Home » Actueel

NIEUWS


JARENLANG DICHT, GEGARANDEERD!

Regelmatig krijgt DEVENTER Profielen vragen over de levensduur van dichtingen. Blijft het materiaal soepel en elastisch? Slijt een dichting door het vele openen en sluiten van een raam of deur? Blijven de prestaties voor wind- en waterdichtheid behouden? Hoe gedraagt een dichting zich als een raam of deur bijvoorbeeld 6 maanden gesloten is geweest?

Lees meer »

BONK!?

Wanneer een draai-/kiepraam voorzien van onze dichtingen met een harde klap wordt gesloten kan het voorkomen dat de opdek het kozijn raakt. Je hoort dan het nare geluid van hout op hout. Als dit in de praktijk voorkomt, stellen eindgebruikers wel eens de vraag of dit geluid te voorkomen is.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN C2C SILVER GECERTIFICEERD!

DEVENTER Profielen, ’s werelds enige fabrikant van afdichtingsprofielen met een Cradle to Cradle-productcertificaat en heeft in één keer de stap van een Basic naar een Silver certificaat gezet. Hiermee behoort DEVENTER Profielen tot de selecte groep fabrikanten die op het gebied van materialen, herbruikbaarheid, energie- en watermanagement en sociaal maatschappelijk ondernemen heeft aangetoond aan de zware eisen van niveau Silver te voldoen. Voor watermanagement behaalden wij zelfs het hoogste niveau: Platinum.

Lees meer »

OP WEG NAAR EEN C2C RAAMKOZIJN!

DEVENTER Profielen en Accoya® hout zijn beide Cradle to Cradle gecertificeerd en dragen bij aan een duurzame wereld. Binnen Cradle to Cradle vormt afval nieuwe grondstof voor hoogwaardige materialen en producten. En daarmee sluiten we de kringlopen en is de circulaire economie een feit. Alleen zo waarborgen we een leefbare planeet voor onszelf en onze kinderen en kleinkinderen. We gebruiken grondstoffen en materialen zonder bestanddelen welke de gezondheid of het milieu kunnen schaden, en we hebben aangetoond aan strenge eisen met betrekking tot energie- en watermanagement te voldoen. Tot slot toonden we aan ons bewust te zijn van de arbeidsomstandigheden, in de hele keten van toeleveranciers tot en met ons eigen bedrijf.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN IN DATABASE BOA SOFTWARE VOOR GELUIDBEREKENINGEN GEVELS

Voor geluidsbelaste projecten dient in Nederland een geluidberekening te worden gemaakt conform de NEN 5077 en NPR 5272. In opdracht van DEVENTER beproefde Peutz eind 2015 een serie kaderdichtingen waarmee u zekerheid heeft over de toegepaste dichtingen in de gevel. De DEVENTER kaderdichtingen zijn vanaf heden ook opgenomen in de database van, het door veel akoestisch adviseurs gebruikte, rekenprogramma BOA.

Lees meer »

VERNIEUWDE SERIE VALDORPELS

Binnenkort lanceert DEVENTER Profielen een vernieuwde serie valdorpels! Op basis van onze bestaande reeks is er binnenkort een compacte serie valdorpels die voldoen aan alle wensen en praktijkeisen. Alle valdorpels in de vernieuwde serie zijn standaard brand- en geluidwerend. Verder introduceert DEVENTER Profielen een valdorpel met sluitvertraging, met de volgende voordelen;

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN MAAKT HET VERSCHIL!

Een raam en deursysteem bestaat uit vele componenten. De kozijnen, vaste beglazing, draaiende delen, bij houten kozijnen lijmen, kit en laksystemen, glas, hang – en sluitwerk en eventueel ventilatievoorzieningen. Dezelfde ramen en deuren hebben een belangrijke functie in een gebouw. Ze geven ons toegang, daglicht, maar ook bescherming tegen ongewenst bezoek en weers- en geluidsinvloeden. Ze zijn onderdeel van de thermische schil van een gebouw, dus moeten goed isoleren. En niet onbelangrijk; de ramen en deuren moeten deze prestaties tientallen jaren lang probleemloos leveren!

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN BESCHIKBAAR VOOR MATRIX SOFTWARE

Veel deur- en kozijnfabrikanten werken met Matrix software voor het teken- en calculatiewerk. De dichtingen van DEVENTER Profielen zijn per heden beschikbaar voor deze software. De Matrix gebruikers die beschikken over de importmodule kunnen onderstaand bestand downloaden en inlezen.

Lees meer »

LASKADERAFDELING LEVERT DANKZIJ QRM SNELLER DAN OOIT

DEVENTER Profielen heeft onlangs haar unieke laskaderafdeling verbouwd, uitgebreid en operationeel verzelfstandigd. Sinds de invoering van het organisatiebrede Quick Response Manufacturing-systeem (QRM) zijn de doorloop- en levertijden met 65 procent gereduceerd. Dat levert een enorme tijdwinst op, waardoor DEVENTER Profielen goed blijft aansluiten op de vraag van handelaren die op hun beurt de timmerfabrieken bedienen. Ook die leveren steeds sneller de complete kozijnen waarvoor de laskaders bestemd zijn. Lees meer hierover in de PDF.

Lees meer »

GOOD COFFEE, HAPPY PEOPLE

DEVENTER Profielen is ontwikkelaar en fabrikant van dichtingen voor ramen en deuren, waarbij de mens en het milieu centraal staan. Niet voor niets zijn we 's werelds eerste fabrikant van dichtingen met een Cradle to Cradle certificaat. DEVENTER heeft duurzaamheid verankerd in de bedrijfsfilosofie. In dit kader is de koffieautomaat vervangen door een automaat van Koffiemax.

Lees meer »

THE SOUND OF SILENCE

Afhankelijk van de bouwlocatie worden er geluidseisen gesteld aan gevels inclusief raam-, deur- en kozijnconstructies. Binnenwanden èn deuren in utiliteitsgebouwen dienen aan verhoogde akoestische eisen te voldoen. Veelal worden in dergelijke projecten specifieke geluidisolerende componenten toegepast. Denk aan extra materiaalmassa door zwaardere afmetingen, dikkere deuren, speciaal (geluidwerend) isolatieglas, geluidwerende ventilatievoorzieningen en een hoogwaardige dichting al dan niet dubbel uitgevoerd. De eisen voor de kierdichting staan bij buitengevel geluidisolatie in het geluidrapport, of bij binnendeuren in het testrapport.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN INTRODUCEERT SPV (F) SERIE DICHTINGEN

Na de succesvolle kaderdichting SPV 12 introduceert DEVENTER Profielen nu de SPV 15 en SPV 18 dichtingen. De SPV-serie is volledig Cradle to Cradle gecertificeerd, valt in de hoogste luchtdichtheidsklasse 4 (NEN-EN 12207) en hoogste klasse 3 ‘Luchtdicht bouwen’ (SBRCURnet publicatie ‘luchtdicht bouwen’ 2013). Hiermee is de SPV-serie geschikt voor toepassing in Passiefhuis ontwerpen. Ook voldoet de serie aan de hoogste eisen als het gaat om isolatiewaarde en akoestische prestaties. 

Lees meer »

RECENTE PROJECTEN


VAN DE VIN KIEST VOOR LEAN & QRM EN ROTO & DEVENTER HELPEN MEE!

Het Nederlandse Van De Vin Ramen en Kozijnen is een authentiek familiebedrijf dat als B2B- leverancier dagelijks 100 houten kozijnen beglaasd en gelakt aflevert aan landelijk opererende aannemers, vooral actief in woningbouw. 60 jaar geleden begon het bedrijf als een kleine timmerwerkplaats in de achtertuin van de familie Van De Vin. Vandaag is Van De Vin Ramen en Kozijnen een hypermoderne, gestroomlijnde timmerfabriek met 85 medewerkers. Ondanks die snelle groei blijft Van De Vin een familiebedrijf met korte communicatielijnen dat de klant én de medewerker centraal stelt. Intrinsieke motivatie is enorm belangrijk, daarvan getuigt het normen- en waardenbord dat door elke medewerker ondertekend werd en strategisch aan de entree opgehangen werd.

Lees meer »

IGS REALISEERT UNIEKE MAATWERKPROJECTEN MET DEVENTER PROFIELEN

Het innovatieve bedrijf INTERIOR GLASSOLUTIONS bv (IGS) is ontstaan in een tijd waarin de marktvraag naar isolatieglas en winkelpuien explosief steeg. Onder het Franse bedrijf SAINTGOBAINGLASS werd IGS opgericht om nieuwe business met glassystemen te genereren. Inmiddels is het bedrijf zelfstandig opererend uitgegroeid tot een ware specialist in glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. Via SAINT-GOBAIN GLASS put IGS uit ruim 350 jaar ervaring in de ontwikkeling en realisatie van de meest uiteenlopende glassystemen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie, brandwering, veiligheid en inbraakpreventie. 

Lees meer »

REYNAERS KIEST VOOR DEVENTER IN MASTERLINE

Aanvankelijk zocht het internationale bedrijf Reynaers N.V. uit Duffel (België) voor zijn nieuwe productprogramma MasterLine 8-HI+ naar lasbare dichtingen van TPE die een zo groot mogelijke bijdrage zouden leveren aan de duurzame dichtheid en de warmte-isolerende werking van aluminium kozijnen. "Wij willen onze klanten profielsystemen bieden waarmee zij zich binnen de markt door hoogwaardige prestaties kunnen onderscheiden", benadrukt Eddy De Meyer die bij Reynaers verantwoordelijk is voor de strategische inkoop. "Ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de dichtingen ligt bij ons. Voor het nieuwe systeem, zochten we een materiaal dat daarenboven ook gemakkelijk verwerkbaar was. Gezien de TPE-dichtingen eenvoudig in verstek lasbaar zijn, werd dit materiaal gekozen.."

Lees meer »

GREENHUUS VOORZIEN VAN DEVENTER DICHTINGEN

Op de Kabbelaarsbank, aan de voet van het Grevelingenmeer is Greenhuus opgezet; een verplaatsbaar eco-lodge concept wat volledig Cradle to Cradle inspired gebouwd is en verantwoord maatschappelijk gefaciliteerd wordt. Een voor Nederlandse begrippen uniek concept dat 100% Autarkisch, Biobased, Circulair, niet locatie-gebonden én demontabel is. Volledig passend binnen het concept heeft DEVENTER Profielen voor Greenhuus de kaderdichtingen geleverd die gemonteerd zijn in de houten raam- en deurkozijnen. Kees van Wuyckhuyse, één van de bedenkers van Greenhuus vertelt waarom hij bewust voor DEVENTER gekozen heeft.

Lees meer »

GEZAMENLIJK QV;10 <0.15 GEREALISEERD VOOR HOF VAN EGMOND TE HAARLEM

Het Hof van Egmond te Haarlem is volledig energieneutraal gebouwd door Bouwbedrijf van Lith in samenwerking met Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman en daarmee officieel als nieuwbouwproject geclassificeerd. Voor deze uitvoerende partijen was het een uitdagende opgave om 162 bestaande sociale huurwoningen uit de jaren 20 met energielabel E, te transformeren naar energieneutrale ‘‘ 0 op de meter woningen’’. Bouwbedrijf van Lith en Timmerbedrijf Ron Duiveman kijken met gepaste trots terug op een mooi eindresultaat en een intensieve maar bovenal prettige samenwerking. Energieneutraal bouwen doen we samen! Linda de Groot, werkvoorbereider bij Timmerfabriek Ron Duiveman in dit artikel aan het woord over hoe je gezamenlijk energieneutraal bouwen op deze schaal realiseert.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN IN LUXE POLO RESORT & CLUB DUBAI

DEVENTER Profielen leverde eind 2017 dichtingen voor het  ‘Al Habtoor Polo Resort & Club’ te Dubai. Dit vijfsterrenhotel met 136 kamers, 162 luxe bungalows, een polo club, een state-of-the-art polo academy, vier polovelden van wereldklasse, en een manege met 500 stallen is geheel voorzien van dichtingen van DEVENTER Profielen Breda.

Lees meer »

SPECIALE PROFIELEN AARDBEVINGBESTENDIG ENERGY ACADEMY EUROPE

Voor de eind 2016 opgeleverde prestigieuze Energy Academy Europe te Groningen ontwikkelde DEVENTER Profielen in opdracht van Bouwcombinatie Friso-Koopmans twee speciale profielen welke bewegingen tussen de betonnen bouwdelen en kozijnen opvangen tijdens aardschokken. Hiermee voldoet men aan de aardbevingbestendigheids-eisen voor dit gebouw. DEVENTER Profielen ontwierp de dichtingen en bijbehorende matrijzen, en leverde na goedkeuring van de proefextrusies in totaal 4.000 meter van dit speciale profiel.

Lees meer »