DEVENTER PROFIELEN LEVERT DICHTINGEN SOLAR VOYAGER

Gepubliceerd op 2 juni 2017 om 16:10

VAN AFVALBAK TOT ANTARCTICA!

Keer je afvalbak eens om en zie wat je weggooit: pure troep of… bouwmateriaal? Wat als je met je eigen afval een terreinwagen kunt bouwen die, dwars door barre weersomstandigheden heen, de geografische Zuidpool kan bereiken?

Dat is de uitdaging die Clean2Antarctica aangaat. Waarom? Omdat de initiatiefnemers voor deze unieke expeditie graag het avontuur opzoeken, om zo te laten zien hoeveel er mogelijk is met duurzame, schone technieken. Daarnaast wil men mensen vooral ook inspireren om anders met afval om te gaan. Want hoe vaak horen we niet dat er een afvalprobleem is? Keer het, net als je afvalbak, eens om: een afvalberg is juist een prachtige plek, waar waardevolle bouwstenen liggen voor toekomstige projecten. Ontginnen die hap!

Waarom uitgerekend naar Antarctica? Keer het om: we moeten juist naar Antarctica, het schoonste continent ter wereld. Met deze schone expeditie vraagt men aandacht voor het Antarctica verdrag, dat in 2048 verlengd moet worden zodat ‘de thermostaat van de wereld’ ook voor toekomstige generaties behouden blijft.


DEVENTER Profielen ontwikkeld de (Cradle to Cradle gecertificeerde) dichtingen voor de toegangsdeuren van de Solar Voyager, de expeditie terreinwagen gemaakt van afvalplastic en rijdend op zonne-energie. De dichtingen moeten de extreme omstandigheden van de Zuidpool weerstaan! DEVENTER Profielen doet zo veel nieuwe technische know-how op, en draagt tegelijk een steentje bij aan dit bijzondere avontuur. Tevens kocht DEVENTER enkele HexCore certificaten, waarmee we deze duurzame expeditie ook financieel steunen.