DEVENTER PROFIELEN C2C SILVER GECERTIFICEERD!

Gepubliceerd op 22 augustus 2018 om 15:38

DEVENTER Profielen, ’s werelds enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat en heeft in één keer de stap van een Basic naar een Silver certificaat gezet. Hiermee behoort DEVENTER Profielen tot de selecte groep fabrikanten die op het gebied van materialen, herbruikbaarheid, energie- en watermanagement en sociaal maatschappelijk ondernemen heeft aangetoond aan de zware eisen van niveau Silver te voldoen. Voor watermanagement behaalden wij zelfs het hoogste niveau: Platinum.

SGS Search Consultancy begeleidde DEVENTER Profielen bij het behalen van het certificaat.

AFDICHTINGSPROFIELEN S, SP, SV EN SPV-SERIE

Het SILVER certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de S, SP, SV en SPV reeksen. Deze profielen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook. Door gebruik van gesloten microschuim zijn de profielen eenvoudig te monteren en realiseren ze een aangename sluitdruk. Bovendien daalt de kans op faalkosten aantoonbaar bij het gebruik van deze afdichtingsprofielen. De producten van DEVENTER Profielen passen uitstekend in circulaire ontwerpen en gebouwen; in de dichtingen zitten geen chemische bestanddelen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Gezonde materialen zijn de basis voor ieder circulair ontwerp!

OFFICIËLE UITREIKING

SGS Search Consultancy is geaccrediteerd om organisaties te helpen bij het behalen van een Cradle to Cradle-certificaat. Het consultancybureau ondersteunde DEVENTER Profielen bij het behalen van het eerste certificaat in 2015, en ging daarna aan de slag om deze volgende stap naar Silver te zetten. Op dinsdag 22 augustus 2018 ontvingen namens DEVENTER Profielen Jeroen Mols (General Manager Production) en Kees Verweel (General Manager Sales) uit handen van Eduard van Ravensberg (consultant SGS Search) en Thijs Maartens (Cradle to Cradle Products Innovation Institute Europe) het certificaat.

C2C BOUWGROEP

DEVENTER Profielen is initiatiefnemer en voorzitter van de C2C Bouwgroep die opgericht is op 31 maart 2015 na een kick-off meeting met de founders. De C2C Bouwgroep bestaat uit 17 bouw gerelateerde fabrikanten die de circulaire economie omarmen en beschikken over één of meerdere Cradle to Cradle certificaten. Daarnaast telt de groep vier strategische partners; het C2C Products Innovation Institute, C2C ExpoLAB, EPEA en SGS Search. Lees meer over de Cradle to Cradle Bouwgroep.

Cradle To Cradle Certificaat DEVENTER Profielen
PDF – 648,9 KB 474 downloads