NIEUWS


UIT GOED HOUT - ONZE KRACHT IS MAATWERK!

Wij produceren en ontwikkelen een compleet pakket dichtingsprofielen voor alle raam- en deurconstructies, inclusief maatwerk en laskaders. Daarbij staan mens, milieu, innovatie en service centraal. Met persoonlijk en deskundig advies bieden we maatwerkoplossingen voor de kozijnindustrie om wind-, geluid- en waterdichtheid te realiseren. 

Lees meer »

UW SPECIALIST IN PROFIELOPLOSSINGEN!

Het vinden van de juiste profieloplossing is een tijdrovende bezigheid want elk raam is anders en ieder project heeft een verschillend eisenpakket. Wij zijn gespecialiseerd in het wind-, water- en geluiddicht maar ook rookwerend en brandvertragend maken van raam- en deursystemen. Als ontwikkelaar en producent van dichtingsprofielen helpen we klanten verspreidt over de hele wereld aan de juiste profieloplossing en dit doen we ook graag voor u. Of het nu gaat om een standaard oplossing uit ons ruime assortiment of een oplossing geheel naar wens op maat (eventueel onder private label), er is afhankelijk van de situatie altijd een profieloplossing die past. Ons gedreven en hecht team van specialisten laat u graag kennismaken met alle mogelijkheden en staat klaar om u uitvoerig te adviseren. Door middel van onze QRM ingerichte (productie)werkomgeving en in-house productie garanderen we u een continue hoogstaande kwaliteit, consistente levering en korte levertijd. Geen grote afnames, maar juist korte en snelle productieruns zijn onze kracht en maken ons tot uw flexibele specialist. In samenwerking met diverse partners ontwikkelt onze R&D afdeling profieloplossingen die technisch en esthetisch de juiste afdichting vormen en waarin de comfortverwachting van de eindgebruiker is gewaarborgd. Wij zijn wereldwijd de eerste en de enige producent met een Cradle to Cradle Silver productcertificaat. Dat maakt ons nu en in de toekomst de meest omgevingsbewuste specialist in dichtingsprofielen. Naast gecertificeerde profielen hebben overige productontwikkelingen vernieuwende profieloplossingen met zich meegebracht. Hieruit is onze laatst ontwikkelde SPV-serie dichtingen ontstaan. De serie is uitgevoerd met een harde rug (om gemakkelijk in de kozijngroef te drukken) en een flexibele vario-voet constructie (voor een soepele montage) gecombineerd met een hoge uittrekweerstand en een kern bestaande uit een gesloten cel microschuim. Het unieke samenspel van materialen, kwaliteit en ontwerp heeft geresulteerd in een reeks dichtingsprofielen met een uiterst aangenaam gebruikscomfort dankzij een lage sluitdruk en een optimale isolatiewaarde en terugveervermogen.  

Lees meer »

SPV-SERIE DICHTINGEN SLIM SAMENSPEL VAN KWALITEIT EN ONTWERP

Het juiste profiel onderscheidt zich naast een goede kwaliteit ook door een intelligent ontwerp waardoor het snel en eenvoudig gemonteerd kan worden in het raamkozijn. DEVENTER dichtingsprofielen garanderen een lage sluitdruk bij een optimaal terugveervermogen en daarmee een uiterst aangenaam gebruikscomfort.  De SPV-serie dichtingen is uitgevoerd met een harde rug om gemakkelijk in de kozijngroef te kunnen drukken en een flexibele Vario- voetconstructie voor een zeer soepele montage in de groef. Dit in combinatie met een hoge uittrekweerstand en een gesloten cel microschuim kern voor een betere isolatiewaarde, zorgt voor een aangename sluitdruk. SPV dichtingen passen in een groef van 3,8 – 5,2 mm breed en zijn geschikt voor sponninghoogten van respectievelijk 12, 15 en 18 mm. Daarnaast zijn ze Cradle to Cradle SILVER gecertificeerd en vallen onder de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN-EN 12207) en de hoogste klasse 3 SBRCURnet Luchtdicht bouwen. Deze classificatie maakt de serie uiterst geschikt voor toepassing in Passiefhuis ontwerpen.

Lees meer »

WIJ BESPAREN RESOLUUT ENERGIE!

Zes jaar geleden gooiden we onze bedrijfsvoering om. Het was ons duidelijk dat grondstoffen steeds schaarser worden en wilden graag milieuvriendelijke antwoorden vinden. In 2015 kozen we voor het Cradle to Cradle Products Innovation Institute Programm. Daarnaast zijn wij voor het verduurzamingsproces opgetrokken met Stichting Stimular dat de erkende maatregelen voor energiebesparing als leidraad neemt en zo voldeden we als vanzelf aan de informatieplicht energiebesparing!

Lees meer »

ULTIEME WIND- EN WATERDICHTE COMBINATIE MK DOORS EN DEVENTER PROFIELEN!

MK Doors lanceerde onlangs De Amber. Een stapeldorpeldeur die er naar 10 jaar nog als nieuw uitziet en gegarandeerd onderhoudsarm, geïsoleerd en krimpvrij is. Met een korte doorlooptijd in productie en een snelle en continue levering levert deze nieuwe deur veel tijdwinst op in projecten waarbij deuren en dorpels toe zijn aan vervanging. De Amber is FSC gecertificeerd, geproduceerd volgens KOMO en BRL 0803 eisen en uitermate geschikt voor projecten met houten of kunststof kozijnen. Bovendien vormt De Amber in combinatie met onderdorpel en DEVENTER dichtingsprofielen de ultieme wind- en waterdichte combinatie voor Nul Op De Meter en Passief Bouwen.

Lees meer »

RECENTE PROJECTEN


VAN DE VIN KIEST VOOR LEAN & QRM EN ROTO & DEVENTER HELPEN MEE!

Het Nederlandse Van De Vin Ramen en Kozijnen is een authentiek familiebedrijf dat als B2B- leverancier dagelijks 100 houten kozijnen beglaasd en gelakt aflevert aan landelijk opererende aannemers, vooral actief in woningbouw. 60 jaar geleden begon het bedrijf als een kleine timmerwerkplaats in de achtertuin van de familie Van De Vin. Vandaag is Van De Vin Ramen en Kozijnen een hypermoderne, gestroomlijnde timmerfabriek met 85 medewerkers. Ondanks die snelle groei blijft Van De Vin een familiebedrijf met korte communicatielijnen dat de klant én de medewerker centraal stelt. Intrinsieke motivatie is enorm belangrijk, daarvan getuigt het normen- en waardenbord dat door elke medewerker ondertekend werd en strategisch aan de entree opgehangen werd.

Lees meer »

IGS REALISEERT UNIEKE MAATWERKPROJECTEN MET DEVENTER PROFIELEN

Het innovatieve bedrijf INTERIOR GLASSOLUTIONS bv (IGS) is ontstaan in een tijd waarin de marktvraag naar isolatieglas en winkelpuien explosief steeg. Onder het Franse bedrijf SAINTGOBAINGLASS werd IGS opgericht om nieuwe business met glassystemen te genereren. Inmiddels is het bedrijf zelfstandig opererend uitgegroeid tot een ware specialist in glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. Via SAINT-GOBAIN GLASS put IGS uit ruim 350 jaar ervaring in de ontwikkeling en realisatie van de meest uiteenlopende glassystemen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie, brandwering, veiligheid en inbraakpreventie. 

Lees meer »

REYNAERS KIEST VOOR DEVENTER IN MASTERLINE

Aanvankelijk zocht het internationale bedrijf Reynaers N.V. uit Duffel (België) voor zijn nieuwe productprogramma MasterLine 8-HI+ naar lasbare dichtingen van TPE die een zo groot mogelijke bijdrage zouden leveren aan de duurzame dichtheid en de warmte-isolerende werking van aluminium kozijnen. "Wij willen onze klanten profielsystemen bieden waarmee zij zich binnen de markt door hoogwaardige prestaties kunnen onderscheiden", benadrukt Eddy De Meyer die bij Reynaers verantwoordelijk is voor de strategische inkoop. "Ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de dichtingen ligt bij ons. Voor het nieuwe systeem, zochten we een materiaal dat daarenboven ook gemakkelijk verwerkbaar was. Gezien de TPE-dichtingen eenvoudig in verstek lasbaar zijn, werd dit materiaal gekozen.."

Lees meer »

GREENHUUS VOORZIEN VAN DEVENTER DICHTINGEN

Op de Kabbelaarsbank, aan de voet van het Grevelingenmeer is Greenhuus opgezet; een verplaatsbaar eco-lodge concept wat volledig Cradle to Cradle inspired gebouwd is en verantwoord maatschappelijk gefaciliteerd wordt. Een voor Nederlandse begrippen uniek concept dat 100% Autarkisch, Biobased, Circulair, niet locatie-gebonden én demontabel is. Volledig passend binnen het concept heeft DEVENTER Profielen voor Greenhuus de kaderdichtingen geleverd die gemonteerd zijn in de houten raam- en deurkozijnen. Kees van Wuyckhuyse, één van de bedenkers van Greenhuus vertelt waarom hij bewust voor DEVENTER gekozen heeft.

Lees meer »

GEZAMENLIJK QV;10 <0.15 GEREALISEERD VOOR HOF VAN EGMOND TE HAARLEM

Het Hof van Egmond te Haarlem is volledig energieneutraal gebouwd door Bouwbedrijf van Lith in samenwerking met Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman en daarmee officieel als nieuwbouwproject geclassificeerd. Voor deze uitvoerende partijen was het een uitdagende opgave om 162 bestaande sociale huurwoningen uit de jaren 20 met energielabel E, te transformeren naar energieneutrale ‘‘ 0 op de meter woningen’’. Bouwbedrijf van Lith en Timmerbedrijf Ron Duiveman kijken met gepaste trots terug op een mooi eindresultaat en een intensieve maar bovenal prettige samenwerking. Energieneutraal bouwen doen we samen! Linda de Groot, werkvoorbereider bij Timmerfabriek Ron Duiveman in dit artikel aan het woord over hoe je gezamenlijk energieneutraal bouwen op deze schaal realiseert.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN IN LUXE POLO RESORT & CLUB DUBAI

DEVENTER Profielen leverde eind 2017 dichtingen voor het  ‘Al Habtoor Polo Resort & Club’ te Dubai. Dit vijfsterrenhotel met 136 kamers, 162 luxe bungalows, een polo club, een state-of-the-art polo academy, vier polovelden van wereldklasse, en een manege met 500 stallen is geheel voorzien van dichtingen van DEVENTER Profielen Breda.

Lees meer »

SPECIALE PROFIELEN AARDBEVINGBESTENDIG ENERGY ACADEMY EUROPE

Voor de eind 2016 opgeleverde prestigieuze Energy Academy Europe te Groningen ontwikkelde DEVENTER Profielen in opdracht van Bouwcombinatie Friso-Koopmans twee speciale profielen welke bewegingen tussen de betonnen bouwdelen en kozijnen opvangen tijdens aardschokken. Hiermee voldoet men aan de aardbevingbestendigheids-eisen voor dit gebouw. DEVENTER Profielen ontwierp de dichtingen en bijbehorende matrijzen, en leverde na goedkeuring van de proefextrusies in totaal 4.000 meter van dit speciale profiel.

Lees meer »