VERANTWOORDING VOOR MENS EN MILIEU


DEVENTER Profielen ontwikkelt en produceert dichtingen voor ramen en deuren, waarbij mens, milieu, innovatie en service centraal staan. Keuzes voor menselijk kapitaal, grondstoffen en productietechnieken worden gemaakt vanuit de overtuiging dat deze toekomstbestendig moeten zijn. Wij zijn nu en in de toekomst dé meest omgevingsbewuste ontwikkelaar van dichtingen.

GEZOND MATERIAAL EN EEN DUURZAAM PRODUCTIEPROCES

DEVENTER dichtingsprofielen zijn gemaakt van TPE (Thermo Plastisch Elastomeer), een gezond materiaal, volledig vrij van chemische bestanddelen en herbruikbaar. TPE is een verzamelnaam
voor een grote groep kunstrubbers. Voor de grondstofkeuze selecteren we het materiaal met de beste eigenschappen en dat vormt de basis voor jarenlang functionerende profielen. Naast dat TPE als grondstof vele voordelen kent worden onze dichtingsprofielen ook duurzaam geproduceerd.  De ingekochte elektriciteit is 100% echt groen, en het koelwater wordt intern hergebruikt. Twee keer per jaar wordt dit ververst en het water wat dan in het riool wordt geloosd heeft nagenoeg drinkwaterkwaliteit. Het grootste deel van de interne reststromen bij de productie worden geregranuleerd en weer ingezet voor nieuwe producten.

EERSTE PRODUCENT VAN AFDICHTINGSPROFIELEN TER WERELD C2C GECERTIFICEERD

DEVENTER Profielen is ‘s werelds eerste producent van Cradle to Cradle gecertificeerde dichtingen. Het certificaat is toegekend aan de S, SV, SP en SPV-serie dichtingen. Het Cradle to Cradle programma helpt ons om producten intelligenter te ontwerpen en produceren, met als doel een verbeterde productkwaliteit, het reduceren van milieu impact en de veiligheidskosten in de productketen. Onze dichtingen vinden daarmee goede aansluiting binnen de circulaire economie. 

ENERGIEZUINIG BOUWEN MET DUURZAME MATERIALEN EN BOUWPROCESSEN

Om energiezuinig bouwen te realiseren, is het een vereiste dat een gebouw luchtdicht is. Een voor het oog klein kiertje kan de luchtdichtheid en daarmee de isolatiewaarde (EPC) al ongunstig beïnvloeden. Het begint met het gebruik van een duurzaam luchtdicht dichtingsprofiel geproduceerd met een duurzaam en verantwoord productieproces.