Home » Actueel

NIEUWS


HOU DE KOU BUITEN DE DEUR MET DEVENTER PROFIELEN!

Brrr, het is voor het eerst weer wat kouder. Na een zachte periode voor de tijd van het jaar staan er nu een aantal koudere dagen voor de deur! Om spreekwoordelijk even terug te komen op deur, is het voornaam dat deze goed wind- en waterdicht is, zodat ongewenste lucht ofwel in dit geval de kou buiten blijft. Pas dan genieten we optimaal van een comfortabel binnenklimaat. Door standaard luchtdicht te bouwen kunnen we dit realiseren.

Lees meer »

HET JUISTE PROFIEL VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIKSCOMFORT

Wie bekend is met de invloed op de luchtdichtheid van een goed afdichtingsprofiel,realiseert zich ook hoe belangrijk de keuze voor het juiste profiel is.De dichting is een klein detail in het kozijnsysteem, maar is cruciaal voor wind- enwaterdichtheid, brandvertraging, rookwerendheid, akoestische prestatiesen een optimaal gebruikscomfort van ramen en deuren. DEVENTER Profielenontwikkelt en produceert dichtingsprofielen die voldoen aan de steeds hogereeisen die in het kader van energiezuinig en luchtdicht bouwen aan kozijnsystemenworden gesteld. Hoe een profiel presteert is afhankelijk van velefactoren en de kwaliteit is bepalend voor de mate van de luchtdichtheid vaneen gebouw. Het verschil zit vaak in de kleinste details.Lees meer in onderstaand artikel over hoe belangrijk de keuze is voor het juiste profiel en waar een goed profiel aan moet voldoen.

Lees meer »

DEVENTER WERKT AAN KLIMAATNEUTRAAL ONDERNEMERSCHAP

In het kader van het project ‘Klimaatplein testcase CO2-beprijzing’ won DEVENTER Profielen ongeveer een jaar geleden als 1 van de 12 organisaties een Climate Makeover; een adviestraject richting een klimaatneutrale organisatie. Na een uitgebreide inventarisatie heeft DEVENTER Profielen verdere energiebesparende maatregelen getroffen om de CO2 uitstoot drastisch te verminderen, en werkt op deze manier aan een toekomstig klimaatneutraal ondernemerschap.

Lees meer »

TPE AFDICHTINGS-PROFIELEN FUNDAMENTEEL BINNEN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

Thermo Plastisch Elastomeer (TPE) biedt als grondstof de nodige voordelen. Je kunt er niet alleen de meest verfijnde en complexe ontwerpen mee maken, het is tevens goed bestand tegen grote temperatuurverschillen en weersinvloeden. Het grootste pluspunt zit 'm echter in het feit dat TPE geen chemische bestanddelen bevat die schade toebrengen aan mens en milieu.

Lees meer »

ONZE KOMO CERTIFICATEN NU NOG MEER WAARD!

De nieuwe Nederlandse bouwwetgeving is in aantocht. Daardoor zullen onze huidige en toekomstige KOMO-certificaten nog meer waard worden. In deze wetgeving wordt opgenomen dat de bouwer verantwoordelijk is voor alles wat hij bouwt en hij krijgt bewijslast. Dit houdt in dat wanneer er in die periode een afwijking of fout wordt geconstateerd, de bouwer aansprakelijk is, tenzij hij kan aantonen dat hij goed werk heeft geleverd (door middel van een correcte invulling van zijn bewijslast). Goed nieuws voor ons want onder het nieuwe bouwstelsel dat Nederland krijgt worden onze KOMO-certificaten dus nog meer waard dan ze al waren.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN SCHERPT VEILIGHEIDSREGELS AAN

Sinds kort heeft DEVENTER Profielen de veiligheidsregels op de werkvloer aangescherpt. Vanwege het toegenomen aantal productiewerkzaamheden en de bijgekomen werkzaamheden in het magazijn en de expeditie was het noodzakelijk het voorgaande regelement te herzien. Bovendien is er een tweede heftruck in gebruik genomen, waardoor een nieuwe belijning in de productie vanuit het veiligheidsoogpunt onoverkomelijk was.

Lees meer »

THE JOINERY NETWORK KIEST VOOR DEVENTER

DEVENTER Profielen is als fabrikant aangesloten bij The Joinery Network in het Verenigd Koninkrijk. Dit netwerk bestaat uit fabrikanten en leveranciers van onder andere freesgereedschappen, hang- en sluitwerk en software. Afgelopen maanden is een grote serie raam- en deursystemen - inclusief DEVENTER dichtingen – succesvol getest op inbraakwerendheid en wind- en waterdichtheid. De systemen voldoen aan de hoogste eisen! Via The Joinery Network kunnen middelgrote en kleine timmerfabrieken tegen een kleine vergoeding via een cascadesysteem gecertificeerde ramen en deuren produceren zonder deze zelf te testen. Een mooi initiatief en we zijn trots dat er voor DEVENTER dichtingen is gekozen.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN C2C SILVER HER-GECERTIFICEERD!

In 2015 heeft DEVENTER Profielen als 1e en enige producent in de wereld van afdichtingsprofielen het Cradle to Cradle productcertificaat in ontvangst genomen. Dit certificaat is toegekend aan de afdichtingsprofielen in de SP, SV en SPV range. Inmiddels is DEVENTER Profielen Cradle to Cradle her-gecertificeerd op niveau Silver.

Lees meer »

NIEUWE DEVENTER VARIO-TANG

Met de vernieuwde Vario-Tang van DEVENTER knipt u zelf snel en foutloos de hoeken van de kaderdichtingen. DEVENTER heeft de luchtdoorlatendheid van geknipte hoeken ten opzichte van gelaste hoeken getest bij Stichting Hout Research (SHR), en in beide gevallen voldoen de kaderdichtingen aan de zwaarste klasse 3 SBRCURnet (Passief Huis), en vallen ze in de zwaarste klasse 4 (NEN-EN 12207).

Lees meer »

RECENTE PROJECTEN


VAN DE VIN KIEST VOOR LEAN & QRM EN ROTO & DEVENTER HELPEN MEE!

Het Nederlandse Van De Vin Ramen en Kozijnen is een authentiek familiebedrijf dat als B2B- leverancier dagelijks 100 houten kozijnen beglaasd en gelakt aflevert aan landelijk opererende aannemers, vooral actief in woningbouw. 60 jaar geleden begon het bedrijf als een kleine timmerwerkplaats in de achtertuin van de familie Van De Vin. Vandaag is Van De Vin Ramen en Kozijnen een hypermoderne, gestroomlijnde timmerfabriek met 85 medewerkers. Ondanks die snelle groei blijft Van De Vin een familiebedrijf met korte communicatielijnen dat de klant én de medewerker centraal stelt. Intrinsieke motivatie is enorm belangrijk, daarvan getuigt het normen- en waardenbord dat door elke medewerker ondertekend werd en strategisch aan de entree opgehangen werd.

Lees meer »

IGS REALISEERT UNIEKE MAATWERKPROJECTEN MET DEVENTER PROFIELEN

Het innovatieve bedrijf INTERIOR GLASSOLUTIONS bv (IGS) is ontstaan in een tijd waarin de marktvraag naar isolatieglas en winkelpuien explosief steeg. Onder het Franse bedrijf SAINTGOBAINGLASS werd IGS opgericht om nieuwe business met glassystemen te genereren. Inmiddels is het bedrijf zelfstandig opererend uitgegroeid tot een ware specialist in glassystemen ten behoeve van interieurtoepassingen. Via SAINT-GOBAIN GLASS put IGS uit ruim 350 jaar ervaring in de ontwikkeling en realisatie van de meest uiteenlopende glassystemen die voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van geluidsisolatie, brandwering, veiligheid en inbraakpreventie. 

Lees meer »

REYNAERS KIEST VOOR DEVENTER IN MASTERLINE

Aanvankelijk zocht het internationale bedrijf Reynaers N.V. uit Duffel (België) voor zijn nieuwe productprogramma MasterLine 8-HI+ naar lasbare dichtingen van TPE die een zo groot mogelijke bijdrage zouden leveren aan de duurzame dichtheid en de warmte-isolerende werking van aluminium kozijnen. "Wij willen onze klanten profielsystemen bieden waarmee zij zich binnen de markt door hoogwaardige prestaties kunnen onderscheiden", benadrukt Eddy De Meyer die bij Reynaers verantwoordelijk is voor de strategische inkoop. "Ook de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de dichtingen ligt bij ons. Voor het nieuwe systeem, zochten we een materiaal dat daarenboven ook gemakkelijk verwerkbaar was. Gezien de TPE-dichtingen eenvoudig in verstek lasbaar zijn, werd dit materiaal gekozen.."

Lees meer »

GREENHUUS VOORZIEN VAN DEVENTER DICHTINGEN

Op de Kabbelaarsbank, aan de voet van het Grevelingenmeer is Greenhuus opgezet; een verplaatsbaar eco-lodge concept wat volledig Cradle to Cradle inspired gebouwd is en verantwoord maatschappelijk gefaciliteerd wordt. Een voor Nederlandse begrippen uniek concept dat 100% Autarkisch, Biobased, Circulair, niet locatie-gebonden én demontabel is. Volledig passend binnen het concept heeft DEVENTER Profielen voor Greenhuus de kaderdichtingen geleverd die gemonteerd zijn in de houten raam- en deurkozijnen. Kees van Wuyckhuyse, één van de bedenkers van Greenhuus vertelt waarom hij bewust voor DEVENTER gekozen heeft.

Lees meer »

GEZAMENLIJK QV;10 <0.15 GEREALISEERD VOOR HOF VAN EGMOND TE HAARLEM

Het Hof van Egmond te Haarlem is volledig energieneutraal gebouwd door Bouwbedrijf van Lith in samenwerking met Machinaal Timmerbedrijf Ron Duiveman en daarmee officieel als nieuwbouwproject geclassificeerd. Voor deze uitvoerende partijen was het een uitdagende opgave om 162 bestaande sociale huurwoningen uit de jaren 20 met energielabel E, te transformeren naar energieneutrale ‘‘ 0 op de meter woningen’’. Bouwbedrijf van Lith en Timmerbedrijf Ron Duiveman kijken met gepaste trots terug op een mooi eindresultaat en een intensieve maar bovenal prettige samenwerking. Energieneutraal bouwen doen we samen! Linda de Groot, werkvoorbereider bij Timmerfabriek Ron Duiveman in dit artikel aan het woord over hoe je gezamenlijk energieneutraal bouwen op deze schaal realiseert.

Lees meer »

DEVENTER PROFIELEN IN LUXE POLO RESORT & CLUB DUBAI

DEVENTER Profielen leverde eind 2017 dichtingen voor het  ‘Al Habtoor Polo Resort & Club’ te Dubai. Dit vijfsterrenhotel met 136 kamers, 162 luxe bungalows, een polo club, een state-of-the-art polo academy, vier polovelden van wereldklasse, en een manege met 500 stallen is geheel voorzien van dichtingen van DEVENTER Profielen Breda.

Lees meer »

SPECIALE PROFIELEN AARDBEVINGBESTENDIG ENERGY ACADEMY EUROPE

Voor de eind 2016 opgeleverde prestigieuze Energy Academy Europe te Groningen ontwikkelde DEVENTER Profielen in opdracht van Bouwcombinatie Friso-Koopmans twee speciale profielen welke bewegingen tussen de betonnen bouwdelen en kozijnen opvangen tijdens aardschokken. Hiermee voldoet men aan de aardbevingbestendigheids-eisen voor dit gebouw. DEVENTER Profielen ontwierp de dichtingen en bijbehorende matrijzen, en leverde na goedkeuring van de proefextrusies in totaal 4.000 meter van dit speciale profiel.

Lees meer »