GELUIDSISOLATIE EEN STEEDS ACTUELER ONDERWERP IN DE DAGELIJKSE BOUWPRAKTIJK


Afhankelijk van de bouwlocatie worden er geluidseisen gesteld aan gevels inclusief raam-, deur- en kozijnconstructies. Binnenwanden èn deuren in utiliteitsgebouwen dienen aan verhoogde akoestische eisen te voldoen. Veelal worden in dergelijke projecten specifieke geluidisolerende componenten toegepast. Denk aan extra materiaalmassa door zwaardere afmetingen, dikkere deuren, speciaal (geluidwerend) isolatieglas, geluidwerende ventilatievoorzieningen en een hoogwaardige dichting al dan niet dubbel uitgevoerd. De eisen voor de kierdichting staan bij buitengevel geluidisolatie in het geluidrapport, of bij binnendeuren in het testrapport. 

DIVERSE DICHTINGEN GETEST OP GELUIDWERENDHEID

DEVENTER Profielen heeft op basis van Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 5272 "Geluidwering in gebouwen - Aanwijzingen voor de toepassing van het rekenvoorschrift voor de geluidwering van gevels op basis van NEN-EN 12354-3" bij Peutz (rapportnummer A 2835-2-RA d.d. 15 december 2015) diverse dichtingen in verschillende inbouwsituaties laten testen. Voor de NPR codes KR NPR20 V1 t/m KR NPR45 V11 heeft DEVENTER Profielen getest welke dichtingen toegepast kunnen worden bij een aanslagspeling van 6 mm.

CONCLUSIE

  • Met DEVENTER Profielen voldoet u aan de zwaarste eisen
  • Voor iedere NPR code is een juiste en aangetoonde DEVENTER oplossing
  • Gemeten bij een aanslagspeling van 6 mm
  • Gelaste en geknipte kaderdichtingen hebben gelijke akoestische prestaties
  • Bij dubbele dichtingen presteren alle typen secundaire dichtingen goed
  • Diverse enkele dichtingen voldoen aan eisen dubbele dichtingen
  • Akoestische prestaties bij aanslagspeling tot 9 mm zijn aangetoond

De profielen welke zijn beproefd zijn opgenomen in de BOA database, het importbestand voor de BOA catalogus is hieronder te downloaden.


DEVENTER Profielen Invulsheet BOA Catalogus
Excel – 62,5 KB 2063 downloads
Geluidisolatie DEVENTER Profielen
PDF – 1,0 MB 3687 downloads