DEVENTER PROFIELEN C2C SILVER HER-GECERTIFICEERD!

Gepubliceerd op 4 juni 2019 om 14:23

In 2015 heeft DEVENTER Profielen als 1e en enige producent in de wereld van afdichtingsprofielen het Cradle to Cradle productcertificaat in ontvangst genomen. Dit certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV range. Inmiddels is DEVENTER Profielen Cradle to Cradle her-gecertificeerd op niveau Silver.

CONTINUE INNOVATIE MET C2C PRODUCT INNOVATION PROGRAMM

Het Cradle 2 Cradle Product Programm is een instrument dat in het kader van Cradle to Cradle bedrijven inzichtelijk maakt, waar investeringen benodigd zijn om product- en procesoptimalisering gefaseerd door te voeren met als einddoel hergebruik te realiseren. DEVENTER is in 2015 met dit programma gestart en behaalde met behulp van SGS Search Consultancy bureau na het eerste C2C certificaat kort daarop het certificaat op Silver niveau. Inmiddels is DEVENTER her-gecertificeerd op niveau Silver. Dit maakt DEVENTER ’s werelds 1e en tot nu toe, enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een C2C certificaat.

GEZONDE PRODUCTEN MILIEUVERANTWOORD GEPRODUCEERD

DEVENTER Profielen zijn gemaakt van TPE (Thermo Plastisch Elastomeer). Dit is een gezond materiaal zonder chemische bestanddelen wat geschikt is om zeer verfijnde en complexe ontwerpen mee te realiseren. Bovendien heeft TPE als materiaal het grote voordeel dat het bestendig is tegen grote temperatuurverschillen en weersinvloeden. Een gezond product is alleen maar gezond als het ook milieuverantwoord wordt geproduceerd. Daarom koopt DEVENTER elektriciteit in die 100% echt groen is en wordt het koelwater intern hergebruikt. Het overgrote deel van de interne reststromen bij productie wordt geregranuleerd en weer ingezet voor nieuwe producten.