en zorgt ervoor dat bij iedere investering de juiste keuzes gemaakt worden. Cradle to Cradle productcertificering is zowel veelomvattend als veeleisend. Het vereist een radicale verandering in het denkpatroon over de manier  hoe we een product ontwerpen, waarvan het wordt gemaakt en wat er na gebruik mee gebeurt. Het is een systeem dat fungeert als een leidraad voor zowel productontwikkelaars als producenten en dat aanzet tot creatie van producten waarin kwaliteit, design en innovatie opnieuw worden uitgevonden. Inmiddels zijn we Cradle to Cradle Silver gecertificeerd voor dichtingen in de S, SV, SP en SPV-serie. Lees meer over onze Cradle to Cradle certificering.

Cradle to Cradle certificaat 2021-2023
PDF – 171,2 KB 497 downloads

GECOMBINEERDE NIEMAN-KETTLITZ KWALITEITSVERKLARING LUCHTDICHTHEID EN VEROUDERING

DEVENTER Profielen heeft de volgende dichtingen bij SHR laten beproeven op luchtdoorlatendheid:
SPV 15, SP 5857, SP 1515, SP 7015, SV 715, SPV 12, SP 7012, SV 712, SV 6624, SP 5924 - gelast en geknipt. Alle profielen voldoen aan de hoogste klasse 4 (NEN-EN 12207) en de hoogste klasse 3 'luchtdicht bouwen' (SBRCURnet). Tevens is de SPV 12 beproefd op veroudering. In een periode van 31 maanden waarvan 4 weken in een klimaatkamer is een kozijn voorzien van een draai-/kiepraam met SPV 12 in gesloten stand meerdere malen beproefd op luchtdoorlatenheid. Voor de laatste beproeving is de dichting eerst 20.000 x mechanisch belast conform NEN-EN 1191:2012. Na deze periode van veroudering en belasting is de luchtdoorlatendheid onveranderd, en voldoet de dichting aan de hoogste klassen volgens NEN-EN 12207 en SBRCURnet.

 

Nieman Kwaliteitsverklaring 2020
PDF – 502,2 KB 1009 downloads

TESTRAPPORTEN BRANDVERTRAGENDE DICHTINGEN

DEVENTER Profielen heeft diverse brandvertragende dichtingen getest. De resultaten van deze testen zijn vastgelegd in onderstaande testrapporten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in dichtingen vervaardigd uit TPE- en siliconen materiaal. Onze TPE-dichtingen zijn brandvertragend door toevoeging van brandvertragende grondstoffen. Deze dichtingen zullen bij brand niet ontvlammen en wegsmelten. Wanneer de dichting in aanraking komt met een vlam dooft deze vanzelf en dit zorgt ervoor dat de brand zich niet verspreidt en beheersbaar blijft. Onze dichtingen die vervaardigd zijn uit siliconen hebben standaard dezelfde brandvertragende eigenschappen als onze TPE dichtingen met toegevoegde grondstoffen. Zowel deze dichtingen als onze TPE dichtingen zijn beproefd conform DIN EN 13501-1:2007 en klasse E gecertificeerd. Klasse E is op zich een lage klasse, echter als onderdeel van een raam- of deurconstructie helpt de brandvertragende dichting mee het brandproces te vertragen, en een raam of deur luchtdicht te houden tot het moment dat het smeltpunt van de dichting is bereikt. Vervolgens zal een opschuimende strip, die in deze fase in werking treedt in de constructie, de deur of het raam afsluiten. Lees meer over onze brandvertragende dichtingen.

Testrapport Brandvertragende TPE Profielen
PDF – 461,7 KB 1257 downloads
Testrapport Brandvertragende Siliconen Profielen
PDF – 461,1 KB 1091 downloads

TESTRAPPORT GELUIDSISOLATIE

Afhankelijk van de bouwlocatie worden er geluidseisen gesteld aan gevels inclusief raam-, deur- en kozijnconstructies. Binnenwanden, ramen èn deuren in utiliteitsgebouwen dienen aan verhoogde akoestische eisen te voldoen. De eisen voor kierdichting staan bij buitengevel geluidisolatie in het geluidrapport, of bij binnendeuren in het testrapport. Deze rapporten zijn leidend. Wij adviseren u graag zodat u aan de gestelde geluideisen kunt voldoen.

DIVERSE DICHTINGEN IN VERSCHILLENDE INBOUWSITUATIES GETEST

DEVENTER Profielen heeft op basis van Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 5272 "Geluidwering in gebouwen - Aanwijzingen voor de toepassing van het rekenvoorschrift voor de geluidwering van gevels op basis van NEN-EN 12354-3" bij Peutz (rapportnummer A 2835-2-RA d.d. 15 december 2015) diverse dichtingen in verschillende inbouwsituaties laten testen. Voor de NPR codes KR NPR20 V1 t/m KR NPR45 V11 heeft DEVENTER Profielen getest welke dichtingen toegepast kunnen worden bij een aanslagspeling van 6 mm. Lees meer over de testresultaten.

De profielen welke zijn beproefd zijn opgenomen in de BOA database, het importbestand voor de BOA catalogus is hieronder te downloaden. Ook het testrapport is onderstaand te downloaden.

DEVENTER Profielen Invulsheet BOA Catalogus
Excel – 62,5 KB 1155 downloads
Geluidisolatie DEVENTER Profielen
PDF – 1,0 MB 1306 downloads