BONK!?

Gepubliceerd op 4 november 2018 om 15:03

HET GELUID VAN HOUT OP HOUT VOORKOMEN

Wanneer een draai-/kiepraam voorzien van onze dichtingen met een harde klap wordt gesloten kan het voorkomen dat de opdek het kozijn raakt. Je hoort dan het nare geluid van hout op hout. Als dit in de praktijk voorkomt, stellen eindgebruikers wel eens de vraag of dit geluid te voorkomen is.

EEN SECUNDAIRE DICHTING VOOR EEN BETERE AKOESTISCHE PRESTATIE

In deze situatie adviseren wij om een secundaire dichting toe te passen zoals bijvoorbeeld een SP333 dichting naast de primaire soepele SPV dichting. De secundaire dichting vangt bij het sluiten van het kozijn de opdek op, en geeft het kozijn bovendien een betere akoestische prestatie.

SPV-SERIE DICHTINGEN VOOR EEN LAGE SLUITKRACHT

Als primaire dichting adviseren wij een SPV dichting. Deze dichting is toepasbaar in iedere sponninghoogte.  Bovendien is deze serie dichtingen voorzien een voetconstructie voor een variabele groefbreedte zodat ook de montage vlot en soepel verloopt. De eindgebruiker hoeft dankzij deze dichting niet veel kracht uit te oefenen bij het sluiten van het raam of de deur. Na het sluiten veert de dichting overigens terug, en is het raam of de deur gegarandeerd wind- en waterdicht. SPV dichtingen voldoen aan de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN EN 12207) en hoogste SBRCURnet klasse 3 'luchtdicht bouwen'.

De vraag naar deze soepel sluitende dichtingen groeit sterk de laatste jaren. Ramen en deuren worden steeds groter, en worden bovendien steeds vaker voorzien van dubbele dichtingen. In een moderne voordeur met dubbele dichtingen is ruim 11 meter dichting verwerkt.