DEVENTER PROFIELEN MAAKT HET VERSCHIL!

Gepubliceerd op 5 april 2018 om 15:51

JARENLANG GENIETEN VAN EEN COMFORTABEL BINNENMILIEU

Een raam en deursysteem bestaat uit vele componenten. De kozijnen, vaste beglazing, draaiende delen, bij houten kozijnen lijmen, kit en laksystemen, glas, hang – en sluitwerk en eventueel ventilatievoorzieningen. Dezelfde ramen en deuren hebben een belangrijke functie in een gebouw. Ze geven ons toegang, daglicht, maar ook bescherming tegen ongewenst bezoek en weers- en geluidsinvloeden. Ze zijn onderdeel van de thermische schil van een gebouw, dus moeten goed isoleren. En niet onbelangrijk; de ramen en deuren moeten deze prestaties tientallen jaren lang probleemloos leveren!

HOGE WIND- EN WATERDICHTHEID, LAGE SLUITKRACHT

De dichting heeft veel invloed op deze prestaties. Voor een leek vaak niet meer dan een ‘rubbertje’ wat zorgt voor wind- en waterdichtheid, zonder te realiseren aan welke hoge eisen de dichting tegenwoordig moet voldoen. Uiteraard moet een dichting de deur of het raam afdichten, en in feite lijkt het geen lastige opgave om iets te maken wat een raam of deur dicht krijgt, echter de belangrijkste eigenschap van een dichting is de kracht die men nodig heeft om een raam of deur te sluiten. De eindgebruiker heeft het liefst een deur die bijna vanzelf dichtvalt, maar tegelijk een deur die met storm en regen geen lekkages heeft. In een standaard buitendeur van een woning zit al 6 tot 7 meter dichting. Als er een dubbele dichting is toegepast al 12 tot 14 meter! En deze meters dichting dienen allemaal ingedrukt te worden bij het sluiten van de deur. Bij voorkeur met minimale kracht. Bij dichtingen draait het dan ook altijd om een lage sluitkracht in combinatie met hoge wind- en waterdichtheidprestaties. Bij DEVENTER Profielen begint ieder ontwerp van een nieuwe dichting met dit uitgangpunt. De huidige hoogwaardige kunststof dichtingen zijn vaak complexe ontwerpen opgebouwd uit meerdere materialen, specifiek ontwikkeld voor hun toepassing in houten, aluminium of kunststof raam- en deursystemen. Een kwalitatief goede dichting is van constante kwaliteit, en geproduceerd binnen enkele tienden van millimeters toleranties. Afgestemd op typen deuren en ramen en specifieke eisen zoals geluidwering, rook- en brandwering, en natuurlijk wind- en waterdichting. Bestand tegen UV-belasting en jarenlang mechanische belasting. Afhankelijk van het materiaal van de kozijnen en draaiende delen dienen de dichtingen de werking van bijvoorbeeld hout en aluminium op te kunnen vangen, of hebben dichtingen specifieke oplossingen voor eenvoudige montage.

DICHTINGEN DIE HERGEBRUIKT WORDEN

Met de komst van circulair bouwen en circulaire ontwerpen zijn eenvoudige demontage na gebruik en hergebruik van de materialen nieuwe eisen die aan dichtingen worden gesteld. Er mogen geen chemische bestanddelen in zitten die slecht kunnen zijn voor mens of milieu, want we gaan de materialen in de toekomst opnieuw gebruiken! Er gaat voor enkele tientjes dichting in een hele woning, maar verkeerde keuzes kunnen veel ellende veroorzaken. Neem dus geen risico bij het maken van uw keuze, vraag eventueel advies en bezuinig niet op dit belangrijke component. Een verkeerde keuze kan het verschil zijn tussen comfort of veel problemen.

HET BEGINT MET GOED ADVIES

DEVENTER Profielen levert een volledige range oplossingen voor iedere situatie zowel standaard als op maat. Neem contact op met ons op indien advies gewenst is!